Zorg ervoor dat je hond in de goede houding ligt met een orthopedisch hondenbed

Laatst bijgewerkt: 11 januari 2023

Een orthopedisch hondenbed vormt mee met het lichaam van je hond. Dit is ontzettend goed voor het lichaam en de gewrichten van je viervoeter. Dit is overigens ook goed voor oude honden die last hebben van hun gewrichten. Maar het is uiteraard ook juist goed voor jonge honden. Op deze manier voorkom je namelijk lichamelijke problemen. Ben je op zoek naar een orthopedisch hondenbed? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder vind je de vijf beste orthopedische hondenbedden.

Top vijf beste orthopedische hondenbedden

Wij hebben de vijf beste orthopedische hondenbedden voor je op een rij gezet. Bekijk ze allemaal en bedenk welke het best bij jouw hond past.

Dog Lifestyle orthopedisch hondenbed

Dog Lifestyle heeft een ontzettend fijn orthopedisch hondenbed. Zoals vele andere orthopedische kussens en bedden is hij gemaakt van memory schuim. Dit schuim vormt zich mee met het lichaam van je hond. Dit is dus extra goed voor de gewrichten van je hond. Het handige aan dit bed, is dat je de hoes kan uitwassen of schoon kan maken met een natte doek. Het bed is 60 centimeter lang, 100 centimeter breed en 20 centimeter hoog. Hij is geschikt voor kleine en middelgrote hondenrassen.

Snoozer Pet Products orthopedisch hondenmand

Het orthopedisch hondenbed van Snoozer Pet Products is wat prijziger, maar dan heb je ook wat. Het bed is van hele hoge kwaliteit. Heeft je hond problemen met zijn of haar gewrichten? Dan is dit bed perfect. Ook als je hond geen last heeft van zijn gewrichten, kan zo’n bed het juist voorkomen. Hij is in meerdere maten te verkrijgen: S, L en XL. Zo is het kleinste bed 51 x 76 x 20, de middelste is 76 x 101 x 28 en de grootste is 91 x 137 x 33 centimeter.

Snoozle orthopedisch hondenbedje

Snoozle heeft een heerlijk orthopedisch hondenbed. Het bed is 80 centimeter lang, 100 centimeter breed en 20 centimeter hoog. Het is een comfortabel plekje voor je hond. Aan de onderkant van het bed zit een antislip laag waardoor de mand keurig op zijn plek blijft liggen, ook als je hond er net iets te wild in stapt. Daarnaast is de hoes ook nog eens waterbestendig waardoor hij uitgewassen kan worden. Dit is wel zo hygiënisch!

Petlando orthopedisch hondenmandje

Petlando heeft een ontzettend comfortabel bedje voor je hond. Het is niet zomaar een bed, want het is natuurlijk een orthopedisch hondenbed. Ook dit bedje is gevuld met memory schuim waardoor de mand zich vormt naar het lichaam van je hond. Op het bed ligt een heerlijk kussen die je ook apart kan gebruiken. Het is perfect voor oude honden met gewrichtsproblemen. Het bed is 100 centimeter lang, 70 centimeter breed en 7 centimeter hoog.

Sungarden orthopedisch hondenbed

Sungarden heeft naast comfortabele producten voor mensen, nu ook heerlijke producten voor viervoeters. Zo ook een orthopedische hondenbed. Het matrasje is druk ontlastend. Dit bekend dat er minder druk op het lichaam van je hond ligt. Dat komt door het memory schuim in het matras. Op het bed ligt nog een extra schattig kussentje voor je hond. Hier kan hij lekker tegenaan liggen.

Conclusie

Een orthopedisch hondenbed is zowel geschikt voor oude als jonge honden. Vaak staat erbij dat zo’n speciaal bed voor oude honden is. Dit is ook ontzettend goed voor oude honden. Vooral oude honden die problemen hebben met hun lichaam. Maar de orthopedische hondenbedden, manden en kussens zijn uiteraard ook geschikt voor jonge honden. De werking van het memory schuim is druk ontlastend werkt. Dit is uiteraard ook goed voor jonge honden.

De 5 beste orthopedische hondenbedden op een rij

Veelgestelde vragen

Waar is een orthopedisch bed goed voor?

Een orthopedisch hondenbed is goed voor de gewrichten van je hond. Het bed vormt mee met het lichaam van je hond. Hierdoor zal je hond geen last krijgen van gewrichtsproblemen.

Wat is memory foam?

Memory foam of ook wel memory schuim zit in orthopedische hondenbedden, kussens en bedden. Dit foam vormt mee met het lichaam van je hond. Dit is goed voor de gezondheid en voornamelijk gewrichten van je hond.

Is een orthopedisch hondenbed ook voor jonge honden?

Orthopedische hondenbedden worden vaak aangeraden voor oude honden, maar ook jonge honden kunnen hier uiteraard in liggen.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *