De 4 beste hondenmanden van hout in 2024

Laatst bijgewerkt: 25 mei 2022

Ben je op zoek naar een nieuwe hondenmand voor jouw trouwe viervoeter? Dan weet je op voorhand één ding zeker: je hebt meer dan genoeg keuze. Zo kun je uit verschillende soorten hondenmanden kiezen, maar ook uit verschillende materialen. In dit artikel richten wij onze pijlen op één specifiek materiaalsoort: hout. Je vindt in dit artikel onder meer de 4 beste hondenmanden van hout.

Waarom zou je voor een hondenmand van hout kiezen? Ook op die vraag ga je in dit artikel een passend antwoord vinden. Een antwoord waardoor jij hoogstwaarschijnlijk ook direct een hondenmand van hout wilt kopen. In dit artikel bespreken we ook nog waar je op moet letten bij de zoektocht naar de beste hondenmand van hout. Neem het artikel op je gemakje door en schaf direct een fraaie, houten hondenmand voor jouw trouwe viervoeter aan.

1. Waarom een hondenmand van hout kopen?

Als baasje van een hond moet je met de nodige investeringen rekening houden. Zo moet je het nodige hondenvoer aanschaffen, moet je hondenspeelgoed aanschaffen en moet je ook een aangename slaapplek voor jouw hond creëren. Daarbij heb je de mogelijkheid uit meerdere varianten, waaronder een hondenmand. Als je voor een hondenmand kiest, kies je eigenlijk automatisch voor comfort.

Dat is ook het geval als je voor de beste hondenmand van hout kiest. Een dergelijke hondenmand wordt vrijwel altijd gebruikt in combinatie met een comfortabel kussen; op dit kussen kan jouw hond op een aangename en heerlijke manier slapen. Ook als hij gewoon even wilt relaxen, is dat mogelijk in zijn hondenmand van hout.

Bij de beste hondenmand van hout ben je ook verzekerd van een lange levensduur. Het hout is immers robuust en blijft lange tijd in een fraaie conditie. Doordat het hout robuust is, kan jouw hond de komende jaren van zijn hondenmand van hout genieten. Hij weet daardoor echt zijn eigen plekje te creëren; ook dat is zeer wenselijk.

Daarbij is het ook een feit dat een hondenmand van hout een prachtige uitstraling heeft. Als je de beste hondenmand van hout in jouw huis zet, staat er ook echt iets. De hondenmand straalt klasse uit, heeft een unieke uitstraling en past wellicht ook perfect in jouw interieur. Als je ook andere meubelen van hout gekocht hebt, past een houten hondenmand er in ieder geval perfect bij.

Tot slot is het ook nog een voordeel dat je uit meerdere hondenmanden van hout kunt kiezen. Juist doordat het aanbod relatief divers is, heb je voldoende keus om de beste hondenmand van hout voor jouw trouwe viervoeter aan te schaffen. Bovendien hebben meerdere houten planken nooit dezelfde uitstraling; de beste hondenmand van hout is daardoor ook echt uniek te noemen. Al met al een ware aanvulling voor in jouw woning en voor jouw hond.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een hondenmand van hout?

Spreken de voordelen van een hondenmand van hout jou wel aan? Heb je daarom interesse om een dergelijke mand aan te gaan schaffen? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere varianten kunt kiezen. Hoe kun je dan de beste hondenmand van hout vinden? Daarvoor raden wij je aan om goed op onderstaande criteria te letten.

Allereerst moet je goed kijken naar de afmetingen van jouw hond. Heb je een Labrador Retriever? Dan heb je uiteraard een grotere hondenmand nodig dan als je een Welsh Corgi Cardigan zou hebben. Met andere woorden: je moet de afmetingen van jouw hond afstemmen op de afmetingen van de hondenmand. Ons advies is om altijd voor een iets grotere mand te gaan; daarmee geef je jouw hond de mogelijkheid om lekker languit in zijn mand te liggen.

Ook moet je goed naar de algehele vormgeving van de hondenmand kijken. Is het bijvoorbeeld een vierkanten hondenmand? Of betreft het een rechthoekige hondenmand? Let hierbij niet alleen op de afmetingen, maar ook op de ruimte in jouw woning. Je moet de beste hondenmand van hout immers op een handige plek in jouw woning neerzetten.

Let daarbij ook goed op de kleurstelling van de beste hondenmand van hout. Ga je bijvoorbeeld voor lichtgekleurd hout? Of heeft donkergekleurd hout toch jouw voorkeur? De verschillende hondenmanden van hout brengen stuk voor stuk een unieke uitstraling met zich mee. Het is dus aan jou om te bepalen naar welke uitstraling jouw voorkeur uitgaat.

Richt je pijlen daarbij ook goed op eventuele extra’s van de hondenmand. Sommige hondenmanden hebben bijvoorbeeld nog decoraties aan de buitenkant zitten, terwijl andere hondenmanden weer beschikken over een onderstel inclusief wieltjes. Ook hierbij geldt weer dat het volledig aan jou is om te bepalen waar jouw voorkeur precies naar uit gaat.

hondenmand van hout met schilderingen erop

Verder is het aan te raden om goed naar de binnenkant van de hondenmand van hout te kijken. Check bijvoorbeeld wat voor kussen er in de hondenmand ligt, hoe dik dit kussen is en wat de kleur van dit kussen is. Bij elke hondenmand van hout neemt het kussen in ieder geval een cruciale rol in. Let hier dus ook heel goed op.

Tot slot is het ook nog verstandig om naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Moet je voor de beste hondenmand van hout veel geld betalen? Dat is uiteraard relatief, maar de beste hondenmand van hout heeft hoe dan ook een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Dit betekent dat je voor de betere manden dus ook iets meer geld moet investeren. Als je dat weet te doen, krijgen jij en jouw hond daar in ieder geval geen spijt van.

3. De 4 beste hondenmanden van hout

Spreken de voordelen van een hondenmand van hout jou aan? Ben je daarom op zoek naar de beste hondenmand van hout? Dan ben je in dit artikel in ieder geval aan het juiste adres. Speciaal voor jou hebben wij het aanbod van hondenmanden van hout namelijk al aan een strenge keuring onderworpen. Op basis van onze keuring/test hebben wij uiteindelijk de 4 beste hondenmanden van hout aan kunnen wijzen.

3.1. Designed by Lotte – Hondenmand – Ligmand – Hond – Hout – 75 x 45 x 23 cm

In het aanbod van hondenmanden van hout zijn meerdere varianten te vinden. Wij hebben onze pijlen gericht op een hondenmand van hout met een fraaie uitstraling én een hoge kwaliteit. Uiteindelijk is ons oog daarbij gevallen op deze prachtige hondenmand van het merk Designed by Lotte. In onze ogen is dit de beste hondenmand van hout op dit moment.

Iets waar wij over te spreken zijn, is de uitstraling van deze hondenmand. Men heeft namelijk gekozen voor een onderstel met fraaie pootjes, waar vervolgens de hondenmand op geplaatst is. Deze hondenmand heeft een strakke uitstraling en is van fraai hout vervaardigd. Ook de afmetingen spreken ons aan.

Tevens zijn wij zeer te spreken over het kussen. Dit kussen is uitwasbaar op 30 graden, heeft een fraaie grijsachtige kleur en biedt het gewenste comfort. Zodra jouw hond één nachtje in deze hondenmand gelegen heeft, wilt hij niks anders meer. Daar zijn wij van overtuigd.

 • Afmetingen: 75 bij 45 bij 23 centimeter.
 • Vorm: rechthoek.
 • Kleur kussen: grijs.
 • Soort onderstel: vier poten.

3.2. Beeztees – Hudson – Hondenmand – Hout – 75 x 45 x 19,5 cm

Tijdens onze zoektocht naar de beste hondenmand van hout stuitten wij ook al snel op deze variant van het merk Beeztees. Om meerdere redenen zijn wij ook over deze hondenmand van hout te spreken.

Zo vinden wij onder meer het ontwerp van deze hondenmand subliem. Het merk Beeztees heeft bewust gekozen voor een simplistische en stijlvolle vormgeving. Een vormgeving waarbij met name het zwarte krijtvlak aan de voorkant opvalt; op dit vlak kun je met krijt de naam van jouw hond schrijven. Een leuke toevoeging aan deze prachtige hondenmand van hout.

Ook is deze hondenmand vrij voordelig geprijsd. Daarbij is het opvallend dat de hondenmand van hout nog vrij groot uitgevoerd is: 75 bij 45 bij 19,5 centimeter. Hiermee is deze hondenmand dus nets iets kleiner (lager) dan de hierboven genoemde variant. Iets waar je wel rekening mee moet houden, is dat je bij deze beste hondenmand van hout niet standaard een kussen meegeleverd krijgt. Dit kussen dien je dus nog apart aan te schaffen.

 • Afmetingen: 75 bij 45 bij 19,5 centimeter.
 • Vorm: rechthoek.
 • Kleur kussen: geen kussen meegeleverd.
 • Soort onderstel: vlak onderstel.

3.3. Lief! Lifestyle – Houten hondenmand – Unisex – 50 x 35 cm

Zijn de hierboven genoemde hondenmanden niet volledig naar jouw wens? Dan is wellicht deze hondenmand van het merk Lief! Lifestyle interessant voor jou. Deze hondenmand heeft een stijlvolle uitstraling, is compact uitgevoerd en is ook nog eens voordelig geprijsd.

Iets wat direct opvalt, is dat deze hondenmand slechts 50 bij 35 bij 20 centimeter groot is. De hondenmand is hiermee niet voor de grotere honden geschikt, maar neemt in jouw woning dus wel een stuk minder ruimte in beslag. Daarbovenop komt dat deze hondenmand ook een aanvulling voor in jouw woning is; de mand ziet er namelijk erg leuk en vrolijk uit. Deze vrolijkheid is met name aan de schilderingen op deze beste hondenmand van hout te danken. Al met al een super hondenmand voor de kleinere honden. Houd er echter wel rekening mee dat je standaard geen kussen meegeleverd krijgt.

 • Afmetingen: 50 bij 35 bij 20 centimeter.
 • Vorm: rechthoek.
 • Kleur kussen: geen kussen meegeleverd.
 • Soort onderstel: vlak onderstel.

3.4. Lex & Max – Hondenbank hout op wielen – Bruin – 90 x 65 cm – Excl. kussen

Deze lijst met beste hondenmanden van hout sluiten we in stijl af. Dat doen we met deze fraaie, handige en grote hondenmand van het merk Lex & Max. Dit merk heeft zich – wat ons betreft – echt overtroffen met deze hondenmand.

Zoals je op de foto al kunt zien, ziet deze hondenmand er heel gaaf uit. Dit komt door het industriële gebruik van hout, maar ook door de wieltjes. Dankzij deze wieltjes kun je de hondenmand makkelijk in jouw woning verplaatsen. Met name als je voor een stoere en industriële inrichting gekozen hebt, past deze beste hondenmand van hout perfect in jouw woning.

Verder vinden wij het top dat deze hondenmand groot uitgevoerd is: 103 bij 69 bij 54 centimeter. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat je géén kussen meegeleverd krijgt. Dit kussen dien je dus nog separaat aan te schaffen. Daardoor wordt de totale investering overigens nog een stukje hoger; deze beste hondenmand van hout is sowieso al niet super voordelig te noemen. Desalniettemin zijn wel te spreken over de kwaliteit, over de uitstraling, over de afmetingen én over de handige wieltjes.

 • Afmetingen: 103 bij 69 bij 54 centimeter.
 • Afmetingen ligvlak: 90 bij 65 centimeter.
 • Vorm: rechthoek.
 • Kleur kussen: geen kussen meegeleverd.
 • Soort onderstel: wielen.

4. Veelgestelde vragen

Wil jij graag de beste hondenmand van hout aanschaffen? Dan kun je het beste voor één van bovengenoemde varianten kiezen. Over het gebruik van dergelijke hondenmanden hebben wij meerdere vragen binnengekregen. Op de twee meestgestelde vragen vind je hieronder een passend antwoord.

Hoe kun je het juiste kussen kopen?

Niet alle hondenmanden van hout worden inclusief een kussen geleverd. Om uiteindelijk een goed kussen aan te schaffen, moet je kijken naar de afmetingen van het lig vlak van de beste hondenmand van hout.

Hoe kun je een hondenmand van hout schoonmaken?

Het advies is om het kussen regelmatig op te kloppen. Vervolgens kun je de stofzuiger door de hondenmand van hout heen halen, waarna je het hout ook nog met een vochtige doek af kunt nemen. Zorg er in ieder geval door dat je dit met enige regelmaat doet.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *