De 4 beste hondentandpasta’s in 2024

Laatst bijgewerkt: 17 juli 2022

Breng je zelf regelmatig bezoek aan de tandarts? Dan weet je ongetwijfeld hoe belangrijk het is om jouw gebit op de juiste manier te verzorgen. Daarvoor is onder meer het gebruik van een juiste tandenborstel én de juiste tandpasta van cruciaal belang. Dat is niet alleen het geval bij een mens, maar ook bij een hond. Ook het gebit van een hond moet je goed verzorgen; dit doe je dan ook met de beste hondentandpasta.

Gedurende een dag heeft een hond van alles in zijn bek. Hij vindt het wellicht heerlijk om dingen van straat mee te nemen, waarbij niet alles even schoon en hygiënisch is. Aangezien hij ook nog, met bijvoorbeeld spelen, zijn gebit relatief zwaar belast, is een goede mondverzorging van essentieel belang. In dit artikel bespreken we graag één van de producten waarmee je jouw hond van een juiste mondverzorging kunt voorzien; de beste hondentandpasta.

We bespreken onder meer waarom het gebruiken van de beste hondentandpasta zo belangrijk is, waar je op moet letten bij het uitkiezen van de beste hondenpasta en wat volgens ons de beste hondentandpasta’s zijn. Na het lezen van dit artikel ben je in ieder geval direct in staat om de juiste tandpasta voor jouw trouwe viervoeter aan te schaffen.

1. Waarom hondentandpasta kopen?

Zoals hierboven al gesteld; de juiste mondverzorging bij jouw hond is van cruciaal belang. Als je het gebit van jouw hond niet op de juiste manier weet te verzorgen, is het goed mogelijk dat jouw hond last van verschillende gebitsproblemen krijgt. Je kunt hierbij denken aan onder meer de vorming van tandsteen, maar ook aan het hebben van een slechte adem.

Eigenlijk zijn dat al direct redenen om de beste hondentandpasta aan te schaffen. Door deze hondentandpasta op de juiste manier te gebruiken, weet je het gebit van jouw hond in goede conditie te houden. Je geniet daardoor van een frisse adem van jouw hond én je weet dat hij minder snel last gaat krijgen van bijvoorbeeld tandsteen of andere gebitsproblemen.

Voor jouw hond zelf is het ook prettig als hij een juiste gebitsverzorging krijgt. Een hond die last van bijvoorbeeld ontsteken tandvlees heeft, kan niet op een aangename manier eten. Het kauwen doet bij hem pijn én dat is ook het geval als hij bijvoorbeeld aan een touw aan het trekken is. Door zijn gebit met de beste hondentandpasta goed te verzorgen, weet je dit te voorkomen.

Door de beste hondentandpasta te gebruiken, genieten zowel jijzelf als jouw hond van meerdere voordelen. Mede daarom is de aanschaf van een hondentandpasta zéér aan te raden, maar vergeet daarbij ook niet om een juiste tandenborstel te kopen. Het advies is om zeker geen tandenborstel te gebruiken die voor mensen bestemd is. Nee, kies altijd voor de beste hondentandenborstel en geef jouw hond daarmee de best mogelijke gebitsverzorging.

2. Waar op letten bij de aanschaf van hondentandpasta?

Wil je jouw hond van de juiste verzorging voorzien? Dan heb je hierboven reeds kunnen lezen dat je meerdere producten in huis moet halen. Niet alleen de beste hondentandpasta moet je aanschaffen, maar ook de beste hondentandenborstel. In dit artikel richten we onze pijlen echter alleen maar op de hondentandpasta; waar moet je nou precies op letten bij het uitkiezen/aanschaffen van hondentandpasta?

Als je op zoek naar de beste hondentandpasta gaat, willen wij je adviseren om altijd voor de tandpasta van een gerenommeerd merk te kiezen. Merken zoals Beaphar en Beeztees hebben reeds bewezen dat zij goede tandpasta op de markt brengen. Tandpasta waarmee je het gebit van jouw hond op de juiste manier kunt reinigen/verzorgen. Laat bij voorkeur de tandpasta’s van minder bekende merken én met slechte beoordelingen links liggen; het is niet voor niets dat die tandpasta’s een slechte beoordeling hebben.

Verder is het ook verstandig om naar de verpakking van de hondentandpasta te kijken. Sommige tandpasta’s zorgen eigenlijk voor een volledig schoon gebit, terwijl andere tandpasta’s zich op één specifiek probleem richten. Zo bestaan er ook hondentandpasta’s waarmee je de slechte adem van jouw hond kunt herstellen. Je kunt echter ook voor een hondentandpasta kiezen waarmee je het gebit dus van een volledige reiniging voorziet, zoals eigenlijk bij de hieronder beschreven vier hondentandpasta’s het geval is.

voordelen van hondentandpasta

Let verder ook goed op de inhoud van de tandpasta. Je kunt hondentandpasta met een inhoud van 100 ml kopen, maar ook grotere verpakkingen zijn verkrijgbaar. Let er daarnaast op of je alleen tandpasta geleverd krijgt of dat er mogelijk ook nog een hondentandenborstel bij meegeleverd wordt. Dat is het geval bij één van de varianten die wij als één van de beste hondentandpasta’s aangewezen hebben.

Verder willen we nog aangeven dat je bij sommige tandpasta’s het volgende ziet staan: “geschikt voor hond en kat”. Betekent dit dat deze hondentandpasta’s niet specifiek voor honden ontwikkeld is? Nee. Het is goed om te weten dat honden en katten grotendeels behoefte hebben aan dezelfde soort gebitsverzorging. Dat zorgt ervoor dat je veel tandpasta’s voor zowel honden als voor katten kunt gebruiken.

Tot slot is het advies om altijd goed naar de prijs te kijken. Dit is echter géén product waar je op moet gaan besparen. Nee, door nét iets meer aan de beste hondentandpasta te besteden, kun je jouw hond van de best mogelijke gebitsverzorging voorzien. Daardoor geniet jouw hond van een sterk en gezond gebit, terwijl jij het ook niet hoeft te doen met de slechte adem van jouw hond. Al met al een win-win situatie dus, indien je ervoor kiest om net iets meer geld uit te geven aan de beste hondentandpasta.

3. De 4 beste hondentandpasta’s

Vooralsnog heb je in dit artikel veel feitelijke informatie over hondentandpasta kunnen vinden. Zo weet je nu onder meer waar je op moet letten bij het uitkiezen van een hondentandpasta én je weet waarom het gebruik hiervan zo belangrijk is. Graag willen we je in dit artikel ook kennis laten maken met de beste hondentandpasta’s. Wij hebben het huidige aanbod namelijk aan een strenge keuring onderworpen, waardoor wij een top 4 samen hebben weten te stellen. Over de 4 beste hondentandpasta’s vind je hieronder meer informatie in de vorm van korte reviews.

3.1. Beaphar – Tandpasta – 100 gr

Is dit volgens ons de beste hondentandpasta? Ja, daar zijn wij van overtuigd. Deze tandpasta van het gekende merk Beaphar kan op veel positieve beoordelingen rekenen, zorgt voor een grondige reiniging en zorgt voor een frisse adem van jouw hond. Door deze hondentandpasta regelmatig te gebruiken, weet je de vorming van tandsteen en tandplak op een simpele manier te voorkomen. Hiermee voorkom je ook de vorming van bijvoorbeeld ontstoken tandvlees of van andere gebitsproblemen. Met deze beste hondentandpasta voorzie je jouw hond al met al van de best mogelijke gebitsverzorging. Door de leversmaak van deze tandpasta is het voor jouw hond nóg aangenamer.

  • Inhoud: 0,1 liter.
  • Smaak: leversmaak.

3.2. OxyFresh Pets – Tandpasta voor hond en kat – Tandgel tegen ontsteking en tandsteen

Niet alleen over de hierboven genoemde variant zijn wij te spreken, maar óók over deze beste hondentandpasta van OxyFresh Pets. Dit merk heeft een prima hondentandpasta op de markt gebracht, waarbij meerdere dierenartsen deze tandpasta zelfs aanbevelen. Dat is uiteraard niet zonder reden; deze tandpasta is hét middel tegen een slechte adem bij jouw hond, heelt het ontstoken tandvlees en zorgt ook voor de rest van de gewenste gebitsverzorging bij jouw hond. Positief is ook dat deze hondentandpasta alleen maar zink en oxygene bevat, waardoor deze tandpasta niet giftig is en ook geen bijwerkingen met zich mee brengt. Zeker als jouw hond last van ontstoken tandvlees heeft, kunnen wij deze tandpasta zeer aanraden.

  • Inhoud: 0,113 liter.

3.3. Animigo – Denti-Care – Tandpasta voor honden en katten – Eetbare natuurlijke tandpasta – 70 g

Met deze Animigo Denti-Care tandpasta voorzie je jouw hond óók van de best mogelijke gebitsverzorging. Deze tandpasta bevat geen kunstmatige stoffen, zorgt voor een frisse adem en reinigt het gebit zeer grondig. Jouw hond heeft hierdoor geen last (meer) van gebitsproblemen of van een slechte adem. Bijkomend voordeel is dat dit een zogeheten eetbare tandpasta is. Het is voor jouw hond dus niet schadelijk als hij onverhoopt wat tandpasta inslikt. Verschillende bestanddelen, waaronder vitamine C en calcium, zorgen bovendien voor het behoud van stevige handen. Dankzij deze beste hondentandpasta kun je dus ook heerlijk met jouw hond spelen; jouw hond kan bijvoorbeeld weer zonder enige problemen flink aan een touw trekken.

  • Inhoud: 0,07 liter.

3.4. Beeztees – Gebitsverzorgset met tandpasta en tandenborstels

Deze top 4 van de beste hondentandpasta’s sluiten we op een nét iets andere manier af. We hebben hierbij namelijk gekozen voor een complete gebitsverzorgingsset van het merk Beeztees; in deze set zijn zowel een prima tandpasta als een prima tandenborstel voor honden te vinden. De tandpasta uit deze set heeft een heerlijke mintsmaak en zorgt voor een grondige reiniging van het gebit van jouw hond. Door de heerlijke smaak zorgt deze tandpasta ook nog eens voor een frisse adem. Het poetsen van de tanden van jouw hond gaat perfect dankzij de meegeleverde tandenborstels van deze set: een tweezijdige tandenborstel, een massageborstel en een vingertop tandenborstel. Al met al een set waarmee je jouw hond van de perfecte gebitsverzorging kunt voorzien, onder meer dankzij de prima hondentandpasta.

  • Inhoud: 0,1 liter.
  • Smaak: mintsmaak.

4. Veelgestelde vragen

Naar welke van bovengenoemde hondentandpasta’s gaat jouw voorkeur uit? Zodra je die keuze hebt gemaakt, is het uiteraard ook zaak om de beste hondentandpasta op de juiste manier te gaan gebruiken. Over het gebruik van de beste hondentandpasta krijgen wij regelmatig vragen binnen. Wij hebben daarom besloten om die vragen te bundelen en die in onderstaande sectie te beantwoorden. Hieronder vind je de antwoorden op de meestgestelde vragen omtrent het gebruik maken van de beste hondentandpasta.

Kun je tandpasta voor mensen gebruiken?

Het is géén goed idee om het gebit van jouw hond met een menselijke tandpasta te gebruiken. Daarmee bedoelen we dat je nooit het gebit van jouw hond moet poetsen met bijvoorbeeld tandpasta van Aquafresh of Oral-B. Dergelijke tandpasta’s zijn namelijk ontwikkeld voor het gebit van een mens én niet voor het gebit van een hond. Deze tandpasta’s brengen dus zeker niet de gewenste verzorging met zich mee en zijn bovenal zeer giftig. Dit is te wijten aan het stofje fluoride dat in menselijke tandpasta verwerkt zit. Voorkom dus dat jouw hond in contact komt met menselijke tandpasta en gebruik altijd de beste hondentandpasta!

Hoeveel tandpasta moet je gebruiken?

Dit is eigenlijk volledig afhankelijk van het gebit van jouw hond. Je kunt je voorstellen dat je voor het gebit van een Labrador meer tandpasta nodig hebt dan voor het gebit van een Chihuahua. Stem de hoeveelheid tandpasta dus altijd af op het gebit van jouw hond. Daarbij willen we wel nog opmerken dat dit bij de eerste paar keren hoogstwaarschijnlijk even aftasten is. Naarmate je de beste hondentandpasta vaker gebruikt, kom je er echter al snel achter hoeveel tandpasta je nou nodig hebt.

Welke tandenborstel moet je gebruiken?

Kies altijd voor een speciale hondentandenborstel. Wij hebben ook onderzoek gedaan naar de beste tandenborstels voor honden; meer informatie daarover vind je in ons artikel ‘Beste tandenborstel voor honden’. In dat artikel bespreken we ook waar je op moet letten bij het uitkiezen van de juiste tandenborstel en wat het belang van het gebruik van een juiste tandenborstel is. Indien je jouw hond van een optimale gebitsverzorging wilt voorzien, is het advies om altijd voor de beste hondentandpasta én voor de beste hondentandenborstel te kiezen.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *