5x Beste Antitrektuig

Laatst bijgewerkt: 10 juli 2022

Honden zijn vaak van zichzelf al erg enthousiast. Dit is vaak te merken tijdens een wandeling. Er valt natuurlijk ontzettend veel te zien en te beleven. Van bewegende blaadjes tot andere honden en dieren. Honden willen dan ook alle kanten op. Sommige honden kan je gemakkelijk bij je houden maar anderen zijn juist ontzettend sterk. Bij trekkende honden zijn gewone halsbanden niet zo handig. Daarom zijn er ook antitrektuigjes. Wil je meer weten over honden antitrektuigjes? Lees dan vooral verder en bekijk de top vijf beste antitrektuigjes.

Waar is een antitrektuigje goed voor?

Omdat honden soms zo ontzettend enthousiast kunnen zijn tijdens het wandelen is het goed om een antitrektuigje aan te schaffen. Deze tuigjes zitten om de buik van je hond in plaats van de nek. Dit is beter voor de nek op het moment dat je hond gaat trekken. Op deze manier kan je het je hond afleren om telkens te gaan trekken. Dit is perfect voor grote sterke honden of juist kleine enthousiaste puppy’s. Je hebt deze tuigjes in allerlei verschillende soorten en maten. Hieronder vind je dan ook de top vijf beste antitrektuigjes op jouw drukke hond rustig te houden.

Bekijk hieronder de top vijf beste hondentuigjes

4animalz hondentuigje

Als je je hond wil afleren dat hij de hele tijd zit te trekken tijdens de wandeling dan is dit tuigje van 4animalz perfect voor jou. Deze is perfect om dat gedrag af te leren. Het tuigje zit om het borstbeen van je hond. Op deze manier beschadig je de nek niet en voorkomt het hoesten. Verder heeft het tuigje een voering waardoor hij goed zit en niet schuurt. Verder kan je het tuigje ontzettend makkelijk verstellen. Daarnaast heeft hij ook nog reflectie strips erop. Zo ben je ook in het donker zichtbaar! Het tuigje is in vijf verschillende maten te verkrijgen, van XS tot en met XL.

Julius K9 hondentuigje

Je hebt ze vast wel eens gezien, de hondentuigjes van Julius K9. Deze zijn namelijk ontzettend populair in Nederland. Als je aan een tuigje denkt dan denk je aan Julius K9. Dit is ook niet zo raar want de tuigjes zijn van hoge kwaliteit en zitten erg fijn.  Je kan ze overal voor gebruiken. Je hebt je hond onder controle zonder dat jij daar veel kracht voor nodig bent. Het tuigje is van nylon en heeft een hele stoere uitstraling. Julius K9 heeft ontzettend veel verschillende tuigjes omdat er precies gekeken wordt naar verschillende maten van de verschillende hondenrassen.

Beeztees hondentuigje

Beeztees is een ontzettend bekent hondenmerk. Beeztees heeft dan ook ontzettend veel verschillende hondenspullen. Zo ook dit tuigje. Deze is perfect voor als je een hond hebt die veel trekt. Dit is natuurlijk ontzettend irritant. Het tuigje kan helpen met het voorkomen van deze problemen. Het tuigje is gemaakt van nylon en is rood van kleur. Dus vind je wandelen ontzettend leuk maar trekt wordt het minder leuk door je trekkende hond? Probeer het antitrektuigje van Beeztees en zorg ervoor dat je hond stopt met trekken. Dit tuigje zit om de hals en de borst. Verder is hij te verkrijgen in verschillende maten.

S.old hondentuigje

De s.old hondentuigjes zijn van hoge kwaliteit en zitten ontzettend goed. Je hond kan nog hartstikke goed bewegen en heeft genoeg ruimte. Het tuigje schuurt niet en drukt ook niet op de spieren of gewrichten. Let er wel op dat je de goede maat koopt, verder kan je hem wel op vier verschillende plekken nog verstellen tot de perfecte maat. Het tuigje zit om de hals en om de buik van je hond. Een ander voordeel is, dat hij waterdicht is en het is gemaakt van een ademende stof. Daarnaast heeft het tuigje een zacht vulling en is hij van hoge kwaliteit. 

MM Brands hondentuigje

Ook MM Brands heeft een ontzettend handig antitrektuigje. Dit tuigje is gemaakt van polyester. Als je hond trekt zal dit niet zichtbaar of te voelen zijn in de nek maar door het tuigje wordt deze druk verdeelt over de borst van je hond. Op deze manier voorkom je kokhalzen, benauwdheid en hoesten. Op het antitrektuig zitten ook reflecterende strips. Zo ben je ook zichtbaar in het donker of in de regen. Dit tuigje is bedoel voor middelgrote honden. Een extraatje is dat je er zelfs een hondenriem bij krijgt.

Conclusie

Het is dus belangrijk dat je een hondentuigje koopt als je een hond hebt die veel trekt. Dit is beter voor het lichaam van je hond. Een halsband kan ook maar hierbij belast je de nek van je hond heel erg, daarom zijn de tuigjes dus veel beter. Met zo’n tuigje kan je het trekgedrag afleren.

In deze video zie je hoe je de perfecte maat kan kiezen voor het tuigje voor jouw hond.

Veelgestelde vragen

Waarom een tuigje en geen halsband?

Als je een hond hebt die veel trekt dan is een tuigje veel beter dan een halsband. Als je hond trekt met een halsband om is dit slecht voor de hals van je hond. Daarnaast kan je hond ervan hoesten of kokhalzen. Bij een tuigje wordt de druk verdeeld en heb je hier geen last van.

Wat is de maat voor een hondentuigje?

Om de maat van een hondentuigje te bepalen moet je de borstomvang en de ruglengte van je hond opmeten. Zo hebben honden ook verschillende maten van S tot en met XL. 

Hoe werkt een antitrektuig?

Bij een antitrektuig valt de druk op de borst. De druk wordt verdeeld over het lichaam zodat dit niet alleen bij de nek is. 

Hieronder vind je de gehele top 5 beste anti trektuigjes

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *