5x het beste puppyspeelgoed in 2024

Laatst bijgewerkt: 8 juni 2022

Heb je op dit moment een puppy in huis rondlopen? Of verwacht je op korte termijn een puppy in huis? In beide gevallen moet je over een aantal benodigdheden beschikken. Je moet bijvoorbeeld jouw puppy op de juiste manier zien op te voeden, waarbij je gebruik kunt maken van verschillende hulpmiddelen zoals een bench, een riem en een halsband. Daarnaast heb je ook meerdere praktische voorwerpen nodig.

Het is echter ook zeer aan te raden om het juiste vermaak voor jouw puppy aan te schaffen. Waarom? Omdat een puppy behoorlijk energiek is, vermaakt wil worden en graag met jou een band op wilt bouwen. Eén van de mogelijkheden die hij daarvoor ziet, is om samen met jou met het beste puppyspeelgoed te gaan spelen. Wat is nou het beste puppyspeelgoed? Waar moet je op letten bij het uitkiezen van het beste puppyspeelgoed? En wat zijn redenen om überhaupt het beste puppyspeelgoed aan te schaffen? Op al die vragen vind je in dit artikel een uitgebreid antwoord.

1. Waarom puppyspeelgoed kopen?

In het opvoeden en groot brengen van een puppy gaat de nodige tijd zitten. Je moet hem regels aanleren, je moet hem zindelijk maken en je moet hem ook nog eens zien te vermaken. Op het gebied van vermaak kan je eigenlijk maar één juiste keus maken; kiezen voor het beste puppyspeelgoed. Met puppyspeelgoed kun je jouw puppy op een perfecte manier vermaken, waardoor hij zijn energie op de juiste manier kwijt kan.

Bijkomend voordeel is dat je jouw puppy op deze manier ook nog vaardigheden bij kan brengen. Zo verbetert een puppy zijn motoriek door met puppyspeelgoed aan de slag te gaan. Ook is het een feit dat veel van het beste puppyspeelgoed een educatieve factor heeft. Jouw puppy kan al met al het nodige leren als hij vanaf jonge leeftijd al met het beste puppyspeelgoed gaat spelen.

Ook voor zijn gezondheid is het verstandig om hem met het beste puppyspeelgoed te laten spelen. Dat heeft met name betrekking op zijn gebit. Een puppy krijgt namelijk al snel zijn “grote-honden-gebit”, waarbij het wisselen wel met de nodige irritaties gepaard kan gaan. Met het juiste puppyspeelgoed is een pup echter in staat om zijn tandvlees ietwat te masseren, waardoor de druk van dit tandvlees weggenomen wordt. Hierdoor werkt het beste puppyspeelgoed zeer verzachtend voor jouw puppy.

Al met al zijn er meer dan voldoende redenen om te kiezen voor het beste puppyspeelgoed. Je weet jouw puppy hiermee te vermaken, hij kan zijn energie kwijt, hij leert er het een en ander van en het voelt ook nog eens prettig voor zijn gebit aan. Tot slot willen we ook nog benoemen dat je je onderlinge band door het puppyspeelgoed kunt verbeteren. Zodra jullie vaak samen met dit speelgoed gaan spelen, wordt de band tussen jullie hechter en hechter. Ook voor het opbouwen van een band met jouw jonge viervoeter is het aan te raden om het beste puppyspeelgoed te kopen.

2. Waar op letten bij de aanschaf van puppyspeelgoed?

Wil je graag van bovenstaande voordelen gaan genieten? Dan moet je belangrijke keuzes gaan maken; het aanbod van puppyspeelgoed is namelijk onwijs uitgebreid en divers te noemen. Mede daarom informeren we jou graag over de belangrijkste criteria waar je op kunt letten bij het uitkiezen van puppyspeelgoed.

Allereerst moet je uiteraard goed naar het soort puppyspeelgoed kijken. Je kunt hierbij denken aan een knuffel, aan een touw, aan educatief speelgoed, aan een complete set van puppyspeelgoed en aan allerlei ander soort speelgoed. Scroll daarom eens door het complete aanbod heen en bepaal vervolgens welk puppyspeelgoed jou het beste lijkt voor jouw pup.

Daarbij is het ook verstandig om naar de levensfase van jouw puppy te kijken. Een 3 maanden oude pup heeft namelijk behoefte aan ander soort speelgoed dan een 11 maanden oude pup. Als een pup 11 maanden is, heeft hij bijvoorbeeld al hersenen die verder doorontwikkeld zijn. In dat geval kan je misschien beter voor educatief speelgoed kiezen. Een 3 maanden oude pup is wellicht nog volop met zijn wisseling van tanden bezig, waardoor je het beste voor verzachtend puppyspeelgoed kunt kiezen.

Let uiteraard ook goed op de afmetingen en de kwaliteit van het speelgoed. Het speelgoed moet bestand zijn tegen de scherpe tandjes van jouw puppy en moet dus van een (onwijs) hoge kwaliteit zijn. Daarbij is het wel te adviseren om niet al té klein speelgoed te kopen. Het kleine speelgoed kan namelijk in het keelgat van jouw puppy komen; dit kan logischerwijs levensgevaarlijke situaties met zich mee brengen. Kies daarom altijd voor puppyspeelgoed dat groot genoeg is.

puppy kauwt op puppyspeelgoed

Ook is het advies om het soort puppyspeelgoed af te stemmen op het soort hondenras. Een herder vindt bijvoorbeeld ander speelgoed leuk dan een Chihuahua. Meer informatie hierover kun je ongetwijfeld opvragen bij de specifieke hondenclub of bij bijvoorbeeld de instructeur van de puppycursus.

Verder kan je ook nog een keuze maken tussen binnen- en buitenspeelgoed. Bij buitenspeelgoed kan je bijvoorbeeld denken aan een frisbee, een rubberen bal, een klein zwembad of aan een leuk zoekspelletje. Zorg er hierbij uiteraard wel voor dat jouw tuin volledig omheind is. Als jouw puppy los in de tuin rondloopt, gaat hij ongetwijfeld direct op zoek naar mogelijkheden om te ontsnappen. Laten we het er op houden dat dit zijn jeugdigheid is.

Tot slot willen we je nog wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding. Kies bij voorkeur voor speelgoed dat goed beoordeeld wordt op het internet en voor speelgoed dat door gerenommeerde merken vervaardigd is. Hoogstwaarschijnlijk moet je daarvoor wel iets meer betalen, maar jouw puppy geniet daarbij wel van een langere levensduur. Dat is de extra (kleine) investering wel waard, toch?

3. 5x het beste puppyspeelgoed

Het lastige van puppyspeelgoed is dat dit speelgoed in allerlei soorten en maten verkrijgbaar is. Wij zijn echter voor jouw puppy op zoek gegaan naar het beste puppyspeelgoed. Wij hebben onze pijlen hierbij gericht op allerlei verschillende soorten speelgoed, aangezien elke pup en elk baasje andere wensen heeft. Uiteindelijk hebben wij 5 soorten speelgoed kunnen selecteren waar wij uitermate te spreken over zijn. Hieronder vind je korte reviews over het beste puppyspeelgoed.

3.1. KONG – Puppy – Hondenspeelgoed – Assorti – M

In onze ogen is dit speelgoed van het merk KONG verreweg het leukste, meest interessante en beste puppyspeelgoed. Dit speelgoed is 9 bij 6 centimeter lang en is gemaakt van zacht rubber. Je kunt een snoepje of een koekje in dit speelgoed stoppen, waarna jouw puppy er alles aan gaat doen om het snoepje uit het speelgoed te krijgen. Dit is goed voor zijn gebit, voor zijn concentratie, voor zijn motoriek en hij weet zich ook nog eens perfect te vermaken. De levensduur van dit speelgoed is bovendien onwijs lang; ook op latere leeftijd kan jouw puppy nog genieten van dit leuke speelgoed.

  • Materiaal: rubber.
  • Geschikt voor: alle puppy’s.

3.2. Beeztees – Puppy Cosy Doggy knuffel – Hondenspeelgoed – Grijs – 120 x 12 x 9,5 cm

Ben je op zoek naar multifunctioneel speelgoed voor jouw puppy? Dan is deze knuffel van Beeztees wat ons betreft het beste puppyspeelgoed. Jouw puppy kan namelijk op deze knuffel heerlijk kluiven, maar hij kan ook heerlijk tegen dit speelgoed aanliggen. De knuffel is namelijk bijzonder zacht én is ook nog eens lang; je kunt de knuffel daarom perfect neerleggen in bijvoorbeeld zijn bench. Je creëert daarmee een comfortabele en prettige ligpositie voor hem. Deze knuffel is in twee varianten verkrijgbaar: een krokodil (120 bij 12 bij 7,5 cm) en een hond (120 bij 12 bij 9,5 cm).

  • Materiaal: polyester.
  • Geschikt voor: alle puppy’s.

3.3. Vustin – Hondenspeelgoed – 12 puppyspeeltjes – Touw – Bal – Knuffel – Flostouw – Bijtring – Speeltjes tegen verveling – Inclusief opvouwbare drinkbak

Wil je met één aankoop direct jouw puppy van meerdere soorten puppyspeelgoed laten genieten? Dan kan je het beste voor deze uitgebreide set van Vustin kiezen. Deze set bestaat uit maar liefst twaalf verschillende soorten speelgoed. In de set vind je onder meer een frisbee, trektouwen, een speelbal, een bijtring, een flostouw, een beloningsbal, een knuffel en ook nog een opvouwbare drinkbak. Dankzij de diversiteit van dit speelgoed geniet jouw puppy van meerdere voordelen; hij weet zichzelf prima te vermaken, hij kan heerlijk met jou spelen, hij kan zijn gebit verzachten en hij weet ook nog zijn motoriek en vaardigheden te verbeteren/ontwikkelen. Al met al een set van het beste puppyspeelgoed waar wij zeer over te spreken zijn.

  • Materiaal: katoen en rubber.
  • Geschikt voor: alle puppy’s.

3.4. Nylabone – Puppy Teething Pacifier Flexible – Hondenspeelgoed – Bacon – 215 x 100 x 38 mm – 108 g – Roze/blauw/groen – Tot 11 kg – Small

In deze lijst met beste puppyspeelgoed kom je allerlei varianten tegen. Over dit speelgoed, van het merk Nylabone, zijn wij ook zeer te spreken. Dit speelgoed bestaat uit een ringetje met daaraan twee objecten. Jouw puppy kan heerlijk aan deze objecten kluiven, waardoor hij zich prima weet te vermaken. Dat is echter niet het belangrijkste voordeel van dit puppyspeelgoed; nee, dit beste puppyspeelgoed is ook onwijs goed voor zijn gebit dat in ontwikkeling is. Door op dit speelgoed te bijten en te kauwen, worden de tandjes en het tandvlees van jouw puppy verzacht. Hierdoor ervaart hij minder irritaties aan bijvoorbeeld zijn tandvlees; ideaal.

  • Materiaal: nylon.
  • Geschikt voor: alle puppy’s die nóg niet al hun tandjes gewisseld hebben.

3.5. Beeztees – Puppy Jilco – Hondenspeelgoed – Geel – 35 x 15 x 8,5 cm

Deze lijst met beste puppyspeelgoed sluiten we graag met dit speelgoed van Beeztees af. Wij zijn om meerdere redenen zeer enthousiast over dit speelgoed, maar de belangrijkste reden is toch wel de veelzijdigheid. Dit speelgoed bestaat namelijk uit een leuke knuffel in combinatie met een touw. Jouw puppy kan heerlijk met zijn knuffel spelen, maar je kunt ook samen met jouw puppy aan het touw gaan trekken. Doordat de knuffel lekker zacht is, kan jouw puppy hier heerlijk tegenaan liggen en in slaap vallen. Het touw is overigens een zogeheten flostouw; als jouw puppy hier heerlijk op ligt te kluiven, worden zijn tandjes en tandvlees verzacht. Hierdoor voelt het verwisselen van zijn gebit een stuk prettiger voor hem aan.

  • Materiaal: polyester.
  • Geschikt voor: alle puppy’s.

4. Veelgestelde vragen

Heb je naar aanleiding van dit artikel over het beste puppyspeelgoed vragen gekregen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Wij krijgen namelijk regelmatig vragen over het aanschaffen en het gebruik van puppyspeelgoed. De meestgestelde vragen hebben wij verzameld; deze vind je in onderstaande sectie, inclusief een duidelijk antwoord.

Vanaf welke leeftijd kan een puppy zijn puppyspeelgoed gebruiken?

Eigenlijk kan het puppyspeelgoed al vanaf de allereerste dag door jouw puppy gebruikt worden. Sterker nog; dat is zelfs aan te raden. Dankzij het beste puppyspeelgoed weet je hem immers te vermaken en bouw je ook een hechte band met hem op. Zorg dus dat je tijdig het beste puppyspeelgoed aanschaft.

Kan een volwassen hond ook nog met puppyspeelgoed spelen?

Dat ligt aan de kwaliteit van het puppyspeelgoed. Het meeste puppyspeelgoed wordt namelijk van zacht materiaal gemaakt, waardoor het geschikt is voor jonge honden. Naarmate een hond ouder wordt, worden zijn tanden echter steeds scherper. De kans is hierdoor groot dat oudere honden het puppyspeelgoed direct kapot bijten. Wij kunnen hier dus geen eenduidig antwoord op geven; het hangt maar net van de situatie en het puppyspeelgoed af.

Helpt het beste puppyspeelgoed bij de opvoeding?

Jazeker. Door het beste puppyspeelgoed al vanaf jonge leeftijd te gebruiken, kan je hem hier bijvoorbeeld commando's mee aan gaan leren. Bovendien kan je spelenderwijs meerdere regels aan hem gaan leren; puppyspeelgoed kan dus zeker een belangrijke rol tijdens de opvoeding hebben.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *