De 5 beste hondenbuggy’s in 2024

Laatst bijgewerkt: 13 juni 2022

Zoek jij naar een mogelijkheid om je hond te allen tijde met je mee te kunnen nemen? Is je hond bijvoorbeeld (tijdelijk) niet in staat om lange afstanden te wandelen? Of heb je een kleine hond die relatief snel vermoeid is? In al deze situaties is het aan te raden om naar een hondenbuggy te kijken. In dit artikel lees je meer over de beste hondenbuggy, de voordelen van een hondenbuggy en waar je op dient te letten bij het uitzoeken van de beste hondenbuggy.

1. Waarom een hondenbuggy kopen?

Naarmate je hond ouder wordt, is je hond minder en minder in staat om lange afstanden te lopen. In een dergelijke situatie komt een hondenbuggy prima van pas. Je kunt je hond in de hondenbuggy stoppen en vervolgens lange afstanden wandelen. Je hond krijgt de benodigde aandacht, jij verkrijgt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid beweging en jullie genieten beide van de frisse buitenlucht. Hiermee zijn eigenlijk al meerdere redenen aan het licht gekomen waarom de aanschaf van een hondenbuggy absoluut aan te raden is.

Als je een liefhebber van joggen bent, is een hondenbuggy ook zeer aan te raden. Je hond is wellicht niet in staat om jouw tempo bij te houden, maar kan dus wel bij je zijn tijdens het joggen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is één van de beste hondenbuggy’s. Je kunt zo ver rennen als je maar wilt, terwijl je hond ondertussen geniet van de frisse buitenlucht.

Ook als je hond ziek is, net geopereerd is of een blessure aan één van zijn poten heeft, biedt een hondenbuggy uitkomst. In die situaties kan je namelijk alsnog met je hond een lekker stuk gaan wandelen. Hij komt hierdoor alsnog buiten en kan hierdoor heerlijk van de frisse buitenlucht genieten. Bovendien kan je er op deze manier alsnog voor zorgen dat hij buitenshuis zijn ontlasting doet. Je neemt hem in de hondenbuggy mee naar buiten, tilt hem even uit de hondenbuggy en laat hem zijn ontlasting doen. Vervolgens til je hem weer terug de hondenbuggy in en loop je weer op je gemakje terug naar huis.

Tot slot is een hondenbuggy ook in andere situaties uitermate praktisch te noemen. Denk bijvoorbeeld aan een situatie als je meerdere honden hebt. Een grote hond loopt makkelijker grote afstanden dan een kleine(re) hond. Door de kleine(re) hond in de hondenbuggy te stoppen, kan je alsnog met al je honden genieten van een heerlijke en lange wandeling. Ook voor een bezoek aan de dierenarts, aan een supermarkt of aan een sportvereniging biedt een hondenbuggy uitkomst. Maar, wat is nou de beste hondenbuggy om mee te nemen naar bijvoorbeeld een supermarkt? Daarover lees je later meer in dit artikel.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een hondenbuggy?

Wil je graag samen met jouw hond van de bovengenoemde voordelen genieten? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar de beste hondenbuggy. Wat de beste hondenbuggy is? Het antwoord op die vraag is afhankelijk van meerdere factoren. Een hondenbuggy is namelijk niet zomaar een hondenbuggy. Deze buggy’s zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Tijdens de zoektocht naar de beste hondenbuggy is het daarom van belang om op meerdere criteria te letten. Hieronder kan je lezen wat de belangrijkste criteria zijn bij het uitzoeken van de beste hondenbuggy.

Allereerst is het onwijs belangrijk om naar het formaat en gewicht van je hond te kijken. Een grotere en zwaardere hond heeft uiteraard een grotere en sterkere hondenbuggy nodig. Om je zoektocht naar de beste hondenbuggy soepel te laten verlopen, is dat eigenlijk het eerste aspect waar je goed op moet letten.

schematische tekening van afmetingen hondenbuggy

Net zoals buggy’s voor baby’s is het bij veel buggy’s voor honden ook mogelijk om deze op te vouwen. Wil je de hondenbuggy bijvoorbeeld in je auto meenemen? Dan is het zeker aan te raden om voor een opvouwbare hondenbuggy te gaan.

Vervolgens is het ook zaak om naar de kleurstelling en design van de hondenbuggy te kijken. De beste hondenbuggy voor jou is uiteraard afhankelijk van je voorkeuren. Filter daarom op de gewenste kleur en vergelijk vervolgens de verschillende vormgevingen van de hondenbuggy’s. Bij het uitzoeken van de beste hondenbuggy heb je de keus uit veel soorten kleuren; variërend van blauw tot bruin en van paars tot zwart.

Daarnaast is het ook nog aan te raden om op het materiaal van de hondenbuggy te letten. De buggy’s worden vervaardigd van onder meer kunststof, aluminium, stof, nylon en polyester. Aan jou de taak om te bepalen van welk materiaal jouw beste hondenbuggy vervaardigd moet zijn. Uiteraard heeft deze keuze ook een grote invloed op de uiteindelijke uitstraling van de hondenbuggy.

Tot slot is het belangrijk om op je maximale budget te letten. De beste hondenbuggy hoeft niet altijd de duurste hondenbuggy te zijn. Het advies is daarom om een maximum budget voor jezelf in te stellen en vervolgens gericht op zoek te gaan naar de beste hondenbuggy die binnen dit budget valt. Het vaststellen van een maximum budget maakt de zoektocht naar jouw nieuwe buggy een stuk makkelijker.

3. De 5 beste hondenbuggy’s

Om de zoektocht naar de beste hondenbuggy een stuk makkelijker te maken, hebben wij alvast veel werk voor je uit handen genomen. Wij hebben namelijk een uitgebreid aanbod van hondenbuggy’s aan een strenge keuring onderworpen. Uiteindelijk hebben we op basis van deze keuring een top 5 van de beste hondenbuggy’s samen kunnen stellen.

3.1. Cabino – Hondenbuggy – Zwart

De gunstig geprijsde Cabino hondenbuggy is absoluut één van de beste hondenbuggy’s. De buggy heeft een bijzonder fraai design, weegt in zijn totaliteit 11,3 kilo en heeft de volgende afmetingen: 53 bij 35 bij 40 centimeter. Voordelen zijn onder meer het lichtgewicht frame, de wielen inclusief remmen en het feit dat je de buggy makkelijk op kunt vouwen. Helaas is de buggy niet al te groot, waardoor de buggy niet geschikt is voor grote en/of zware honden.

 • Gewicht van de hondenbuggy: 11,3 kilo.
 • Kleuren: zwart.
 • Afmetingen: 53 bij 35 bij 40 centimeter.
 • Materiaal: aluminium.

3.2. Topmast – Hondenbuggy De Luxe – 3 wielen – Grijs – 87 x 66 x 110 cm

Ook deze Topmast hondenbuggy is wat ons betreft één van de beste hondenbuggy’s. De hondenbuggy heeft een ietwat unieke vormgeving, aangezien de buggy slechts 3 wielen heeft. Hierdoor is de buggy behoorlijk wendbaar en is de buggy ook heel comfortabel voor jouw hond. Met de volgende afmetingen is het bovendien een tamelijk grote hondenbuggy: 87 bij 66 bij 110 centimeter. Onder meer vanwege deze afmetingen is de buggy in staat om honden van maximaal 20 kilo te dragen. Na gebruik kan je de buggy makkelijk opvouwen en moeiteloos in bijvoorbeeld de auto meenemen. Een belangrijk nadeel is wel het prijskaartje; deze variant is ruim twee keer zo duur als de hierboven genoemde variant.

 • Draaggewicht: 20 kilo.
 • Kleuren: grijs.
 • Afmetingen: 87 bij 66 bij 110 centimeter.
 • Materiaal: nylon.

3.3. Innopet – Hondenbuggy Comfort EFA – Zwart/zilvergrijs

In deze lijst met de beste hondenbuggy’s is ook een plek voor deze Innopet hondenbuggy. De hondenbuggy heeft drie wieltjes en is daardoor behoorlijk comfortabel voor je hond. Dankzij de 3 grote wieltjes is de buggy bovendien wendbaar en kost het voortduwen van de buggy nagenoeg geen energie en kracht. De buggy is geschikt voor honden van maximaal 25 kilo en heeft de volgende afmetingen: 66 bij 36 bij 104 centimeter. Onder meer vanwege een uitneembaar matrasje, een rem op de achterwielen en een handig inklapsysteem is dit één van de meest luxe buggy’s. Enige nadeel is de forse aanschafprijs.

 • Gewicht van de hondenbuggy: 11 kilo.
 • Draaggewicht: 25 kilo.
 • Kleuren: zwart/zilvergrijs.
 • Afmetingen: 66 bij 36 bij 104 centimeter.
 • Materiaal: nylon.

3.4. VidaXL – Hondenbuggy – Rood – 80 x 37 x 99 cm

Plek 4 in de lijst met beste hondenbuggy’s is ingeruimd voor de hondenbuggy van vidaXL. Deze buggy heeft vier wielen, heeft een opvallende rode kleur en is tamelijk compact vormgegeven. De afmetingen van deze buggy zijn als volgt: 80 bij 37 bij 99 centimeter. Met een maximum draaggewicht van 15 kilo is dit niet de meest uitgebreide en sterke buggy, maar desondanks komt hij prima van pas voor baasjes van kleine(re) honden. De remmen op de achterwiel werken prima, de buggy is van hoogwaardig polyester vervaardigd en heeft een afgesloten gedeelte inclusief ritssluiting.

 • Draaggewicht: 15 kilo.
 • Kleuren: rood.
 • Afmetingen: 80 bij 37 bij 99 centimeter.
 • Materiaal: polyester.

3.5. Trixie – Hondenbuggy – Zwart – 80 x 47 x 100 cm

De lijst met beste hondenbuggy’s sluiten we graag af met deze hondenbuggy van Trixie. De hondenbuggy is behoorlijk groot, heeft een maximum draaggewicht van 15 kilo en is behoorlijk gunstig geprijsd. De twee parkeerremmen en de combinatie van de grote opening en de handige korthouders zorgen voor een veilige hondenbuggy. De buggy heeft aan de achterkant twee grote wielen, terwijl twee kleine wielen aan de voorkant in het midden een gecentreerde plaatsing hebben. Doordat de buggy slechts 4,6 kilo weegt, is deze bijzonder prettig te gebruiken. Nadeel is echter dat de kwaliteit van de buggy, inclusief de wieltjes, soms te wensen overlaat.

 • Gewicht van de hondenbuggy: 4,6 kilo.
 • Draaggewicht: 15 kilo.
 • Kleuren: zwart.
 • Afmetingen: 80 bij 47 bij 100 centimeter.
 • Materiaal: aluminium.

4. Veelgestelde vragen

De hierboven beschreven hondenbuggy’s behoren in onze ogen tot de beste hondenbuggy’s. Als je één van deze buggy’s gaat gebruiken, ben je dus verzekerd van een prima buggy voor jouw hond. Heb je op dit moment vragen over het gebruik van de buggy? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Mogelijk kan je het antwoord op jouw vraag al vinden in onderstaande sectie met veelgestelde vragen over een buggy voor honden.

Is een hondenbuggy veilig?

Ja, een hondenbuggy is absoluut veilig. Vereiste daarbij is wel dat je de hondenbuggy op een veilige en juiste manier gebruikt. Het nemen van abrupte en onwijs scherpe bochten is bijvoorbeeld niet aan te raden. Maak daarnaast te allen tijde gebruik van de aanwezige veiligheidsopties, zoals de remmen op de wielen en de sluiting van de buggy. Met dergelijke veiligheidsopties houd je het voor jezelf én voor jouw hond veilig.

Kan je een hondenbuggy ook in de regen gebruiken?

Het is mogelijk om een hondenbuggy in de regen te gebruiken. Sommige varianten zijn echter niet 100% waterdicht, waardoor je hond mogelijk nat kan worden in de buggy. Wil je graag een 100% waterdichte hondenbuggy? Let daar dan specifiek op tijdens jouw zoektocht naar de beste hondenbuggy.

Is een hondenbuggy comfortabel voor je hond?

De hierboven genoemde hondenbuggy's zijn absoluut comfortabel voor je hond. Deze buggy's hebben namelijk een groot genoeg ligoppervlakte, terwijl sommige varianten ook nog een uitneembaar matrasje hebben. Een dergelijk matrasje biedt nóg meer comfort voor jouw hond. Daarnaast heb je zelf ook nog een aandeel in het uiteindelijke comfort voor jouw hond. Bedien de buggy altijd op een veilige manier en leg eventueel zachte handdoeken in de buggy neer.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *