De 3 beste omheiningen voor honden in 2024

Laatst bijgewerkt: 23 mei 2022

In het verleden werden veel honden gebruikt voor de jacht. Sterker nog; van nature zijn honden ook wilde dieren en horen ze eigenlijk niet eens in huis thuis. Door de jaren heen is de functie van honden dusdanig veranderd, waardoor deze dieren hoofdzakelijk als gezelschapsdieren “ingezet” worden. Heb jij ook een hond in huis rond lopen? Dan wil je niet dat hij gaat ontsnappen zodra hij in jouw tuin los rond mag lopen. Om dat te voorkomen, kun je de beste omheining voor jouw hond aan gaan schaffen.

In dit artikel lees je alles over de beste omheining voor honden. We bespreken uit welke varianten je de keus hebt, wat in onze ogen de beste omheining voor honden is en waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van de beste omheining voor jouw hond. Tevens geven we aan het einde van dit artikel nog antwoord op enkele veelgestelde vragen die wij voorbij zien komen over de beste omheining voor je hond. Wil je ook graag dat jouw hond veilig in jouw tuin rond kan lopen? Lees dan op je gemakje dit artikel door en schaf direct de beste omheining voor jouw hond aan.

1. Waarom een omheining voor je hond kopen?

Indien je een grote(re) tuin hebt, is het voor jouw hond heerlijk om daar zijn tijd door te kunnen brengen. Hij kan lekker op het gras liggen, hij kan lekker van de frisse lucht genieten en hij kan ook nog eens actieve spelletjes doen. Het is echter wel goed om continue rekening te houden met het jachtinstinct van de gemiddelde hond. Door dit jachtinstinct zijn ze van nature geneigd om overal uit te ontsnappen; dus ook uit jouw tuin.

Met de beste omheining voor je hond kun je dat op een efficiënte manier voorkomen. Je beschermt hiermee eigenlijk jouw gehele tuin, waardoor jouw hond de tuin niet (meer) kan verlaten. Hij kan hierdoor zijn tijd op een veilige manier in de tuin doorbrengen, terwijl jij je nooit zorgen over hem hoeft te maken. Je weet immers dat hij geen kant op kan; met dank aan de beste omheining voor honden.

Loopt jouw hond regelmatig op jouw erf rond? Dan wil je ook niet dat hij opeens het erf verlaat en bijvoorbeeld een drukke weg oversteekt. Ook dat kan je op een makkelijke en snelle manier voorkomen door gebruik te maken van de beste omheining voor honden.

De toepassingsmogelijkheden van een omheining voor honden zijn door de jaren heen steeds uitgebreider geworden. Je hebt namelijk tegenwoordig de keus uit meerdere soorten omheiningen; meer daarover lees je in het volgende hoofdstuk in dit artikel. Al met al is de aanschaf van de beste omheining voor een hond om meerdere redenen aan te raden.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een omheining voor je hond?

Heb je besloten dat je de beste omheining voor jouw hond aan wilt gaan schaffen? Dan moet je belangrijke keuzes gaan maken. Door de jaren heen zijn er namelijk meer en meer soorten omheiningen voor honden op de markt gebracht. Zo kun je allereerst kiezen voor een omheining in de vorm van paaltjes met draad. Dit is één van de meest efficiënte omheiningen, aangezien jouw hond hierdoor geen enkele kant op kan.

Een andere mogelijkheid die je hebt, is de zogeheten onzichtbare omheining. Deze omheining is niet direct met het blote oog te zien, maar bestaat wel degelijk. Hierbij is namelijk sprake van een elektrische omheining. Met behulp van draden kun je het terrein instellen, waarna op deze draad een bepaalde hoeveelheid stroom komt te staan. Als jouw hond deze draad passeert, krijgt hij vanzelf een lichte elektrische schok. Hierdoor weet hij dat hij de draad niet mag passeren en dat hij dus gewoon ín de tuin moet blijven. In de afgelopen jaren is dit één van de meest toegepaste omheiningen voor honden.

onderdelen van een omheining voor honden

Het is dus allereerst zaak om op het soort omheining te letten. Verder moet je uiteraard ook goed naar de afmetingen van jouw tuin kijken. Je moet voor jezelf zien te achterhalen hoe lang de omheining in totaal moet zijn. Meet hiervoor de totale tuin op óf alleen het gedeelte waar jouw hond mogelijk kan ontsnappen. Als je bijvoorbeeld aan één kant een schutting hebt staan, is het uiteraard onnodig om daar ook de beste omheining voor jouw hond te plaatsen.

Tot slot willen we je aanraden om goed naar het prijskaartje te kijken. Wij zijn op zoek gegaan naar de beste omheining voor een hond en hebben daarbij drie varianten weten te selecteren. Opvallend aan deze varianten zijn echter de grote prijsverschillen; voor de ene variant betaal je nog geen vier tientjes, terwijl je voor een andere variant een bedrag van 300 euro moet betalen. Bepaal dus voor jezelf welk maximum bedrag je uit wilt én kunt geven aan de beste omheining voor jouw hond.

3. De 3 beste omheiningen voor honden

Ben je op zoek naar de beste omheining voor jouw hond? Dan moet je zoals eerder vermeld belangrijke keuzes gaan maken. Gelukkig hoef je al het voorwerk niet meer zelf te doen. Wij hebben namelijk verschillende omheiningssystemen aan een strenge keuring onderworpen, waardoor wij een top 3 samen hebben weten te stellen. De drie omheiningssystemen uit dit artikel voldoen aan alle verwachtingen en worden door ons absoluut aangeraden. Lees de korte reviews hieronder door en bepaal wat de beste omheining voor jouw hond is. Deze beste omheining voor jouw hond kun je vervolgens direct aanschaffen en op de juiste manier gebruiken.

3.1. PetSafe – Smartfence – Omheiningssysteem – Draad met vlaggetjes – 150 m

Ben je op zoek naar een simpel doch zeer doeltreffend omheiningssysteem voor jouw hond? Dan is deze variant van PetSafe zeker de beste omheining voor jouw hond. Deze omheining bestaat uit een draad van 150 meter in combinatie met enkele vlaggetjes. Met deze vlaggetjes kan je voor jouw hond goed en duidelijk de grenzen van jouw tuin aangeven. Door de draad is jouw trouwe viervoeter bovendien niet in staat om het betreffende gebied te verlaten. Bij aanschaf van deze beste omheining voor jouw hond krijg je maar liefst 150 meter aan draad geleverd; je kunt daardoor ook grote tuinen op de gewenste manier van een omheining voorzien. Al met al blinkt dit omheiningssysteem uit in de eenvoud. Ook over de lage prijs zijn wij te spreken; dit is verreweg de goedkoopste omheining voor je hond die je kunt vinden.

  • Lengte: 150 meter.
  • Materiaal: kunststof en metaal.
  • Inclusief: 2 draadconnectors en vlaggetjes.

3.2. PetSafe – Oplaadbaar omheiningssysteem met draad

Ook de tweede plek in deze lijst wordt ingenomen door een product van PetSafe. Dit omheiningssysteem kan om meerdere redenen op onze goedkeuring rekenen; een hoge kwaliteit, een uniek systeem én een lange levensduur zijn enkele van deze redenen. Met deze draadloze omheining kun je namelijk een bepaald gebied voor jouw hond instellen, waarna je een speciale halsband om kunt doen bij jouw hond. Door deze halsband krijgt jouw hond direct een lichte elektrische schok als hij buiten de gebaande gebieden komt. Met deze beste omheining voor jouw hond kun je een behoorlijk grote tuin op de gewenste manier omheinen; je krijgt namelijk maar liefst 150 meter aan draad geleverd. Al met al een prima omheining voor je hond, maar je moet wel rekening houden met een forse aanschafprijs.

  • Lengte: 150 meter.
  • Inclusief: zender, lader voor de ontvanger, 50 vlaggetjes en een testlampje.

3.3. Pacdog – Mini fence – Voor kleine honden en katten

Deze lijst sluiten we graag af met dit omheiningssysteem van het merk Pacdog. Dit systeem is volgens ons de beste omheining voor kleine honden. Als je besluit om dit systeem aan te schaffen, krijg je een halsband, een zender, een ontvanger en een adapter meegeleverd. Je kunt deze halsband bij jouw hond om doen, waarbij de band gaat trillen zodra jouw hond het ingestelde gebied verlaat. Dit systeem werkt prima, maar kent wel één nadeel; je krijgt de draad niet standaard meegeleverd. Volgens de fabrikant is het echter mogelijk om deze draad (1,5 mm dik koperdraad) aan te schaffen bij bijvoorbeeld de Gamma en de Hubo. Na het aanschaffen van de draad maak je in ieder geval met veel plezier gebruik van deze beste omheining voor kleine honden.

  • Lengte: Naar wens.
  • Inclusief: halsband, zender, ontvanger en adapter.

4. Veelgestelde vragen

Het aanschaffen van de beste omheining voor jouw hond is absoluut niet al te makkelijk. Indien je besluit om één van de bovengenoemde omheiningen aan te schaffen, doe je echter sowieso een verstandige aankoop. Heb je één van de bovengenoemde omheiningen aangeschaft? Dan moet je deze alleen nog op de juiste manier gebruiken. Over het gebruik van de beste omheining voor een hond krijgen wij regelmatig vragen. Wij hebben deze vragen gebundeld en geven hieronder antwoord op de drie meestgestelde vragen.

Hoe moet je een omheining voor honden installeren?

Dit is afhankelijk van het soort omheining. Als je alleen een draad of een hekje hebt, hoef je dit alleen maar op een stevige manier in de grond te zetten. Als je voor een onzichtbaar omheiningssysteem gekozen hebt, moet je met een ontvanger en zender aan de slag gaan. Ons advies is hierbij om de handleiding van de omheining goed op te volgen, aangezien je alleen aan de hand van die handleiding het product op de juiste manier kunt installeren.

Hoe lang moet de omheining zijn?

Ook dit is volledig afhankelijk van de exacte situatie. Ons advies is om jouw tuin goed op te meten; op basis van die lengte kan je uiteindelijk de beste omheining voor jouw hond gaan selecteren. Let wel op; als er al een schutting aan één kant van de tuin staat, hoef je aan die kant uiteraard geen omheining aan te brengen.

Welke variant omheining is het beste?

Hier verschillen de meningen nogal over. Wij zijn persoonlijk fan van een omheiningssysteem met gewoon paaltjes en draadjes. In onze ogen zijn de lichte elektrische schokken van een elektrisch omheiningssysteem namelijk niet al te prettig voor een hond. Desalniettemin zijn er veel mensen die juist wel voor een dergelijke elektrische omheining kiezen. De keus is uiteindelijk aan jou; er bestaat hierbij niet zoals als "goed" of "fout".

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *