De 5 beste clickers voor honden in 2024

Laatst bijgewerkt: 6 mei 2022

Zodra je een puppy in huis krijgt, sta je voor een leuke uitdaging. Je moet namelijk jouw puppy op de juiste manier op zien te voeden, terwijl je ook nog met zijn jeugdigheid te maken hebt. Daarbij is het sowieso goed om te weten dat een hond op jonge leeftijd het beste te trainen is. Het advies is dan ook om op een zo’n jonge mogelijke leeftijd te starten met het trainen van jouw puppy, waardoor je hem relatief snel de regels en commando’s aan kunt leren.

Maar, op welke manier ga je jouw hond nou trainen? Veel baasjes kiezen ervoor om met de beste clicker voor honden aan de slag te gaan. De beste clicker voor honden staat te boek als een vriendelijk hulpmiddel voor tijdens de training. Een hulpmiddel dat bovendien behoorlijk efficiënt is en dus bijdraagt aan het trainen van jouw hond. Wil jij ook de beste clicker voor jouw hond aanschaffen? Of wil je meer informatie over de beste clicker voor jouw hond? In dit artikel vind je alle relevante informatie omtrent clickers voor honden. Daarbij benoemen wij ook graag welke 5 clickers wij van harte aan kunnen raden.

1. Waarom een clicker voor je hond kopen?

Het aanschaffen van een clicker voor honden brengt meerdere voordelen met zich mee. Van deze voordelen geniet niet alleen jij, maar ook jouw hond. Een clicker staat namelijk te boek als een zeer vriendelijk hulpmiddel bij het trainen van jouw hond. Maar, wat is een clicker voor een hond nou precies?

Een clicker is een klein doosje met een metalen stripje op het doosje. Als er op dit metalen stripje gedrukt wordt, ontstaat er een “click” geluid. Dit geluid moet je gaan associëren met gewenst gedrag en dus met belonen. Zodra jouw hond gewenst gedrag vertoont, moet hij die click gaan horen. Vervolgens weet hij dat hij een beloning gaat krijgen. Hij associeert immers de click ook direct met een lekkere beloning.

Met de beste clicker voor een hond kun je het gewenste gedrag dus snel bij jouw puppy oproepen. Jouw puppy gaat er immers alles aan doen om het geluid van die click te verkrijgen, zodat hij ook van een lekkere beloning kan gaan genieten. Moraal van het verhaal; met de beste clicker voor honden weet je het gewenste gedrag van jouw puppy te stimuleren. Je maakt hem vanaf het allereerste moment daarbij duidelijk dat de click en een heerlijke beloning hand in hand met elkaar gaan. Aangezien honden absoluut geen domme wezens zijn, hebben zij dat in een vroegtijdig stadium al door.

De belangrijkste reden om de beste clicker voor jouw hond aan te gaan schaffen? Nou, dat is toch wel het feit dat dit een zeer vriendelijk en efficiënt hulpmiddel voor tijdens het trainen is. Jouw hond leert behoorlijk snel dankzij de clicker, terwijl hij hier zelf geen last ondervindt. De clicker doet bijvoorbeeld niet pijn. Mede daarom staat een clicker te boek als een positief hulpmiddel tijdens het trainen van jouw hond. Je straft jouw hond absoluut niet, terwijl je juist het goede gedrag van hem beloond. De ervaring leert dat dit voor veel honden de beste manier is om hen op te voeden.

Bijkomend voordeel is dat je de band met jouw hond weet te versterken. De clicker vormt daarbij eigenlijk een tussenschakel. Zoals hierboven al gezegd; honden zijn absoluut niet dom en hebben dus al snel zat de werking van een clicker door. Daar kan jij tijdens de trainingen vervolgens perfect op inspelen, waardoor jouw hond snel leert en waardoor jullie een hechte band opbouwen.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een clicker voor je hond?

Wil je ook graag de beste clicker voor jouw hond aanschaffen? Dan moet je eerst belangrijke keuzes gaan maken met betrekking tot de aanschaf van een clicker. Het is namelijk zo dat de clickertraining in de afgelopen jaren uitgegroeid is tot één van de populairste trainingsvormen. Een gevolg daarvan is dat het aanbod van clickers behoorlijk vergroot is, waardoor je de keus moet maken uit een uitgebreid assortiment van clickers. Graag informeren we jou waar je in dat geval goed op moet letten.

Allereerst willen wij je wijzen op het design van een clicker. Hierbij spelen in onze ogen met name de afmetingen een belangrijke rol. De clicker moet namelijk lekker in jouw hand liggen en je moet snel op de knop/strip van de clicker drukken. Als je op die knop drukt, gaat er immers een “click” geluid af; het geluid dat door jouw hond geassocieerd wordt met een lekkere beloning. De beste clicker voor een hond heeft bij voorkeur dan ook een omhoog staande rand, waardoor je niet per ongeluk op de knop kunt klikken. Het is namelijk wél van belang dat de timing perfect in orde is tijdens een clickertraining.

hond zit voor een hand die een clicker voor honden vasthoud

Let daarom goed op de vormgeving en op het design van de clicker voor een hond. De clicker moet goed in de hand liggen. Overigens worden sommige clickers ook met een handig polsbandje geleverd. Je kunt de clicker in dat geval om jouw pols heen dragen, zodat je hem in ieder geval niet kwijt raakt. Ook kan het nog raadzaam zijn om naar de kleur van de clicker te kijken. Je kunt hierbij kiezen voor een zéér opvallende kleur, maar ook basic kleuren behoren tot de mogelijkheid.

Tot slot willen wij je adviseren om te durven investeren in de beste clicker voor jouw hond. Je geniet namelijk langdurig van de gevolgen van het gebruik van de beste clicker voor jouw hond. Daarbij kan je in onze ogen het beste voor een clicker van een gerenommeerd merk gaan. Die clickers hebben reeds een goede naam opgebouwd en kunnen op de nodige positieve beoordelingen rekenen. De clickers voor honden die hieronder besproken worden, voldoen in ieder geval stuk voor stuk aan onze verwachtingen.

3. De 5 beste clickers voor honden

Wil jij ook graag jouw hond op een efficiënte en vriendelijke manier trainen? Wil je het gewenste gedrag stimuleren en dat gedrag direct ook belonen? Dan is de aanschaf van de beste clicker voor jouw hond zeer zeker aan te raden. Maar, wat is nou de beste clicker voor jouw hond? Het antwoord op die vraag vind je hieronder. Lees de reviews van de vijf beste clickers op je gemakje door en bepaal welke clicker het beste aansluit op jouw persoonlijke voorkeuren.

3.1. Starmark – Clicker De Luxe – Hondentraining 6 x 4 cm

Deze clicker van het merk Starmark is volgens ons de beste clicker voor elke hond. Deze clicker heeft een duidelijk geluid, is van hoogwaardig materiaal vervaardigd en heeft een zeer handige drukknop. Deze drukknop komt namelijk een stuk boven de clicker uit, waardoor je nooit zomaar op de knop kunt drukken. Met dank aan het meegeleverde polsbandje is de kans bovendien bijzonder klein dat je de clicker kwijt gaat raken. Al met al is dit volgens ons de beste clicker voor elke hond en voor elk baasje.

 • Kleur: zwart met geel.
 • Materiaal: leer.
 • Gewicht: 37 gram.

3.2. Clix – Multi-Clicker – The Company of Animals Clicker – Regelbare toon en volume

Het aanbod van clickers is tegenwoordig nogal divers, waardoor je de keus uit onwijs veel verschillende varianten hebt. Over deze variant van het merk Clix zijn wij in ieder geval zeer te spreken. Een belangrijk voordeel van deze variant is namelijk dat je de toonhoogte en het volume volledig zelf in kunt stellen. Je zorgt er daarmee voor dat jouw hond het geluid van de click altijd weet te horen, bijvoorbeeld ook als er veel wind staat. Deze clicker heeft verder een ergonomische vormgeving, waardoor je ‘m op een zeer aangename manier vast kunt houden. Met dank aan het meegeleverde touwtje is het ook mogelijk om de clicker om bijvoorbeeld jouw nek of arm heen te hangen. Al met al een zeer handige clicker voor een hond waar je veel plezier aan gaat beleven.

 • Kleur: blauw.
 • Materiaal: kunststof.
 • Gewicht: 57 gram.

3.3. Luxe clicker voor hondentraining – Train je hond op een vriendelijke manier

De derde plek in deze lijst met beste clickers wordt ingenomen door deze luxe clicker. Deze clicker is prettig vast te houden, wordt inclusief een polsbandje geleverd en kent een verhoogde knop. Dankzij die verhoogde knop druk je in ieder geval nooit per ongeluk op de knop. Nadat je op de knop gedrukt hebt, hoort jouw hond in ieder geval het click geluid. Hét signaal voor hem dat hij goed gedrag vertoont en dat hij dus een lekkere beloning krijgt. Mocht je deze clicker aanschaffen, krijg je deze in één van de vele kleuren geleverd. Welke kleur dat exact is? Dat weet je op voorhand niet.

 • Kleur: zwart, oranje, blauw of lila.
 • Materiaal: plastic met RVS.

3.4. PetPaws – Training clicker voor de hond – Zwart

Ook over deze clicker van het merk PetPaws zijn wij zeer te spreken. Deze clicker is grotendeels vergelijkbaar met de hierboven genoemde variant, maar kent een langere draad. Dankzij die draad is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de clicker aan jouw bos met sleutel vast te maken of om jouw pols heen te doen. De clicker ligt in ieder geval prima in de hand, heeft een opvallende kleur en kent een handige drukknop. Doordat deze drukknop net iets verhoogd is, druk je hier in ieder geval nooit zomaar op.

 • Kleur: zwart, oranje, blauw, rood of lila.
 • Materiaal: plastic.
 • Gewicht: 30 gram.

3.5. Starmark – Clicker voor training – 6 x 4 cm

Deze lijst sluiten we geheel in stijl af met deze clicker van het merk Starmark. Deze clicker is stijlvol uitgevoerd, kent een compacte vormgeving en heeft een zeer handige drukknop. Met dank aan de verhoogde drukknop druk je bovendien nooit per ongeluk op de knop, waardoor de training zeer efficiënt is en blijft. Met dank aan het “gat” aan de onderkant is het mogelijk om een touwtje of een bandje aan deze clicker vast te maken. Door de kleurstelling – blauw met oranje – is de kans in ieder geval niet al te groot dat je deze beste clicker voor een hond kwijt weet te raken.

 • Kleur: blauw met oranje.
 • Materiaal: plastic.
 • Gewicht: 48 gram.

4. Veelgestelde vragen

Heb je hierboven de beste clicker voor jouw hond gevonden? Dan is het alleen nog zaak om deze clicker op de juiste manier te gebruiken. Over het gebruik van de beste clicker voor een hond krijgen wij regelmatig dezelfde vragen. Wij hebben die vragen daarom gebundeld en geven hieronder het antwoord op die vragen.

Wat is het geluidsvolume van een clicker?

Het geluidsvolume van een clicker is behoorlijk hard te noemen. Echter speelt niet alleen het volume een rol, maar ook de toonhoogte. Honden hebben immers een super goed gehoor en horen ook dingen die wij – als mens zijnde – niet horen. Het geluid van een clicker is mede door het goede gehoor van een hond dus bijzonder goed te horen. Je kunt er ook voor kiezen om een clicker aan te schaffen waarbij je volledig zelf het volume en de toonhoogte in kunt stellen.

Hoe moet je een clicker vasthouden?

Het advies is om de clicker met een touwtje of met het meegeleverde polsbandje om jouw pols heen te dragen. Je kunt de clicker vervolgens op een aangename manier in jouw handpalm leggen, waardoor je de clicker op een perfecte manier kunt "bedienen". Kies bij voorkeur ook voor de beste clicker met een verhoogde drukknop, aangezien je daarmee het per ongeluk klikken voorkomt. Je weet daarmee de training nóg efficiënter te maken.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *