Dit zijn de 6 beste honden anti-schrokbakken 

Laatst bijgewerkt: 17 mei 2022

Het is belangrijk dat je hond zijn eten niet te snel naar binnen schrokt. Dit is namelijk niet goed voor de vertering van je hond. Dit kan zorgen voor problemen bij de gezondheid van je hond. Daarnaast kan dit ook zorgen voor overgewicht, dit wil je natuurlijk voorkomen. Honden zijn enthousiaste dieren en daarom eten ze soms veel te snel. Gelukkig is daar een oplossing voor, namelijk een antischrokbak. Hieronder vind je de zes beste schrokbakken.

Waarom is schrokken zo slecht?

Schrokken betekend simpel gezegd dat je hond het eten ontzettend snel op eet. Dit is helemaal niet goed voor de gezondheid van je viervoeter. Je kan je wel voorstellen dat als je niet goed kauwt dat er te grote stukken in de maag. Dit is niet goed voor de spijsvertering. Je hond kan hier maagtorsie aan over houden. Deze aandoening is erg gevaarlijk en het beschadigd de organen. Daarnaast kan het ook nog eens zorgen voor overgewicht. Andere nadelen hiervan zijn dat je hond veel lucht binnen krijgt waardoor hij of zijn winderig kan worden. 

Hieronder vind je de 6 beste anti schrokbakken

JU&MP Anti Schrokbak

Wil je dat jouw hond minder snel zijn brokken naar binnen schrokt? Dan is deze antischrokbak van JU&MP perfect voor jou. Dit is een ronde voerbak met daarin soort pinnetjes zodat het een grotere uitdaging is om de brokken te eten. De voerbak is in allerlei leuke kleurtjes te verkrijgen. Een ander voordeel de antislip laag die onder de bak zit. Op deze manier verschuift het bakje niet als je hond toch enthousiast aan het eten is. De voerbak gaat ook nog eens jaren mee. Er is goed nagedacht over dit ontwerp. Zo is hij stevig, flexibel, antislip en ook nog eens antischrok. 

Kosh&Co Anti Schrokbak

Met deze voerbak van Kosh&Co is het verleden tijd dat je hond al zijn brokken in een keer naar binnen schrokt. De voerbak voorkomt maagtorsie, overgewicht en andere problemen. Met deze bak eet je hond wel 5x zo langzaam. Dit komt door de pinnetjes die in de bak zitten. Deze pinnen zijn handig maar zien er ook nog eens leuk uit doordat ze in de vorm van brokjes zijn. Er kan 250 gram in en het is geschikt voor kleine en middelgrote honden. De bak zal niet omvallen want aan de onderkant zit een antislip laag. Naast brokken kunnen er ook snoepjes of ander soort voer in.

Eat slow live longer 

De naam zegt het al, eet langzaam en leef langer. Dit is precies waar deze antischrokbak voor bedoeld is. Je wil natuurlijk voorkomen dat je hond gezondheidsproblemen krijgt doordat hij te snel eet. Dit valt gemakkelijk te voorkomen met deze antischrokbak. De bak is in meerdere maten te verkrijgen, zo heb je hem voor kleine honden maar ook voor middelgrote en grote honden. De bak is gemaakt van antislip materiaal. Dus de bak is goed voor de gezondheid van je hond maar ook helpt het tegen smeren. In de bak zitten soort spiralen die ervoor zorgen dat je hond niet alle brokken tegelijk naar binnen schrokt.

Innovative Pet Products 

Deze voerbak van Innovative Pet Products is een hele puzzel voor je hond. Het is een soort mat met daarin vier verschillende vakken. Al deze vakken hebben zijn eigen manier hoe ze de hond uitdagen. Zo heeft het ene vak juist vakjes waar de brokken in kunnen terwijl het andere vak uitstekende bolletjes heeft. Beide vakken zorgen ervoor dat je hond minder snel eet. De mat kan gebruikt worden voor brokken, natvoer en snoepjes. Deze antischrokbak is perfect voor kleine honden. Naast dat het handig en goed is voor de gezondheid, vinden honden het vaak ook wel een leuk spelletje.

Vesfy Anti-Schrokbak

Deze antischrokbak is twee in één. Zo zit er een waterbak aan vast. Aan de binnenkant van de voerbak zit een vormpje van een hondenpoot. Deze zorgt ervoor dat je hond minder snel eet. Aan dit voerbakje zit een waterbak. Het is belangrijk dat je altijd vers water klaar hebt staan voor je hond. Dit kan perfect met deze combi antischrokbak. Als je dacht dat dat nog niet genoeg voordelen waren dan heb je het mis. Naast dat de voerbak antischrok is, is hij ook nog eens antislip. Op deze manier ligt niet de hele vloer onder de brokken maar blijft het gewoon mooi schoon. De bak heeft een doorsnee van 14 centimeter en hij is blauw van kleur. 

Trens24 Home Essentials

Deze antischrokbak is verdeeld in vier verschillende vakken. Elk vak heeft zijn eigen figuren en uitdagingen. Uiteraard zijn alle vakken antischrok. Naast dat je hond veel langzamer zal gaan eten is het een grote uitdaging en een hele puzzel. Honden zien het dan ook wel als spelletje. De bak kan echt gebruikt worden voor allerlei verschillende producten, van natvoer tot brokken en snoepjes. De bakjes kunnen allemaal apart gebruikt worden, je kan er een groot vierkant van maken of een lange strook aan voerbakjes. Aan de onderkant zitten zuignappen zodat ze aan de grond plakken. Je kan de mat zelfs aan de muur hangen.

In de video zie je een hond die uit een anti schrokbak eet.

Conclusie

De conclusie is dus eigenlijk dat als je hond zijn of haar eten naar binnen schrokt dat het belangrijk is om actie te ondernemen. Bijvoorbeeld doormiddel van een anti schrokbak. Dit kan met verschillende soorten anti schrokbakken.

De gehele top 6 beste anti schrokbakken

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *