Heeft je hond last van allergieën? Dit is het beste graanvrije hondenvoer

Laatst bijgewerkt: 4 januari 2023

Net als veel mensen hebben ook honden last van verschillende soorten allergieën. Maar gelukkig zijn er naast ‘gewone’ hondenbrokken ook genoeg hondenbrokken te vinden die ook honden met een allergie kunnen eten. Graanvrij hondenvoer is hier een voorbeeld van. Met deze brokken is de kans klein dat je hond een allergische aanval krijgt. Honden die allergisch zijn voor granen zoals tarwe en rijst, kunnen deze brokken gewoon eten.

Wat is graanvrij hondenvoer?

Graanvrij hondenvoer is speciaal gemaakt voor honden die snel een allergische reactie hebben. De meeste graanvrije hondenbrokken zijn ook geschikt voor honden met een glutenallergie. De brokken zijn geschikt voor honden met een gevoelige maag. Doormiddel van gezonde en natuurlijke ingrediënten zijn de brokken gemakkelijk te verteren. Verder helpt het ook nog tegen een slechte adem, een gezonde huid en een mooie vacht.

Het beste graanvrije hondenvoer

Hieronder hebben we vijf verschillende graanvrije hondenbrokken voor je op een rij gezet. Bekijk ze allemaal en ontdek welke brokken het beste bij jouw viervoeter past.

Renske graanvrij hondenvoer

Renske heeft heerlijke hondenbrokken voor je hond. In de brokken zit een verse zalm verwerkt. De meest honden zijn dol op vis en vooral zalm is een favoriet! Let op, de brokken zijn voor volwassen honden en niet voor puppy’s’. Is je hond tussen de twee en acht jaar? Dan mag hij deze brokken hebben. Het kan voor sommige honden wennen zijn om nieuwe brokken te proberen. Daarom moet je even volhouden zodat je hond gewend kan raken. De brokken zijn gezond waardoor je hond niet last zal hebben van overgewicht. Je moet uiteraard niet te veel brokken geven.


Edgard & Cooper hondenvoer

Edgard & Cooper heeft een heerlijk graanvrij hondenvoer recept speciaal voor jouw viervoeter ontwikkeld. De brokken bevatten heerlijke ingrediënten en dat terwijl het graanvrij en hyperallergeen is. Als dat nog niet genoeg voordelen waren, is het ook nog eens laag in calorieën.

De brokken zijn gemakkelijk te verteren waardoor je hond geen last van zijn darmen zal krijgen. Perfect voor honden met een gevoelige maag! De meeste hondenbrokken bevatten voornamelijk vis of vlees maar deze brokken bevatten niet alleen kip maar ook mango, blauwe bessen, appel, aardbij, wortel en tomaat.

Pro Plan hondenvoer

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat je hond brokken krijgt van hoge kwaliteit. Vaak kopen mensen gewoon de goedkoopste zak uit de supermarkt maar het is belangrijk om te kijken wat voor voer bij jou huisdier past. Zo vindt Pro Plan dit ook.

Een team van dierenvoedingsdeskundigen is aan de slag gegaan en heeft deze graanvrije hondenbrokken van Pro Plan gemaakt. De brokken zijn ontzettend goed voor de spijsvertering van je hond. De brokken zijn niet alleen hartstikke gezond maar ook nog eens super lekker!

Farm Food hondenvoer

Het hondenvoer van Farm Food is 100% natuurlijk. De brokken zijn niet alleen voor volwassenen honden maar ook voor jonge en juist oude honden. Juist omdat het zo goed te verteren is, is het geschikt voor alle leeftijden. Daarnaast verzorgt het de huid en de vacht van je hond.

Farm Food heeft verschillende smaken omdat ze het belangrijk vinden dat ook honden wisselend moet eten. De ene week heerlijke zalm brokken en de andere dag brokken met schapenvlees. Uiteraard zijn de brokken graanvrij en goed voor honden met allergieën.

€69,99
Tijdelijk niet op voorrraad
Bol.com

Smolke hondenvoer

Ook de graanvrije hondenbrokken van Smolke mogen niet missen in dit lijstje met brokken. De brokken zijn speciaal gemaakt voor volwassen honden van twee tot acht jaar met een gevoelige maag. Zo kunnen ook honden met een glutenallergie genieten van heerlijke brokken.

Het is niet alleen goed voor de maag van je hond, maar de brokken zijn ook goed voor het gebit. De brokken bevatten veel mineralen die tandsteen voorkomen. Smolke heeft een hele handige tabel waar in staat hoeveel brokken je hond mag hebben. Dit verschilt natuurlijk per soort, grootte, gewicht en leeftijd.

De vijf beste graanvrije hondenbrokken

Veelgestelde vragen

Is graanvrij hondenvoer gezonder dan normale brokken?

Graanvrij hondenvoer is goed voor alle honden, niet alleen voor honden met een allergie. Er zitten gezonde producten in die goed te verteren zijn.

Waar is graanvrij hondenvoer goed voor?

Graanvrij hondenvoer is goed voor honden met een gevoelige maag. De brokken zijn gemakkelijk te verteren. Daarnaast is het goed voor honden met bepaalde allergieën.

Is graan in hondenvoer slecht?

Hondenvoer met graan is niet per se slecht maar wel moeilijker om te verteren. Daarnaast kan het zijn dat je hond allergisch is. Dit kan je merken aan verschillende symptomen, zoals darmproblemen, jeuk of haaruitval.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *