De 5 beste hondentondeuses in 2024

Laatst bijgewerkt: 13 juli 2022

Wil je regelmatig de vacht van je hond bijwerken? Dan is het aan te raden om te kiezen voor de beste hondentondeuse. Met een dergelijke tondeuse kan je de vacht van je hond scheren, zodat de haren niet te lang worden. Dat is onder meer wenselijk bij het gebied rondom de oren, de ogen, de mond en de poten van je trouwe viervoeter. De beste hondentondeuse kan zowel thuis als in een trimsalon gebruikt worden. Ook professionele hondentrimmers maken gebruik van een tondeuse, aangezien ze hiermee op een snelle en plezierige manier het gewenste resultaat kunnen behalen. Bovendien is het voor een hond relatief comfortabel om geschoren te worden met een tondeuse. Voldoende redenen dus om je te verdiepen in de beste hondentondeuse voor jouw hond. Meer informatie over de beste hondentondeuses kan je in dit artikel vinden. We hebben de beste varianten op een rijtje gezet, maar we bespreken ook waar je op moet letten tijdens de zoektocht naar de beste hondentondeuse.

1. Waarom een hondentondeuse kopen?

De vacht van een hond kan behoorlijk dik en lang zijn. De vacht groeit bovendien behoorlijk snel, waardoor je hond last van deze beharing kan gaan krijgen. Dat is onder meer het geval bij de oren, de ogen, de mond en de poten. Met een hondentrimmer kan je deze gebieden perfect bijwerken, maar dat geldt ook voor de rest van de vacht van jouw hond. Wil je liever niet al te veel geld aan de trimsalon besteden? Voor een middelgrote hond betaal je al snel meer dan 60 euro voor een behandeling bij een professionele hondentrimmer. Door zélf een hoogwaardige hondentondeuse aan te schaffen, is het mogelijk om deze kosten te besparen. Je doet één keer een investering in een hoogwaardige hondentrimmer, waarna je jouw hond nooit meer naar de trimmer hoeft te brengen. Het is daarbij uiteraard wel wenselijk dat je voor de beste hondentondeuse kiest. Met de aanschaf van een hondentondeuse ben je bovendien in staat om de vacht van jouw hond perfect te verzorgen. De lichaamsplekken waar veel haar groeit, kan je moeiteloos bijwerken. Het is daarbij ook mogelijk om de gehele vacht van je hond op de juiste manier onder handen te nemen. Met een hondentondeuse kan je de vacht van jouw hond trimmen, waardoor de vacht minder in de weg zit. Honden met een lange en dikke vacht kunnen namelijk echt last van deze vacht krijgen. Ze hebben het veelal warm en worden in hun bewegingsvrijheid beperkt. Voldoende reden dus om de vacht van jouw trouwe viervoeter regelmatig te trimmen met de beste hondentondeuse. Bijkomend voordeel van een hondentondeuse is dat je deze op meerdere manieren kunt gebruiken. Je kunt de volledige vacht van je hond trimmen, maar je kunt dus ook bepaalde lichaamsplekken bijwerken. Wat voor soort vacht jouw hond heeft, doet er verder niet toe. Voor zowel een dunne vacht, een dikke vacht als voor een middellange vacht bestaan er geschikte opzetstukjes voor de hondentondeuses. Als je voor de beste hondentondeuse kiest, krijg je er hoogstwaarschijnlijk bovendien meerdere opzetstukjes bij meegeleverd. Ideaal. Voor de vachtverzorging van jouw hond is het dus aan te raden om een goede hondentondeuse te kopen. Je kunt hier bovendien veel geld mee besparen, aangezien jouw hond niet meer naar de trimsalon toe hoeft. Als je met een hondentondeuse aan de slag gaat, is het wel van belang om dit op een juiste en veilige manier te doen. Meer informatie daarover is aan het einde van dit artikel te vinden.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een hondentondeuse?

Het uitkiezen van de beste hondentondeuse is hoogstwaarschijnlijk geen dagelijkse bezigheid. Nee, het is een aankoop die je eenmalig doet, waarna je jarenlang van de hoogwaardige tondeuse kunt genieten. Maar, hoe kies je nou de beste hondentondeuse voor jouw hond uit? Het is van belang om op meerdere criteria te letten, waarover je hieronder meer informatie kunt vinden. Allereerst is het belangrijk om een keuze te maken voor het soort tondeuse. Ga je voor een tondeuse met een kabel? Of heb je liever een draadloze tondeuse? Voor beide varianten valt iets te zeggen; beide varianten komen in bepaalde situaties prima van pas. Vervolgens moet je ook goed kijken naar de vacht van jouw hond. Sommige tondeuses zijn specifiek geschikt voor honden met een lange vacht, terwijl andere tondeuses voor zowel een korte- als voor een lange vacht gebruikt kunnen worden. Als je een dunne vacht wilt trimmen, heb je bijvoorbeeld een tondeuse met een hoge trimsnelheid nodig. Voor een dikke vacht heb je een krachtige motor nodig, aangezien de tondeuse met de nodige weerstand te maken krijgt tijdens het trimmen van de vacht.

vrouw trimt een hond met een hondentondeuse
Hond die getrimd wordt

Ook moet je goed kijken naar de trimstijl die je wilt hanteren. Wil je bepaalde lichaamsplekken bijwerken? Of wil je de gehele vacht van je hond trimmen? Voor deze keuze moet je goed naar de meegeleverde accessoires en opzetstukjes kijken. De beste hondentrimmers worden veelal met meerdere opzetstukjes geleverd, waardoor je de tondeuse voor allerlei doeleinden kunt gebruiken. Let bij de accessoires specifiek op de messen die meegeleverd worden. Hierbij kan onderscheid gemaakt worden tussen zilveren messen, chromen messen en keramische messen. De laatstgenoemde variant is eigenlijk de beste keuze; de keramische messen hebben namelijk een lange levensduur, hebben snijvlakken van carbon en zijn het prettigst voor jouw trouwe viervoeter. Let bij het uitkiezen van de beste hondentondeuse ook goed op het geluid van de tondeuse, op de kracht, op de verschillende trimsnelheden, op de verschillende instellingen, op de batterijduur en op het gewicht van het apparaat. Ook is het wenselijk dat de tondeuse lekker in de hand ligt, dus kies bij voorkeur voor een hondentondeuse met een ergonomisch ontwerp. Tot slot heeft de beste hondentondeuse de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Staar je niet blind op het prijskaartje, maar laat dit wel meetellen als één van de factoren. Let ondertussen ook op alle bovenstaande criteria, zodat je uiteindelijk de beste hondentondeuse voor jouw hond kunt gaan kopen.

3. De 5 beste hondentondeuses

Het mag duidelijk zijn; de zoektocht naar de beste hondentondeuse is behoorlijk lastig. Graag helpen we jou hier een handje mee. Wij hebben verschillende tondeuses aan een strenge keuring onderworpen, waarna we uiteindelijk de 5 beste hondentondeuses hebben kunnen selecteren. Van deze hondentondeuses vind je hieronder korte reviews.

3.1. CareGood – Professionele dieren tondeuse – Accu en 4 opzetkammen – Voor honden en katten

Is dit de beste hondentondeuse? Ja, absoluut. De tondeuse wordt met onwijs veel opzetstukjes en accessoires meegeleverd, waardoor je de vacht van jouw hond op een perfecte manier kunt trimmen én kunt verzorgen. De tondeuse is geschikt voor alle soorten vachten, heeft 5 verschillende lengtestanden, wordt geleverd met vier opzetkammen, heeft keramische messen, heeft een krachtige en duurzame motor en is oplaadbaar. Eigenlijk hebben we helemaal niks te klagen over deze tondeuse. Door de meegeleverde accessoires kan je de vacht van je hond perfect kammen, de nagels van je hond bijknippen en vervelende klitten uit de vacht van je hond knippen. Ook is deze hondentondeuse relatief gunstig geprijsd; al met al is dit de beste hondentondeuse die je tegenwoordig kunt vinden.

 • Stroomvoorziening: accu.
 • Meegeleverde opzetkammen: 4.
 • Geschikt voor: alle soorten vachten.

3.2. Duvo – Clipper 208 – Tondeuse set – 40 W – 3 opzetstukken

Het gekende merk Duvo heeft prima werk afgeleverd met deze hoogwaardige hondentrimmer. De tondeuse wordt in een complete set geleverd, met daarbij onder meer 3 opzetkammen, een laadstation en een smeerproduct. Hierdoor kan je de tondeuse perfect onderhouden en verzorgen. Deze tondeuse heeft scherpe messen, verschillende lengtestanden, een verchroomde snijkop, een duurzame accu en een zeer ergonomische vormgeving. De tondeuse ligt hierdoor heerlijk in de hand; je kunt met deze tondeuse bovendien allerlei soorten vachten trimmen. Al met al een prima hondentondeuse, maar wel iets prijziger dan de hierboven genoemde variant.

 • Stroomvoorziening: accu.
 • Meegeleverde opzetkammen: 3.
 • Geschikt voor: alle soorten vachten.

3.3. Zowael – Verstelbare hondentondeuse

Wil je niet al te veel geld aan een hondentrimmer besteden? Dan is dit de beste hondentondeuse voor jou. De hondentondeuse is voordelig geprijsd, wordt met meerdere opzetstukken geleverd en is van een relatief hoge kwaliteit. De tondeuse werkt op een accu, ligt heerlijk in de hand en is geschikt voor alle soorten vachten. Door de meegeleverde olie kan je het mes van deze tondeuse in perfecte conditie houden, zodat het mes bijzonder comfortabel voor jouw trouwe viervoeter aanvoelt. Uiteraard is het resultaat ook volledig naar wens.

 • Stroomvoorziening: accu.
 • Meegeleverde opzetkammen: 4.
 • Geschikt voor: alle soorten vachten.

3.4. Wahl – Basic dierentondeuse – Set met stille werking – 4 opzetstukken

Reageert jouw hond heftig op harde geluiden? In dat geval is de Wahl Basic dierentondeuse de beste hondentondeuse voor jouw trouwe viervoeter. Deze tondeuse maakt namelijk onwijs weinig lawaai, waardoor het voor je hond aangenaam is om getrimd te worden. Bij het trimmen maak je gebruik van één van de vier meegeleverde opzetstukken, van een duurzame motor en van een ergonomisch handvat. Het apparaat ligt heerlijk in de hand en stelt je in staat om snel de vacht van je hond te trimmen. Alle soorten vachten kunnen met deze hoogwaardige hondentrimmer bijgewerkt worden.

 • Stroomvoorziening: netstroom.
 • Meegeleverde opzetkammen: 4.
 • Geschikt voor: alle soorten vachten.

3.5. Moser – Rex 1230 dierentondeuse – 15 W – 6 standen – Zwart

Deze hondentondeuse van Moser is wat ons betreft één van de beste hondentondeuses. De tondeuse is krachtig, de tondeuse kent meerdere trimsnelheden, meerdere lengtestanden en wordt geleverd met meerdere accessoires. Zo krijg je meerdere opzetstukken, een reinigingsborstel, een flesje onderhoudsolie en een mesbeschermer meegeleverd. Hierdoor kan je voor een lange periode met veel plezier gebruik maken van deze hoogwaardige hondentondeuse. Al met al een prima hondentrimmer met een relatief gunstig prijskaartje. Nadeel is wel dat deze hondentondeuse op netstroom werkt; je geniet dus niet van onbeperkte bewegingsvrijheid.

 • Stroomvoorziening: netstroom (snoer van 3 meter).
 • Meegeleverde opzetkammen: 2.
 • Geschikt voor: alle soorten vachten.

4. Veelgestelde vragen

Heb je hierboven de beste hondentondeuse voor jouw hond gevonden? Dan is het vervolgens zaak om deze tondeuse op de juiste manier te gebruiken. Hoe je dat moet doen? Daar krijgen wij regelmatig vragen over. Hieronder vind je de antwoorden op de meestgestelde vragen die wij binnenkrijgen.

Hoe moet je een hondentondeuse gebruiken?

Het advies is om eerst de handleiding van de tondeuse goed door te lezen. Laat je hond eerst wennen aan het geluid van de tondeuse en zorg ervoor dat de vacht van je hond volledig droog is. Kam vervolgens de vacht van je hond goed door en verwijder daarmee alle klitten. Vervolgens kan je beginnen met het trimmen van de vacht van je hond. Werk altijd in dezelfde richting, zet niet teveel kracht óp de huid van je hond en werk te allen tijde onwijs voorzichtig. Beloon je hond tussendoor voor zijn goede gedrag.

Hoe moet je een hondentondeuse onderhouden?

Als je voor de beste hondentondeuse gekozen hebt, is de kans groot dat deze met olie meegeleverd wordt. Met deze olie kan je de messen van de tondeuse scherp houden, zodat je altijd het beste resultaat weet te behalen. Scherpe messen voelen bovendien veel prettiger voor jouw hond aan. Maak daarnaast de tondeuse regelmatig goed schoon; daar kan je de meegeleverde reinigingsborstel of een ander klein borsteltje voor gebruiken.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

6 reacties op “De 5 beste hondentondeuses in 2024

  • Admin zegt:

   Beste Linda,

   Ik raad je aan #2 (Clipper 208 van het merk Duvo) van deze lijst te bekijken als je een tondeuse zoekt die ook dikkere haren kan scheren.

   Met vriendelijke groet,
   Team HondenPassie.nl.

 1. Caudron martine zegt:

  Hallo
  Ik ben op zoek naar een tondeuse voor mijn naakt hondje bij te scheren en zo glad mogelijk
  Heb jij voorstellen
  Met vriendelijke groeten

  • Admin zegt:

   Beste Caudron martine,

   Ik raad je aan een keuze te maken uit één van de hondentondeuse genoemd in dit artikel. De tondeuses zijn geschikt voor diverse hondenrassen.

   Met vriendelijke groet,
   Team HondenPassie.nl.

 2. DBR zegt:

  Heb de 3.1. CareGood nu zon twee jaar en de twee cairn terreirs er totaal 12 x mee geschoren. Moet de hond in minimaal 2 x scheren anders komt hij niet door het haar heen. Loopt constant vast. Accu is na 12 x niet meer op te laden. Diverse tanden van de opzetstukken afgebroken. Kortom geen goed product en zeker niet de beste wat er te koop is.

  • Admin zegt:

   Beste DBR,

   Dankjewel voor het delen van je ervaring. Voor ons reden om binnenkort dit artikel nog eens onder de loep te nemen!

   Met vriendelijke groet,
   Team HondenPassie.nl.

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *