De 4 beste trimtafels voor honden in 2024

Laatst bijgewerkt: 21 juli 2022

Heb jij een hond met een langharige vacht? Dan weet je ongetwijfeld dat zijn haren snel groeien en dus soms ook voor irritaties kunnen zorgen. Zo is een veelgehoord probleem dat de haren voor de ogen van een hond groeien, waardoor hij in principe niks meer kan zien. Ook komt het met enige regelmaat voor dat de haren rondom zijn oren of bij zijn voeten voor irritaties zorgen. In dergelijke situaties kun je eigenlijk maar één ding doen; deze haartjes wegknippen.

Het wegknippen van deze haartjes is op zich geen hogere wiskunde, maar dat is het trimmen van jouw hond wel. Komt jouw hond bijvoorbeeld twee keer per jaar in de rui? Of heeft jouw hond regelmatig een trimbeurt nodig? Dan heb je twee mogelijkheden: naar een trimsalon of zelf jouw hond trimmen. Indien jouw voorkeur naar de tweede mogelijkheid gaat, is het zaak om hier de beste trimtafel voor honden voor te gebruiken. Wat de beste trimtafel voor honden is? Dat bespreken we graag uitgebreid in dit artikel.

Aan de hand van een uitgebreide test hebben wij de 4 beste trimtafels voor honden weten te selecteren. In dit artikel vind je informatie over deze beste trimtafels voor honden, maar we bespreken ook waar je op moet letten bij het uitzoeken van de beste trimtafel voor honden en wat nou überhaupt redenen zijn om de beste trimtafel voor honden aan te schaffen. Lees het artikel op je gemakje door en schaf direct de beste trimtafel voor jouw hond aan.

1. Waarom een trimtafel voor honden kopen?

De vacht van een hond kan behoorlijk lang en warrig voelen. Je hond ziet er daardoor niet alleen minder fraai uit, maar de lange vacht kan hem ook nog eens irriteren. Mede daarom is het aan te raden om bepaalde honden – meestal met een lange vacht – jaarlijks te laten trimmen. Sommige hondenrassen moeten bij voorkeur twee keer getrimd worden per jaar, maar je kunt er ook voor kiezen om dit vaker te doen.

Om jouw hond te laten trimmen, kan je een afspraak maken bij een trimsalon. Een professionele trimmer gaat in dat geval jouw hond netjes trimmen, waarbij je dus verzekerd bent van een prima resultaat. Tegelijkertijd moet je hiervoor wel behoorlijk diep in de buidel tasten. Mocht je die kosten willen besparen, is het interessant om de beste trimtafel voor jouw hond aan te schaffen.

Je kunt jouw hond op de trimtafel neerzetten en hem vervolgens laten zitten, laten staan of laten liggen. Vervolgens kun je met de beste tondeuse voor honden en de beste hondenschaar aan de slag om de haren van jouw hond netjes bij te werken. Dankzij de trimtafel hoef je niet voorover te bukken, waardoor je jouw rug niet (onnodig) zwaar hoeft te belasten.

Dankzij de beste trimtafel voor honden ben je dus in staat om jouw hond op een ideale manier te trimmen. Dit is leuk om te doen, maar je weet er ook nog eens veel geld mee te besparen. Door jouw hond zelf te trimmen, kun je zijn vacht bovendien compleet naar eigen wens trimmen. Bijkomend voordeel is dat je volledig zelf bepaald wanneer je jouw hond gaat trimmen. Als je een afspraak bij de trimsalon wilt maken, ben je afhankelijk van de agenda van de trimsalon. Daar heb je met jouw eigen beste trimtafel voor honden gelukkig géén last van.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een trimtafel voor honden?

Heb je interesse om de vacht van jouw hond zelf bij te gaan werken? Dan is het van belang om op zoek te gaan naar de beste trimtafel voor jouw hond. Deze trimtafel maakt het trimmen een stuk makkelijker en aangenamer. Om het zo aangenaam mogelijk te maken, moet je wel op meerdere criteria letten. Hieronder bespreken wij graag de belangrijkste criteria waar je op moet letten bij het uitkiezen van de beste trimtafel voor jouw hond.

Allereerst is het goed om naar de specificaties van de trimtafel te kijken. De trimtafel moet immers zwaar en groot genoeg zijn om jouw hond te kunnen “tillen”. Heb je een grote hond? Dan heb je logischerwijs ook behoefte aan een trimtafel die sterk en groot genoeg is. Hierbij willen we wel opmerken dat het niet voor alle honden aan te raden is om een trimtafel te gebruiken. Vrij weinig trimtafels zijn in staat om een hond van bijvoorbeeld 50 á 60 kg te dragen.

Daarnaast moet je ook goed naar de verstelbaarheid van de trimtafel kijken. De beste trimtafel voor een hond is een trimtafel met een hydraulische bediening; dit betekent dat je de tafel omhoog en omlaag kan doen. Als je jouw hond wilt trimmen, doe je de trimtafel omlaag. Jouw hond kan hierdoor zo op de tafel springen/stappen, waarna je de tafel weer omhoog doet. Vervolgens kun jij een aangename houding aannemen voor het trimmen van jouw hond.

anti slip laag uitgelicht op trimtafel

Mocht je de trimtafel niet altijd op dezelfde plek gebruiken, is het ook wenselijk dat deze tafel wieltjes heeft. Daarmee is het verplaatsen van de tafel immers stukken makkelijker. Indien je de tafel altijd op dezelfde plek gebruikt, is dat uiteraard iets waar je niet per sé op hoeft te letten.

Verder willen we je wijzen op de veiligheid van de trimtafel. Kies bij voorkeur altijd voor een trimtafel met één of meerdere lussen. Aan die lussen kun je jouw hond vastmaken, waardoor jouw hond niet zomaar van de trimtafel af kan springen. Dit levert niet alleen de gewenste veiligheid voor jouw hond op, maar uiteraard ook voor jezelf.

Tot slot is het aan te raden om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Is het zo dat de beste trimtafel voor honden altijd de duurste variant is? Nee, dat is niet specifiek het geval. Het is echter wel een feit dat de beste trimtafels voor honden vaak iets duurder zijn dan de kwalitatief mindere trimtafels. Let dus goed op de bovengenoemde criteria en kijk daarbij ook goed naar het prijskaartje. De beste trimtafel voor jouw hond is uiteindelijk de trimtafel die aan al jouw wensen voldoet, inclusief een interessant prijskaartje.

3. De 4 beste trimtafels voor honden

Ben je op zoek naar de beste trimtafel voor jouw hond? Nou, je hoeft niet meer zelf op zoek te gaan. Wij hebben namelijk onderzoek gedaan naar het huidige aanbod van trimtafels en hebben op basis daarvan een top 4 samen weten te stellen. Over de 4 beste trimtafels voor honden vind je hieronder meer informatie in de vorm van korte reviews.

3.1. VidaXL – Inklapbare hondentrimtafel met dubbele aanlijnoptie – 91 x 61 cm – Zwart

Over deze VidaXL trimtafel zijn wij onwijs positief. In onze ogen klopt (nagenoeg) alles aan deze trimtafel; de tafel is veilig, de tafel is stabiel en de tafel levert veel gemak op. Dankzij de dubbele aanlijnoptie is deze trimtafel bijzonder veilig te noemen, terwijl de anti-slip laag ook voorkomt dat de tafel zomaar wegschuift. Het oppervlakte en de totale constructie zijn van hoogwaardige materialen vervaardigd, terwijl de tafel ook behoorlijk groot is; 91 bij 61 centimeter. In deze lijst met beste trimtafels voor honden is dit één van de duurdere varianten, maar het is tegelijkertijd wel de beste trimtafel voor een hond.

 • Afmetingen: 91 bij 61 centimeter.
 • Aanlijnoptie: ja, dubbel.
 • Materiaal: ijzer frame, roestvrijstalen aanlijnarm, MDF met rubber tafeloppervlak.

3.2. VidaXL – Hydraulisch verstelbare hondentrimtafel met aanlijnoptie – Zwart – 108 x 60 cm

Ook over deze trimtafel van VidaXL zijn wij zeer te spreken. Deze tafel heeft één belangrijk voordeel ten opzichte van de hierboven genoemde variant; deze tafel is hydraulisch verstelbaar. Je kunt hierdoor de tafel moeiteloos omhoog of omlaag doen, waardoor je van nog meer gemak geniet. Deze tafel is ook veilig te noemen, dankzij de aanlijnoptie. Met afmetingen van 108 bij 60 centimeter is de tafel ook geschikt voor grotere honden. Je moet alleen rekening houden met het prijskaartje; ruim 300 euro is behoorlijk fors te noemen.

 • Afmetingen: 108 bij 60 centimeter.
 • Aanlijnoptie: ja, enkel.
 • Materiaal: ijzer frame, roestvrijstalen aanlijnarm, MDF met rubber tafeloppervlak.

3.3. Tectake – Trimtafel met lus – Zwart/grijs

Ben je op zoek naar de beste voordelige trimtafel voor honden? Dan is deze Tectake trimtafel één van de beste opties. Deze trimtafel is van een onwijs hoge kwaliteit en biedt de gewenste veiligheid. Dat is te danken aan de aanlijnoptie, aan de hoogwaardige materialen die gebruikt zijn en aan de anti-slip laag bij de poten van de trimtafel. Met afmetingen van 98 bij 60 centimeter is het ook een behoorlijk grote tafel. Indien gewenst is het ook mogelijk om de trimtafel in te klappen en op een compacte manier op te bergen.

 • Afmetingen: 98 bij 60 centimeter.
 • Aanlijnoptie: ja, enkel.
 • Materiaal: gepoedercoat staal, spaanplaat en aluminiumlegering.

3.4. Topmast – Trimtafel – Mobiele showtafel – Verstelbaar – Blauw – 60 x 45 cm

Deze lijst met beste trimtafels sluiten we af met deze variant van Topmast. Dit is volgens ons de beste trimtafel voor een kleine hond; deze tafel is namelijk 60 bij 45 centimeter groot. Door deze compacte afmetingen is de tafel niet voor alle honden geschikt, maar de tafel neemt wel vrij weinig ruimte in beslag. Ideaal dus voor huizen waarin niet al teveel ruimte voorhanden is. Op het gebied van veiligheid, gemak en kwaliteit hoef je je bij deze Topmast Trimtafel geen zorgen te maken.

 • Afmetingen: 60 bij 45 centimeter.
 • Aanlijnoptie: ja, enkel.
 • Materiaal: metaal en aluminium.

4. Veelgestelde vragen

Heb je hierboven de beste trimtafel voor jouw hond gevonden? Ben je alleen nog niet zeker van de manier waarop je de trimtafel moet gebruiken? Dan vind je in onderstaande sectie wellicht de antwoorden op jouw vragen. Wij krijgen namelijk regelmatig vragen over het gebruik van een trimtafel, waardoor wij besloten hebben om antwoord te geven op de meestgestelde vragen.

Wat is de juiste maat voor jouw hond?

Het advies is om eerst de lengte van jouw hond op te meten. Meet de lengte op als hij staat en de lengte als hij ligt. Aan de hand van de langste lengte – hoogstwaarschijnlijk is dat de lengte als hij ligt – kun je gericht op zoek gaan naar de beste trimtafel voor jouw hond. Het is hierbij wenselijk dat hij languit op de tafel kan staan én kan liggen; dat brengt voor jouw hond het meeste gemak met zich mee.

Hoe komt jouw hond op de trimtafel?

Hiervoor heb je twee mogelijkheden; je kunt jouw hond op de trimtafel tillen, maar je kunt hem er ook zelf op laten stappen. Dat laatste is overigens alleen mogelijk als je gekozen hebt voor een trimtafel met hydraulische verstelling. De beste trimtafel voor honden hoeft niet per sé deze hydraulische verstelling te hebben; als jouw hond niet al te zwaar is, kun je hem immers ook prima op de tafel tillen.

Hoe kun je de trimtafel schoonmaken?

Nadat je jouw hond getrimd hebt, is het aan te raden om alle haren op een hoop te vegen. Vervolgens kun je met een stoffer en blik deze haren opvegen en in de prullenbak doen. Het is niet raadzaam om hier de stofzuiger voor te gebruiken, aangezien sommige honden écht heel veel haar kwijtraken bij een trimbeurt. Verder is het aan te raden om de trimtafel na afloop met een vochtige doek af te nemen, zodat de tafel in goede conditie blijft.

5/5 - (1 stemmen)

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *