Een fijne slaapplek voor jouw hond met de 5x beste hondendekens

Laatst bijgewerkt: 30 december 2022

Vindt jouw hond het heerlijk om lekker te luieren? Dan maak jij jouw hond waarschijnlijk erg blij met een hondendeken. Een hondendeken is een ultieme manier om de slaapplek in de bench of hondenmand nog fijner te maken, maar je kunt met een hondendeken jouw hondje ook lekker inbakeren. Daarnaast kun je een hondendeken natuurlijk ook gebruiken voor op de bank. 

Al met al is een hondendeken een echte musthave voor jouw viervoeter. Toch kan het zijn dat je niet precies weet welke deken geschikt is voor jouw hond, en waar jouw hond blij van wordt. Wil jij weten welke hondendekens het beste zijn? Hieronder zetten we er vijf voor je op een rij, inclusief de voor- en nadelen. Zo kun jij de beste keuze maken!

Lijst met 5 beste hondendekens

Hieronder hebben we vijf hondendekens voor je opgesomd. Onder ieder product staat een omschrijving van de deken. Lees je mee?

beste hondendeken

Groene Berg hondendeken

De hondendeken van Groene Berg is een heerlijk zacht dekentje voor jouw hond, maar stiekem ook voor jou als baasje. Het is een fleecekleed dat je kunt gebruiken voor op de bank, in de hondenmand of voor in de auto. 

Bovendien is dit deken waterdicht: ideaal als je bijvoorbeeld een keer met jouw hond naar het bos bent geweest, maar met natte poten of een natte vacht terugkomt. Een ander voordeel van deze deken, is dat deze deken twee verschillende kanten heeft. De ene kant is donzig, de andere kant is pluche. De maat van deze deken is 75 x 100 centimeter. 

Adori hondendeken

De hondendeken van Adori is zowel schattig als praktisch. Schattig als in: heb je de print van de hondendeken al gezien? Dit dekentje is namelijk voorzien van een print met pootafdrukken en botten. 

Daarnaast is het dekentje enorm zacht, het is immers een fleecekleed. De deken is verkrijgbaar in verschillende maten: 100 x 150 centimeter, of 100 x 70 centimeter. 

De Blaffende Kat hondendeken

Ga jij regelmatig met jouw hond wandelen in de natuur? Wellicht zit er een mooie wandelroute bij jou om de hoek, maar de kans is groot dat je ook weleens de auto pakt om een mooie plek te zoeken waar jij en jouw viervoeter kunnen wandelen.

Helaas gaat dat ook gepaard met viezigheden in de auto, vooral als je wandelt in het bos of op het strand. Gelukkig kan deze hondendeken van De Blaffende Kat wel een oplossing bieden. Deze enorme autodeken kun je in de kofferbak van de auto leggen. Hiermee bescherm je de auto, maar geef je de hond ook een lekker warm plekje. De deken is in meerdere kleuren verkrijgbaar. Wil je meerdere autodekens met elkaar vergelijken? Lees dan onze blog door waar we meerdere autodekens op een rij hebben gezet.

Adori hondendeken

Nogmaals een hondendeken van Adori in dit lijstje, maar dit keer een zogenoemd vetbed. Een vetbed is een lekker warm kleed dat de warmte én het vocht van jouw hond op zal nemen. Een vetbed is dus altijd lekker warm en ook droog. Een vetbed is hierdoor ook ideaal als je een puppy in huis hebt genomen, of voor een nestje puppy’s moet zorgen. 

Bovendien kun je de deken ook wassen in de wasmachine. Het vetbed is verkrijgbaar in meerdere maten. Wil je meerder vetbedden met elkaar vergelijken? Lees dan deze blog door.

Topmast hondendeken

Nog zo’n heerlijke, fijne en zachte hondendeken in dit lijstje. Dit keer een hondendeken van Topmast. Deze deken is voorzien van imitatiebont en zal daardoor lekker warm zijn voor jouw viervoeter. Je kunt deze deken gebruiken voor meerdere doeleinden. Voor een lekker warm plekje in de bench, of zodat jouw hond achterop de autobank kan liggen zonder dat de auto vies wordt.

Deze hondendeken kun je eenvoudig wassen in de wasmachine. Bovendien is deze deken verkrijgbaar in verschillende maten: 100 x 75 centimeter en 120 x 100 centimeter.

Hoe creëer ik een fijne slaapplek voor mijn hond?

Een hond is natuurlijk een en al gezelligheid in huis. Een hond kan veel aandacht opeisen en wil graag met je spelen. Maar daarnaast moet een hond ook de nodige rust zien te pakken. Een fijne slaapplek is daarom van groot belang. 

Een geschikte slaapplek voor jouw viervoeter is vaak in de woonkamer, zodat de hond nog onder de mensen is. Wel is het belangrijk om een rustige plek in de woonkamer te kiezen, bijvoorbeeld in een hoekje of in een erker. Bovendien is het belangrijk dat de slaapplek niet in de tocht zit, maar let op dat het ook weer niet te warm wordt.

Kleed vervolgens de slaapplek lekker warm aan voor jouw viervoeter. Kies een geschikte bench of hondenmand en leg hier overheen natuurlijk de hondendeken van de onderstaande lijst.

Veelgestelde vragen

Hoe maak je een hondendeken schoon?

De meeste hondendekens kun je gewoon wassen in de wasmachine. Let hierbij wel op de wasvoorschriften van de deken.

Wat is het voordeel van een hondendeken?

Dankzij een hondendeken kun jij jouw hond lekker warm houden. Bovendien is een hondendeken comfortabel voor op de slaapplaats, maar bijvoorbeeld ook in de auto.

Waar kun je op letten als je een hondendeken wil kopen?

Het is belangrijk om te letten op het formaat en het materiaal van de deken. De hondendeken moet natuurlijk groot genoeg én lekker warm zijn voor jouw hond.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *