De 4 beste hondentoiletten in 2024

Laatst bijgewerkt: 24 juni 2022

Is jouw puppy nog niet zindelijk? Dan heb je absoluut baat bij het beste hondentoilet; met een dergelijk hondentoilet voorkom je dat jouw puppy overal in huis zijn behoeften doet. Je puppy wordt min of meer naar het beste hondentoilet aangetrokken, waardoor hij óp het toilet uiteindelijk zijn kleine of grote boodschap doet.

Een hondentoilet is echter niet alleen voor puppy’s interessant. Ook oudere honden kunnen namelijk met veel plezier gebruik maken van een hondentoilet. Wat een hondentoilet precies is, waarom je het beste hondentoilet zou gaan kopen en waar moet je op letten bij het uitzoeken van het beste hondentoilet; dat lees je allemaal in dit uitgebreide artikel. Bovendien vind je ook nog een top 4 met de beste hondentoiletten.

1. Waarom een hondentoilet kopen?

Zijn er één of meerdere redenen waarom jouw hond niet uitgelaten kan worden? Is je hond bijvoorbeeld recent geopereerd? Of is het te warm om een stukje met hem te gaan lopen? Of heeft je hond last van een ziekte of aandoening? In al deze gevallen komt het beste hondentoilet prima van pas. Hoe dit zit, leggen we graag nader uit.

Allereerst is een hondentoilet ideaal voor een puppy. Bij het opvoeden van een puppy is het onwijs belangrijk om je puppy zindelijk te maken. Je wilt immers dat hij buiten zijn behoefte doet en niet in jouw huis. Met behulp van het beste hondentoilet kan je jouw puppy op de juiste manier trainen, zodat hij uiteindelijk alleen maar buiten zijn behoeften gaat doen. Heb je moeite met het zindelijk maken van je pup? Dan raden we je daarnaast aan om de Puppygroep boeken van Robbin Kleinpenning te lezen voor concrete tips en adviezen.

Ook op het moment dat jouw hond geopereerd is, is een hondentoilet erg handig. Je hond is wellicht niet meer in staat om te wandelen maar hij eet en drinkt echter wel waardoor hij zijn behoeften alsnog kwijt moet. Dat kan hij perfect op het hondentoilet doen; hij hoeft hiervoor zijn veilige en prettige omgeving niet te verlaten. Nee, je tilt hem op het hondentoilet en hij kan direct zijn behoefte doen. Ideaal.

Ook als je hond last van een ziekte of een aandoening heeft, is het gebruik van een hondentoilet aan te raden. Wellicht zorgt de ziekte ervoor dat je hond onwijs veel kleine plasjes moet doen. Je kunt dan elk kwartier met hem naar buiten gaan, maar het is een stuk makkelijker als hij deze plasjes gewoon op het hondentoilet doet. Gemak dient de mens (en de hond).

Is jouw hond al ouder en is hij incontinent aan het worden? Ook dan komt een hondentoilet prima van pas. Het beste hondentoilet kan in ieder geval door puppy’s gebruikt worden, door volwassen honden en door oudere honden.

Ben je af en toe enkele uurtjes niet thuis? Is je hond op die momenten volledig alleen thuis? Ook dan biedt een hondentoilet een interessante mogelijkheid. Op het moment dat jouw hond op dat moment nodig moet plassen of poepen, kan hij naar het hondentoilet toe lopen. Hij kan dan alsnog zijn behoefte doen, terwijl je hier zelf geen omkijken naar hebt.

Het is wel van belang om te benadrukken dat een hondentoilet nooit een lange termijn oplossing is. Voor de gezondheid van een hond is het namelijk onwijs belangrijk dat hij de nodige beweging krijgt. Op het moment dat er een hondentoilet in huis aanwezig is, is dat geen reden om je hond niet meer uit te laten. Mocht je hond (tijdelijk) last van één van bovenstaande problemen hebben, biedt het beste hondentoilet absoluut wel voldoende voordelen.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een hondentoilet?

Heb je interesse om een hondentoilet aan te gaan schaffen? Dan kom je voor een leuke bezigheid te staan; het is immers geen aankoop die je dagelijks doet. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij alle belangrijke criteria verzameld. De criteria waar je goed op moet letten bij het uitzoeken van een hondentoilet bespreken we graag hieronder.

Allereerst is het van belang om naar het materiaal van het hondentoilet te kijken. Veel hondentoiletten zijn van kunststof of textiel vervaardigd, maar daar bestaan ook weer meerdere varianten op. Zo zijn tegenwoordig de hondentoiletten met kunstgras behoorlijk populair. Deze hondentoiletten hebben een kunststof constructie met bovenop een stuk kunstgras. Dat gras voelt voor honden heel natuurlijk aan en is dus een ideale plek voor het doen van de behoeften.

Verder moet je ook goed naar de afmetingen van het hondentoilet kijken. Des te groter het hondentoilet is, des te meer ruimte jouw hond heeft om een boodschap te doen. Tegelijkertijd betekent dit wel dat je ook een groter oppervlakte goed schoon moet houden. Als je het beste hondentoilet niet goed schoon weet te houden, krijg je met een gigantische stank in huis te maken. Het schoonmaken van het hondentoilet is dus één van de belangrijkste aandachtspunten bij het gebruiken van een hondentoilet.

Ook is het aan te raden om goed naar de aanwezigheid van een opvangbak te kijken. Verderop in dit artikel bespreken we meerdere hondentoiletten, waarbij sommige van deze varianten een uitneembare opvangbak hebben. Een dergelijke bak maakt het schoonmaken en hygiënisch houden van het hondentoilet een stuk makkelijker.

hond zit op een hondentoilet

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het aan te raden om goed op het materiaal te letten. Het is daarbij ook verstandig om op de onderkant van het beste hondentoilet te letten. Het hondentoilet moet bij voorkeur stevig staan en mag niet gaan schuiven over de vloer; de beste hondentoiletten hebben daarom bijvoorbeeld een antislip bodem. Een zeer wenselijke “optie” in onze ogen.

Tot slot is het ook raadzaam om naar het prijskaartje van de hondentoiletten te kijken. Is het beste hondentoilet altijd de duurste variant? Nee, dat is niet per definitie het geval. In de meeste gevallen is het wel zo dat het beste hondentoilet níet de goedkoopste variant is. Durf daarom te investeren in een hondentoilet; de duurdere varianten zijn immers veelal beter en hebben ook een langere levensduur.

3. De 4 beste hondentoiletten

Ben je op zoek naar het beste hondentoilet voor jouw trouwe viervoeter? Dan heb je hierboven kunnen lezen dat je op meerdere criteria goed moet letten. Graag helpen we jou verder een handje bij de zoektocht naar het beste hondentoilet. Wij hebben namelijk vele van deze toiletten aan een strenge keuring onderworpen; uiteindelijk hebben we op basis hiervan een top 4 samen weten te stellen. De hondentoiletten waar wij over te spreken zijn, bespreken we graag hieronder in de vorm van korte reviews.

3.1. Pet Potty – Hondentoilet met 2 kunstgrasmatten – Inclusief gratis e-book – Pet park deluxe – Indoor & outdoor hondentoilet

Dit hondentoilet van Pet Potty is in onze ogen absoluut het beste hondentoilet. Dit toilet is van kunststof vervaardigd, maar heeft aan de bovenkant een prachtige kunstgrasmat. Bij aanschaf krijg je zelfs twee kunstgrasmatten geleverd, zodat je van een extra lange levensduur kunt genieten. Pet Potty heeft bij dit hondentoilet voor een vernieuwd ontwerp van het opvangbakje gezorgd; hierdoor kan alle plas nog beter opgevangen worden. De poep op de kunstgrasmat kan je gemakkelijk met een doekje verwijderen. Bijkomend voordeel is dat dit beste hondentoilet licht is, waardoor je het gemakkelijk kunt verplaatsen. Wil je het hondentoilet buiten gebruiken? Ook dat is mogelijk. Al met al een prima hondentoilet

 • Kleur: zwart met groen.
 • Materiaal: kunststof.
 • Afmetingen: 63 bij 60 bij 6,4 cm.
 • Gewicht: 2 kg.

3.2. Pet Loo – Indoor hondentoilet – Medium – 61 x 61 cm

Ook over dit hondentoilet zijn we zeer te spreken. Het merk Pet Loo heeft voor een vergelijkbaar ontwerp gekozen als het merk Pet Potty (zie review hierboven). Dit hondentoilet heeft een kunststof constructie, een kunstgrasmat aan de bovenkant en een uitneembare opvangbak. Met dank aan deze uitneembare opvangbak is het schoonmaken én houden van dit hondentoilet een stuk makkelijker. Met een stukje papier of een zakje kan je ook poep gemakkelijk van het kunstgras verwijderen. Dit hondentoilet kan ook buiten gebruikt worden, kan perfect gebruikt worden voor een zindelijkheidstraining en is relatief groot. Het enige nadeel is het forse prijskaartje; je betaalt ongeveer twee keer zoveel voor deze variant als voor de hierboven genoemde variant.

 • Kleur: zwart met groen.
 • Materiaal: kunststof.
 • Afmetingen: 63 bij 63 cm.
 • Gewicht: 3,3 kg.

3.3. Savic – Puppy trainer starterkit – Medium – Hondentoilet – 450 mm x 300 mm

Dit hondentoilet van Savic is met name geschikt voor puppy’s en de bijbehorende zindelijkheidstraining. Het toilet heeft meerdere absorberende lagen, waardoor de urine van de puppy perfect opgevangen wordt. Qua vormgeving is deze variant onderscheidend ten opzichte van de twee hierboven genoemde varianten; Savic heeft bijvoorbeeld niet voor het kunstgras gekozen. Om optimaal van dit hondentoilet gebruik te kunnen maken, heb je een speciale pad nodig. Bij aanschaf krijg je al direct 7 super absorberende pads meegeleverd; deze pads zijn ook in de vorm van navulpads verkrijgbaar. Qua aanschafprijs is dit hondentoilet ook bijzonder interessant te noemen.

 • Kleur: wit.
 • Materiaal: textiel.
 • Afmetingen: 45 bij 30 bij 4 cm.

3.4. Maoo – Premium hondentoilet – Geurbestendig en hondvriendelijk kunstgras – Uitneembare opvangbak – Indoor en outdoor – 63 x 50 cm

Deze lijst met beste hondentoiletten sluiten we graag in stijl af met dit beste hondentoilet; het premium hondentoilet van het merk Maoo. Dit hondentoilet heeft een kunstgrasmat aan de bovenzijde, terwijl aan de onderkant van het toilet een uitneembare opvangbak aanwezig is. Door een innovatief ontwerp druipt de urine van de hond door de kunstgrasmat in de opvangbak; je kunt hierdoor moeiteloos dit hondentoilet schoonhouden. Het kunstgras trekt de hond aan, waarbij het toilet ook nog eens buiten gebruikt kan worden. Door het minieme gewicht – slechts 2 kilogram – kun je dit hondentoilet bovendien overal moeiteloos mee naar toe nemen.

 • Kleur: zwart met groen.
 • Materiaal: kunststof.
 • Afmetingen: 63 bij 50 bij 5 cm.
 • Gewicht: 2 kg.

4. Veelgestelde vragen

Heb je het beste hondentoilet voor jouw viervoeter in bovenstaande reviews kunnen vinden? Dan hoef je nog slechts één ding te doen; het hondentoilet op de juiste manier te gebruiken. Over het gebruik, bijvoorbeeld de plaatsing van het toilet, krijgen wij regelmatig vragen. Wij hebben deze vragen verzameld en zodoende kunnen bepalen over welke onderwerpen we de meeste vragen krijgen. Op die vragen vind je hieronder een kort en bondig antwoord.

Waar kan je een hondentoilet neerzetten?

Het beste hondentoilet kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. De materialen zijn namelijk bestand tegen bijvoorbeeld regen en koude temperaturen; het is dus ook mogelijk om het toilet in jouw tuin te zetten. In de basis kiezen de meeste baasjes ervoor om het hondentoilet in huis te zetten. Dat sluit eigenlijk ook beter aan op het doel en de voordelen van een hondentoilet.

Hoe moet je een hondentoilet schoonhouden?

Als je voor het beste hondentoilet gekozen hebt, is de kans groot dat dit toilet een kunstgrasmat aan de bovenkant heeft. Deze kunstgrasmat kan je afspoelen en schoonmaken met bijvoorbeeld een spons of een doekje. De opvangbak moet je regelmatig legen en ook goed schoonmaken met een spons. Je kunt, indien gewenst, ook nog voor speciale schoonmaakmiddelen kiezen die diervriendelijk zijn; het gebruik daarvan is ook zeker aan te raden voor het schoonmaken van het beste hondentoilet.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *