De 4 beste GPS trackers voor honden in 2024

Laatst bijgewerkt: 26 juni 2022

Tijdens het opvoeden van een hond moet je aan de nodige aspecten veel tijd besteden. Eén van die aspecten is het leren loslopen van je hond. Als jouw trouwe viervoeter dit eenmaal onder de knie heeft, kan hij los naast je mee lopen. Maar, niet zonder de beste GPS tracker voor honden om te hebben. Met een dergelijke GPS tracker geniet je namelijk van meerdere voordelen; deze voordelen komen met name tot uiting in noodsituaties.

Ben jij op zoek naar de beste GPS tracker voor jou hond? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Wij bespreken in dit artikel namelijk alles wat met de beste GPS tracker voor honden te maken heeft. We geven aan waar je op moet letten bij het uitkiezen van de beste GPS tracker voor jouw trouwe viervoeter, we bespreken wat redenen zijn om een GPS tracker aan te schaffen en we hebben een top 4 voor je samengesteld. Die 4 apparaten zijn in onze ogen de beste GPS tracker voor honden.

1. Waarom een GPS tracker voor je hond kopen?

In de huidige maatschappij worden GPS systemen eigenlijk elke dag gebruikt. In onder meer een telefoon, een navigatiesysteem en auto zijn de GPS trackers terug te vinden. Dankzij dit systeem kun je bijvoorbeeld de camping in Frankrijk vinden, maar je kunt ook je hond continue in de gaten houden. Dat is voor steeds meer hondeneigenaren dé reden om de beste GPS tracker voor hun hond aan te schaffen.

Met de beste GPS tracker voor honden ben je in staat om continue jouw hond in de gaten te houden. Je kunt live zien waar hij zich bevindt en je kunt daar vervolgens op anticiperen. Ook zijn er meerdere situaties waarin een GPS tracker voor honden eigenlijk “noodzakelijk” is. Enkele van deze situaties bespreken we graag hieronder.

Heb jij bijvoorbeeld een Labrador Retriever, een Border Collie of een Siberische Husky? Dan weet je ongetwijfeld dat deze hondenrassen behoorlijk avontuurlijk en nieuwsgierig zijn. Op het moment dat zij, in bijvoorbeeld een natuurgebied loslopen, bestaat de kans dat je hem kwijtraakt. Dankzij de beste GPS tracker voor honden kun je gelukkig live zien waar hij zich bevindt. Dat is niet alleen handig voor de bovengenoemde hondenrassen, maar óók voor honden die er een sport van maken om uit huis te ontsnappen. In plaats van de hele wijk door te hoeven zoeken, hoef je alleen maar naar het signaal van de GPS tracker te kijken. Ideaal.

Neem jij jouw hond mee tijdens het jagen? Ook dan komt de beste GPS tracker voor honden prima van pas. Jachthonden hebben er namelijk een handje van om zich volledig te concentreren op hun prooi; door die eigenschap kan je hem relatief snel kwijtraken. Dankzij de GPS tracker zie je gelukkig continue waar jouw jachthond zich bevindt.

Tot slot is de beste GPS tracker voor honden ook handig als je zelf een groot stuk grond rondom je huis hebt. Het is op een dergelijk stuk grond onmogelijk om continue je hond in de gaten te houden. Met dank aan de GPS tracker kan je jouw hond gelukkig wél continue van afstand in de gaten houden. Bovendien kan je daarbij gebruik maken van een speciale functie; bij een GPS tracker voor honden kun je namelijk een veilige zone instellen. Op het moment dat jouw trouwe viervoeter buiten deze veilige zone komt, krijg je hier automatisch een melding van. Dankzij deze melding ben je in staat om snel te handelen en jouw hond dit binnen de kortste keren af te leren.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een GPS tracker voor je hond?

Heb je besloten dat je de beste GPS tracker voor jouw hond aan wilt schaffen? Dan sta je voor een uitdagende bezigheid; het is immers geen dagelijkse aankoop die je gaat verrichten. Bovendien moet je op verschillende criteria letten en moet je rekening houden met enkele factoren. Waar je zoal op moet letten, zetten we graag hieronder gedetailleerd voor je uiteen.

Allereerst draait het bij een GPS tracker grotendeels om nauwkeurigheid. Let daarom altijd goed op bij een GPS tracker hoe het met de nauwkeurigheid zit. Let er daarbij ook op of je live de activiteiten kan volgen en of je een eventuele veilige zone in kunt stellen.

Daarnaast moet je ook naar het soort GPS tracker kijken. Sommige van deze trackers zijn in de vorm van een halsband, terwijl andere GPS tracker een apparaat zijn die je aan de halsband vast moet maken. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Let hierbij in ieder geval op de afmetingen van de halsband en/of op de grootte van de beste GPS tracker voor jouw hond. Het is niet wenselijk dat de GPS tracker té groot, en dus ook te zwaar, voor jouw trouwe viervoeter is.

hond met een gps tracker om

Verder is het ook aan te raden om goed naar de (maandelijkse) kosten te kijken. Voor een GPS tracker moet je namelijk een aparte simkaart aanschaffen; een dergelijke simkaart gaat altijd hand in hand met een betaald abonnement. Bij sommige GPS trackers voor honden krijg je een abonnement gratis meegeleverd, terwijl je bij andere apparaten het maandabonnement zelf nog af moet sluiten.

Tot slot is het goed om te kijken naar de accu- of batterijduur van de GPS tracker voor jouw hond. Dit apparaat werkt altijd op een accu of op een batterij, maar die gaan logischerwijs ook leeg. Let dus goed op wat de maximale duur is en hoe lang het opladen hiervan vervolgens duurt.

3. De 4 beste GPS trackers voor je hond

Wil je, om welke reden dan ook, jouw hond in de gaten kunnen houden? De aanschaf van de beste GPS tracker voor jouw hond is in dat geval absoluut aan te raden. Hierboven heb je al kunnen lezen waar je op moet letten bij het uitkiezen van de beste GPS tracker voor jouw hond. Met onderstaande reviews gaan we graag nog stapje verder; wij zijn namelijk voor jou op onderzoek gegaan naar de 4 beste GPS trackers voor honden. Over deze 4 beste apparaten vind je hieronder meer relevante informatie.

3.1. Tractive – GPS Hond – Halsband – GPS tracker met activiteitstracking

Wil je de allerbeste GPS tracker voor jouw hond aanschaffen? Dan kan je niet om deze tracker van Tractive heen. Met deze uitgebreide GPS tracker kun je continue de locatie van jouw hond live in de gaten houden. Bovendien kun je een veilige zone instellen; op het moment dat jouw hond buiten het afgesproken gebied gaat, krijg je hier een melding van. Verder houdt deze tracker dagelijks de bewegingsactiviteiten van jouw hond bij en is de batterijduur van deze GPS tracker voor honden behoorlijk lang. Met normaal gebruik doe je 5 dagen met één acculading en bij intensief gebruik 2 dagen.

Bij aanschaf van deze GPS tracker krijg je bovendien de mogelijkheid om voordelig een maandelijks abonnement af te sluiten. Met een dergelijk abonnement kan je optimaal gebruik maken van de beste GPS tracker voor je hond.

 • Materiaal: kunststof.
 • Kleur: zwart/blauw.
 • Maat: one size.
 • Max. batterijduur: 5 dagen.

3.2. Weenect – DOGS² GPS tracker voor honden

Ook over deze honden GPS tracker zijn we uitermate te spreken. Met deze GPS tracker kun je jouw hond perfect trainen; je kunt namelijk een veilige zone instellen, waarna je een melding krijgt als jouw trouwe viervoeter deze zone verlaat. Door deze melding kan je snel handelen en dit zo snel mogelijk afleren. Daarnaast houdt deze tracker ook continue de locatie van jouw hond in de gaten; je kunt je hond hierdoor nooit meer kwijt raken. De nauwkeurigheid van deze tracker is van het hoogste niveau. Volgens de fabrikant is er zelfs in het bos sprake van 99% nauwkeurigheid.

Volgens de fabrikant is dit ook de kleinste GPS tracker voor honden wereldwijd. Ook dat is een eigenschap die ons zeer aanspreekt. Deze GPS tracker is compatibel met iOS en met Android. Daarnaast is het apparaat waterdicht, kun je het apparaat aanschaffen in combinatie met één van de maandelijkse abonnementen en heeft het apparaat een batterijduur van 72 uur.

 • Materiaal: PVC.
 • Kleur: groen/wit.
 • Maat: one size.
 • Max. batterijduur: 3 dagen.

3.3. Invoxia – Huisdier GPS tracker – Zonder simkaart – Tot 1 maand batterijduur – Track & trace volgsysteem – Zwart

Deze GPS tracker is niet alleen voor een hond geschikt, maar ook voor andere huisdieren. In de praktijk blijkt echter dat veel hondenbaasjes gebruik van deze GPS tracker maken; dat doen zij ook met veel plezier. Dat is te danken aan de compacte vormgeving, het feit dat deze GPS tracker géén simkaart nodig heeft en dat je continue zicht op de locatie van jouw hond houdt. Op het moment dat jouw hond buiten de veilige zone komt, krijg je hier bovendien direct een melding van op jouw telefoon. Verder is het apparaat waterdicht, is het apparaat binnen 2 minuten te installeren en is de maximale batterijduur maar liefst 1 maand.

Deze GPS tracker voor honden werkt op basis van het LoRa netwerk. Dankzij dit netwerk is er géén simkaart nodig en heeft deze tracker dus een onwijs lange batterijduur. Bij aanschaf van deze GPS tracker voor een hond krijg je bovendien een 3 jarig abonnement gratis.

 • Materiaal: kunststof.
 • Kleur: zwart.
 • Maat: one size.
 • Max. batterijduur: 1 maand.

3.4. Tractive – GPS huisdieren – Tracker voor grote honden

Ben jij het trotse baasje van een grote hond? Dan zijn niet alle GPS trackers geschikt voor jouw hond. Gelukkig is Tractive met deze GPS honden tracker op de markt gekomen. Deze tracker is geschikt voor honden van minimaal 20 kilo en biedt eigenlijk alles waar je naar op zoek bent. Je hebt continue live zicht op de locatie van jouw hond, je kunt een veilige zone instellen en je krijgt meldingen op je telefoon. Bij deze tracker is het bovendien níet nodig om een simkaart te hebben en vallen de maandelijkse abonnementskosten ook heel erg mee. Al met al is dit de beste GPS tracker voor grote honden.

 • Materiaal: kunststof.
 • Kleur: wit.
 • Maat: one size (geschikt voor grote hondenrassen vanaf 20 kilo).
 • Max. batterijduur: 6 weken.

4. Veelgestelde vragen

Heb je hierboven de beste GPS tracker voor jouw hond gevonden? Dan is het de hoogste tijd om deze GPS tracker aan te schaffen en op de juiste manier te gebruiken. Over het gebruik van deze GPS tracker vind je hieronder iets meer informatie. Wij krijgen namelijk regelmatig vragen over het gebruik van de beste GPS tracker voor een hond. Deze vragen hebben wij gebundeld en het antwoord daarop is hieronder te vinden.

Wanneer kun je je hond een GPS tracker laten dragen?

Dit is volledig afhankelijk van jouw eigen situatie en voorkeuren. Jouw hond hoeft in ieder geval niet altijd de GPS tracker om te hebben, maar juist wel op de momenten waarop de beste GPS tracker voor honden een daadwerkelijke meerwaarde te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld bij een wandeling in het bos waarbij je je hond los laat lopen.

Hoelang is een abonnement voor een GPS tracker voor honden geldig?

Dat hangt er volledig van af welk abonnement je af gaat sluiten. Je kunt kiezen tussen bijvoorbeeld 1 jaar, 2 jaar of 3 jaar.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *