De 4 beste hondenrekken voor in de auto in 2024

Laatst bijgewerkt: 2 juli 2022

Wil je jouw hond op een veilige manier in de auto meenemen? Kies je er daarbij voor om hem in de achterbak te stoppen? Dan is de aanschaf van een beste hondenrek voor in de auto van groot belang. Zonder een dergelijk hondenrek kan je jouw hond namelijk niet op een veilige manier in de auto meenemen. Dat is echter niet de enige reden waarom je voor het beste hondenrek voor in de auto moet kiezen; meer informatie daarover is in dit artikel te vinden.

In dit artikel bespreken we onder meer de voordelen van een hondenrek voor in de auto, wat in onze ogen het beste hondenrek voor in de auto is én waar de beste hondenrekken voor in de auto aan moeten voldoen. Tot slot geven we ook nog antwoord op enkele veelgestelde vragen over dit handige rek voor in een auto. Na het lezen van dit artikel kan je in ieder geval voor jouw trouwe viervoeter het beste hondenrek voor in de auto aanschaffen.

1. Waarom een hondenrek voor in de auto kopen?

Laten we allereerst aftrappen met het feit dat er meerdere soorten rekken voor honden bestaan. In dit artikel richten wij onze pijlen echter volledig op de hondenrekken voor in de auto. Deze rekken hebben een bepaalde functie en zijn mede vanwege die functie eigenlijk onmisbaar voor veel baasjes.

Heb je wel eens in de auto gereden, terwijl je hond bijvoorbeeld niet vast zat met een autogordel voor honden? Dan loop je altijd het risico dat je hond zich door de auto heen gaat bewegen. Hij staat wellicht opeens op de stoel naast je of hij gaat bovenop de handrem liggen. Door een hondenrek voor in de auto aan te schaffen, voorkom je dat jouw hond zich door de gehele auto kan gaan bewegen. In plaats daarvan blijft jouw hond altijd op één plek in de auto; in de kofferbak.

Met een hondenrek voor in de auto kan je de veiligheid voor zowel jouw hond als voor jezelf waarborgen. Dat is zeker het geval als je voor het beste hondenrek voor in de auto kiest; dat hondenrek is van de hoogste kwaliteit en biedt absoluut de gewenste veiligheid.

Ook om een andere reden is de aanschaf van een hondenrek voor in de auto aan te raden. Door je hond toegang tot slechts één plek in de auto te geven, voorkom je ook dat jouw hele auto onder de haren komt te liggen. Handig als je met diezelfde auto bijvoorbeeld naar klanten of naar je werk toe moet; het is dan niet wenselijk dat al jouw kleding onder de hondenharen komen te zitten. Met een hondenrek in de auto voorkom je dus ook dat je dagelijks de stofzuiger door de auto heen hoeft te halen. Het enige wat echt vies wordt, is de kofferbak.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een hondenrek voor in de auto?

Wil je graag het beste hondenrek voor in jouw auto aanschaffen? Dan sta je voor een uitdagende bezigheid. Het aanbod van hondenrekken voor in de auto is namelijk nogal divers en uitgebreid. Je moet dus allereerst een keuze gaan maken wat het betreft het soort hondenrek. Daarbij kan er grofweg onderscheid gemaakt worden tussen hondenrekken voor in de kofferbak en hondenrekken voor achter de stoelen van de bestuurder en de passagier.

Als je voor de eerst genoemde variant kiest, kan je hond niet uit de kofferbak. Hij kan geen kant op en hij kan heerlijk in de kofferbak gaan liggen. Als je voor de tweede variant kiest, bevindt jouw hond zich op de achterbank. Hij kan alsnog op de achterbank rondlopen, waardoor deze variant in onze ogen niet de beste optie is. Wij willen je daarom ten eerste adviseren om altijd te gaan voor een hondenrek voor in de kofferbak van de auto. Met een dergelijk rek voorkom je dat jouw hond vanuit de kofferbak op de achterbank kan springen en zodoende ook naar de voorstoelen kan komen.

Verder moet je ook goed naar het materiaal van het hondenrek kijken. De meest voorkomende variant is van ijzer/staal; dat is simpelweg de meest populaire optie. Andere mogelijkheden zijn onder meer metaal en aluminium. Ons advies is om altijd voor een ijzeren hondenrek voor in de auto te gaan, aangezien een dergelijk rek zeer robuust is. Zelfs voor grote en krachtige honden is een rek van metaal sterk genoeg.

hondenrek in een auto gemonteerd

Ook moet je goed kijken naar de manier van bevestigen. Veel hondenrekken kan je vastmaken aan bepaalde onderdelen in de auto. Ons advies is om in ieder geval altijd de handleiding van de hondenrekken voor in de auto op te volgen. Maak het rek vervolgens op de aangewezen manier vast, aangezien je daarmee van de meest optimale veiligheid verzekerd bent.

Uiteraard is het wel noodzakelijk dat het hondenrek in jouw auto past. Het maakt daarbij nogal verschil of je in een BMW X5 (SUV) of een Kia Picanto (stadsauto) rijdt. Stem de afmetingen van het hondenrek daarom altijd af op de afmetingen van jouw auto. Let op; sommige hondenrekken voor in de auto zijn ook in lengte en breedte verstelbaar. Die hondenrekken zijn dus in nagenoeg alle auto’s prima te gebruiken.

Gaat jouw voorkeur uit naar een zwart hondenrek voor in de auto? Of heb je liever een iets opvallendere kleur? Je hebt de keus; de hondenrekken voor in de auto zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Bij het beste hondenrek voor in de auto is deze factor eigenlijk van ondergeschikt belang; in de basis draait het namelijk om het creëren en behouden van een veilige situatie. Toch kan het een factor zijn die nét de doorslag kan geven als je tussen twee rekken voor in de auto aan het twijfelen bent.

Tot slot is het ook aan te raden om naar het prijskaartje van het beste hondenrek voor in de auto te kijken. Is het advies om altijd voor de goedkoopste variant te gaan? Nee, absoluut niet. Je kunt beter nét iets meer geld in een veilig en hoogwaardig hondenrek investeren. Daarmee ben je immers van de gewenste veiligheid verzekerd.

3. De 4 beste hondenrekken voor in de auto

Ben je zoekende naar het beste hondenrek voor in de auto voor jouw trouwe viervoeter? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heb je de keus uit een uitgebreid assortiment. Graag helpen we jou daarom een handje om het beste hondenrek voor jouw hond uit te zoeken. Wij hebben verschillende rekken aan een strenge keuring onderworpen en uiteindelijk de 4 beste varianten aan weten te wijzen. Over deze 4 beste hondenrekken voor in de auto vind je hieronder meer informatie.

3.1. PetEgo – Afweermiddel – Autorek

Is dit het beste hondenrek voor in de auto? Ja, in onze ogen wel. Dit hondenrek van het merk PetEgo brengt namelijk enkele unieke voordelen en eigenschappen met zich mee. Zo is het een feit dat dit hondenrek onwijs robuust is, dat het hondenrek makkelijk bevestigd kan worden en dat het hondenrek multifunctioneel is. Dit hondenrek kan je namelijk zowel aan de hoofdsteunen van de achterbank vastmaken als aan de hoofdsteunen van de voorstoelen. Het rek is van staal vervaardigd, is behoorlijk robuust vormgegeven en heeft bewust een neutrale kleur gekregen. Bijkomend voordeel is dat het rek makkelijk in lengte verstelbaar is en zo dus op maat gemaakt kan worden voor in nagenoeg elke auto.

 • Materiaal: ijzer/staal.
 • Kleur: grijs.
 • Verstelbaar: ja.

3.2. IVOL – Hondenrek budget – Verstelbaar

Ook dit hondenrek van Ivol verdient in onze ogen de titel “beste hondenrek voor in de auto”. Dit hondenrek is specifiek ontwikkeld om de ruimte vanaf de achterbak af te schermen; het is hierdoor voor een hond niet mogelijk om de achterbak te verlaten. Het rek is in zowel de hoogte als in breedte verstelbaar en kan dus op maat gemaakt worden voor nagenoeg alle auto’s. De breedte varieert tussen de 85 en 140 centimeter en de hoogte tussen de 60 en 110 centimeter. Het vastmaken van dit rek gaat ook bijzonder makkelijk; je kunt het namelijk op een makkelijke manier bevestigen. Bijkomend voordeel is dat dit rek goedkoper is dan de hierboven genoemde variant, alleen is dit rek van metaal vervaardigd.

 • Materiaal: metaal.
 • Kleur: zwart.
 • Verstelbaar: ja.

3.3. Trixie – Auto hondenrek – Aluminium – Zilver en zwart

Bij veel beste hondenproducten is het merk Trixie hoog in de ranglijst terug te vinden. Dat is ook het geval bij het beste hondenrek voor in de auto; over dit Trixie hondenrek voor in de auto zijn wij namelijk zeer te spreken. Dit rek heeft een fijne manier van installeren, biedt de gewenste veiligheid en is makkelijk te bevestigen. Bijkomend voordeel is dat de breedte én de hoogte instelbaar zijn; de breedte van 96 tot 163 centimeter en de hoogte van 34 tot 48 centimeter. Nadeel is wel dat dit rek van aluminium vervaardigd is. Dit materiaal is een stuk lichter dan metaal, staal of ijzer, maar is ook iets minder sterk. Het rek ziet er wel gelikt uit en is dus makkelijk te installeren; dit beste hondenrek voor in de auto kan vastgemaakt worden aan de hoofdsteunen van de achterbank.

 • Materiaal: aluminium.
 • Kleur: grijs met zwart.
 • Verstelbaar: ja.

3.4. Mont Blanc – Hondenrek kofferbak – Bevestiging hoofdsteun – Zilver

Deze lijst met de beste hondenrekken voor in de auto sluiten we in stijl af. Ook dit hondenrek van het merk Mont Blanc verdient namelijk het predicaat “beste hondenrek voor in de auto”. Dat is onder meer te danken aan de stevige constructie, de makkelijke installatie en geboden veiligheid. Absoluut voordeel is dat dit rek geen ruimte in de kofferbak inneemt, aangezien deze strak aan de hoofdsteunen bevestigd kan worden. De breedte is instelbaar tussen de 91 en 128 centimeter, maar helaas is de hoogte niet instelbaar. De hoogte van dit hondenrek is 42 centimeter en daar kan helaas niks veranderd aan worden. Voordeel is wel dat dit beste hondenrek voor in de auto van staal vervaardigd is; dat biedt de gewenste veiligheid aan zowel jouw trouwe viervoeter als aan jezelf.

 • Materiaal: metaal.
 • Kleur: zilver.
 • Verstelbaar: ja, alleen in de breedte.

4. Veelgestelde vragen

Heb je hierboven het beste hondenrek voor in de auto kunnen vinden? Dan hoef je slechts nog één ding te doen; het rek op de juiste manier bevestigen. Over het gebruik van een hondenrek voor in de auto krijgen wij regelmatig vragen; hieronder hebben wij een kort en bondig antwoord samengesteld op de twee meestgestelde vragen.

Is een hondenrek voor in de auto verplicht?

Nee, in de basis is een hondenrek voor in de auto niet verplicht. Je bent echter wel verplicht om te allen tijde voor een veilige situatie in jouw auto te zorgen. Op het moment dat jouw hond door de auto heen loopt, is er géén sprake meer van een veilige situatie; op dat moment kan een agent zelfs een boete voorschrijven. Schaf dus het beste hondenrek voor in de auto aan en gebruik dit hondenrek altijd als jouw hond in de auto mee gaat.

Hoe moet een hondenrek in de auto bevestigd worden?

Bij veel hondenrekken is dit een kwestie van het monteren van het beste hondenrek voor in de auto aan de hoofdsteunen. Hoe je dit exact kunt doen, lees je in de gebruikshandleiding van het betreffende hondenrek dat je hebt aangeschaft. Lees die handleiding altijd goed door en volg de instructies op; daarmee weet je de veiligheid voor jezelf én voor jouw trouwe viervoeter te waarborgen.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *