Top 3 beste automatische ballenwerpers van 2024

Laatst bijgewerkt: 16 juli 2022

Voor elke hond is voldoende beweging belangrijk. Hiermee zorg je er voor dat hij zijn energie kwijt raakt, dat hij geen ongewenst gedrag vertoont én dat hij geen last van overgewicht krijgt. Je kunt er daarom voor kiezen om (vaak) lange wandelingen met hem te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om met een bal met hem te gaan spelen.

Apporteren; is iets waar veel honden van houden. In het verleden hielden sommige hondenrassen zich bezig met het apporteren van wild of gevogelte; denk bijvoorbeeld aan retrievers. Dat is tegenwoordig in ons land niet meer aan de orde, maar desalniettemin is het iets waar honden zich nog steeds graag mee bezig houden. Het enige verschil is dat ze hedendaags een bal apporteren.

Automatische ballenwerper de oplossing?

Gooi je elke keer de bal zelf weg? Dan kan dat op den duur gaan vervelen of in een erger geval zelfs pijn gaan doen. Om dat tegen te gaan, is er een ideale oplossing; een automatische ballenwerper voor honden. In dit artikel bespreken we wat de beste automatische ballenwerper voor honden is, waar je op moet letten bij het uitkiezen van de beste automatische ballenwerper voor jouw hond en wat nou eigenlijk de voordelen zijn van een automatische ballenwerper. Na het lezen van dit artikel ben je in ieder geval in staat om direct de beste automatische ballenwerper voor jouw hond aan te gaan schaffen.

Overzicht beste automatische ballenwerpers voor honden

Dit zijn de beste automatische ballenwerpers voor honden op basis van prijs, kwaliteit, vormgeving en gebruik.

Waarom een automatische ballenwerper voor je hond kopen?

Heb jij een hond die het heerlijk vindt om achter een bal aan te rennen en deze weer bij jou terug te brengen? Dan kan je hier een normale ballenwerper voor gebruiken of je kunt zelf de ballen weg gaan gooien. Met name de normale ballenwerper kan op veel positieve geluiden rekenen, maar brengt tegelijkertijd ook enkele nadelen met zich mee.

Ideaal voor buiten

Zo is het een feit dat je er altijd fysiek zelf bij aanwezig moet zijn. Heb jij een grote tuin waar jouw hond heerlijk in rond kan lopen en kan rennen? Dan zet je de beste automatische ballenwerper voor jouw hond in de tuin en heb je hier verder geen omkijken meer naar. Jouw hond wordt prima vermaakt, kan al zijn energie kwijt en jij kunt ondertussen andere dingen doen.

Eigen lichaam wordt niet overbelast

Bijkomend voordeel is dat je je eigen lichaam ook niet hoeft te belasten. Als jij elke dag 100 keer een bal weggooit, is dat absoluut niet bevorderlijk voor bijvoorbeeld jouw schouder. Ook als je op dit moment al fysieke klachten hebt, komt de beste automatische ballenwerper voor honden prima van pas.

In dit filmpje worden zelfs twee honden vermaakt door één automatische ballenwerper!

Innovatief ontwerp

Tot slot willen we nog benoemen dat de automatische ballenwerpers voor honden steeds innovatiever zijn geworden. Zo kan je bij sommige ballenwerpers al zelf instellen wat de afstand moet zijn en met welk werphoek de bal gegooid moet worden. Ook hebben de automatische ballenwerpers voor honden een timer ingesteld; na een bepaalde tijd stoppen de ballenwerpers voor 15 minuten met het gooien van ballen. In die periode kan jouw hond even bijkomen, waarna hij vervolgens weer heerlijk achter alle ballen aan kan rennen.

Waarom automatische ballenwerpers vergelijken verstandig is?

Het is goed om te weten dat alleen de beste automatische ballenwerper voor honden dergelijke functies bevat. Mede daarom willen wij je maar één ding aanraden; kies altijd voor de beste automatische ballenwerper voor jouw hond. Alleen met de beste automatische ballen werper voor jouw hond geniet je immers van de hoogste kwaliteit, de meeste functies en het meeste plezier voor jouw trouwe viervoeter.

Waar op letten bij de aanschaf van een automatische ballenwerper voor je hond?

Wil je voor jouw trouwe viervoeter de beste automatische ballenwerper aanschaffen? Dan is het goed om te weten op welke vlakken je een vergelijking kunt maken tussen de verschillende varianten. Het aanbod van automatische ballenwerpers voor honden is zeker niet uitgebreid te noemen, maar het aanbod is wel tamelijk divers. Daarnaast heb je ook nog te maken met relatief hoge aanschafprijzen; ook dat is een reden om de nodige tijd en aandacht te investeren in het uitzoeken van de beste automatische ballenwerper voor jouw hond.

Hoe is de werking?

Allereerst willen wij je wijzen op de werking van de automatische ballenwerper voor honden. Hoe werkt de ballenwerper precies? Werkt deze ballenwerper zowel binnen als buiten? Hoeveel ballen achter elkaar kan de beste automatische ballenwerper voor jouw hond weggooien? En is het wellicht mogelijk om meerdere ballen in de ballenwerper te stoppen? Op al deze vragen moet je bij het vergelijken van de verschillende varianten goed letten.

Veiligheid

Vergelijk de verschillende automatische ballenwerpers voor honden op onder meer deze vlakken goed met elkaar. Daarbij is het ook verstandig om naar de veiligheid te kijken. Je wilt immers dat jouw hond te allen tijde op een veilige manier met de beste automatische ballenwerper kan spelen. Dat is alleen mogelijk als de ballenwerper enkele veiligheidssystemen ingebouwd heeft. Je kunt hierbij denken aan een sensor die in de gaten houdt of jouw hond niet vlak voor de opening staat. Ook de automatische rust functie is een dergelijk voorbeeld van een veiligheidsfunctie.

ballenwerper voor tennisballen

Ook moet je goed naar de verschillende instellingen kijken. Heb je bijvoorbeeld de keus tussen verschillende afstanden? Of gooit de ballenwerper de ballen altijd met dezelfde afstand weg? En kan je mogelijk ook nog kiezen tussen verschillende werphoeken? Het is wenselijk dat de beste automatische ballenwerper voor een hond meerdere van dergelijke instellingen heeft. Daardoor kan je immers meer variatie in het apporteren aanbrengen en kan je het jouw hond helemaal naar zijn zin maken.

Let op het totaalplaatje!

Zoals hierboven al reeds benoemd, is de aanschaf van de beste automatische ballenwerper voor een hond absoluut geen goedkope investering. Wij willen je daarom ook graag aanraden om goed naar het totaalplaatje te kijken; let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit. Als je een bedrag van pakweg 150 euro aan de beste automatische ballenwerper voor een hond uit gaat geven, wil je daar zo lang mogelijk van genieten. Dat is alleen mogelijk als je voor de automatische ballenwerper met de beste prijs-kwaliteitsverhouding kiest.

Wat zijn nu de 3 beste automatische ballenwerpers voor honden?

De aanschaf van de beste automatische ballenwerper voor jouw hond is hoogstwaarschijnlijk geen dagelijkse aankoop. We willen je daarom aanraden om een goed vergelijk te maken tussen de verschillende varianten. Om je hier alvast een handje mee te helpen, hebben wij een top 3 voor jou samengesteld. Hieronder bespreken we in het kort de drie beste automatische ballenwerpers voor honden, waardoor je direct een duidelijk beeld van het (beste) aanbod krijgt.

1. PetSafe – Automatische ballenwerper – Dierenspeelgoed

Bij veel producten scoort het merk PetSafe bijzonder goed. Dat is ook bij dit product het geval; deze variant van PetSafe is volgens ons namelijk de beste automatische ballenwerper voor honden. Deze ballenwerper heeft meerdere veiligheidssystemen, kan binnen en buiten gebruikt worden en wordt geleverd inclusief twee tennisballen. Dankzij een prettige handgreep kan je deze beste automatische ballenwerper naar elke gewenste plek meenemen. Eenmaal op de plek aangekomen, kan je kiezen tussen negen verschillende afstanden en zes verschillende werphoeken. Dankzij een bewegingssensor en een automatische rustfunctie kan jouw hond deze beste automatische ballenwerper altijd op een veilige manier gebruiken. Al met al een bijzonder prettige automatische ballenwerper, inclusief een relatief voordelig prijskaartje.

  • Aantal afstanden: 9.
  • Aantal werphoeken: 6.
  • Max. afstand: 10 meter.
  • Aandrijving: voedingskabel of 6 D-batterijen.

2. Ifetch – Too – Ballenwerper

Voldoet de hierboven beschreven beste automatische ballenwerper voor jouw hond niet helemaal? Dan kan je ook prima voor deze variant van het merk Ifetch kiezen. Deze automatische ballenwerper kan tot maar liefst 250 ballen op één acculading wegschieten. Je kunt hiervoor tennisballen gebruiken, maar ook andere ballen passen perfect in dit apparaat. Volgens de fabrikant is deze automatische ballenwerper met name geschikt voor grote honden. Dat blijkt onder meer uit de afstanden die je kunt gebruiken; 3, 6 of 9 meter. Wij volgen eigenlijk de fabrikant en hebben deze variant uitgeroepen tot de beste automatische ballenwerper voor grote honden.

  • Aantal afstanden: 3.
  • Max. afstand: 9 meter.
  • Aandrijving: accu.

3. Automatische ballenwerper – Dierenspeelgoed – Beloningsmachine – Hondentrainer

Deze top 3 met beste automatische ballenwerpers voor honden sluiten we graag met deze variant af. Deze ballenwerper is voor zowel trainingsdoeleinden als voor vermaak uitermate goed geschikt. Aan de bovenkant van deze automatische ballenwerper is namelijk een klein vakje te vinden waar je brokken/snacks voor jouw hond in kunt stoppen. Zodra hij de bal terug in het apparaat legt, krijgt hij hier als een beloning een snoepje voor. Een perfect systeem om jouw hond zo snel mogelijk te laten wennen aan het gebruik van deze automatische ballenwerper.

  • Aandrijving: accu.

Veelgestelde vragen

Wil je jouw hond van de benodigde beweging en het gewenste vermaak voorzien? Dan is het absoluut aan te raden om de beste automatische ballenwerper voor jouw hond aan te schaffen. Als je deze eenmaal gekocht hebt, is het zaak om deze op de juiste manier te gebruiken. Hieronder vind je meer informatie over het correct gebruik maken van de beste automatische ballenwerper voor jouw hond.

Hoe werkt een automatische ballenwerper voor honden precies?

Dit is deels afhankelijk van het soort ballenwerper. Bij sommige varianten dient de hond zelf de bal terug in het apparaat te leggen, waarna het apparaat de bal weer weg schiet. Bij andere varianten dien je de bal zelf in het apparaat te stoppen, waarna de bal weggeschoten wordt. In onze ogen moet de beste automatische ballenwerper voor een hond volledig zelfstandig kunnen functioneren; dit betekent dat jouw hond zélf de bal in het apparaat moet kunnen leggen.

Hoe kun je een hond aan de automatische ballenwerper laten wennen?

Het advies is om goed gedrag te belonen. Stopt de hond de bal terug in de beste automatische ballenwerper? Dan is het zaak om hem direct te belonen. Geef hem een lekkere hondensnack, geef hem een aai over zijn bol en laat hem direct achter de volgende bal aan te rennen. Je hoeft hem niet continue te belonen. Als hij eenmaal weet dat hij de bal naar het apparaat terug moet brengen, hoef je hem in principe niet meer te belonen.

Waar kun je de beste automatische ballenwerper voor een hond gebruiken?

Dit is afhankelijk van jouw voorkeuren en het soort ballenwerper. Als je zelf de afstand in kunt stellen, dan kun je de automatische ballenwerper zowel binnen als buiten gebruiken. Als de automatische ballenwerper voor honden alleen maar met een afstand van bijvoorbeeld 9 meter kan schieten, is het niet al te verstandig om het apparaat binnenshuis te gebruiken. Op een camping, in het park of op een grasveld kun je de beste automatische ballenwerper voor jouw hond in ieder geval prima gebruiken.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *