De 4 beste hondenbadjassen in 2024

Laatst bijgewerkt: 29 juni 2022

Heb jij een hond die het heerlijk vindt om lekker te zwemmen? Heeft jouw hond echter ook een lange of dikke vacht waardoor zijn vacht lang de tijd nodig heeft om op te drogen? Dan heb je eigenlijk meerdere mogelijkheden om dit droogproces te stimuleren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een hondenwaterblazer te gebruiken, waarmee je de haren van jouw hond relatief snel droog föhnt.

Een andere mogelijkheid die je hebt, is om met een hondenbadjas aan de slag te gaan. Een hondenbadjas is eigenlijk een soort van jas die je om de middel van jouw hond kunt doen, waarna deze jas al het vocht uit zijn haren op weet te nemen. Dankzij de beste hondenbadjas is de vacht van jouw hond dus ook relatief snel droog, terwijl je daar dus geen elektrisch apparaat voor nodig hebt.

Wil je graag de beste hondenbadjas voor jouw trouwe viervoeter aanschaffen? Dan ben je in dit artikel in ieder geval aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een onderzoek gedaan naar het huidige aanbod van hondenbadjassen. Uiteindelijk hebben we op basis daarvan de beste hondenbadjas aan kunnen wijzen. Het gaat daarbij niet om één badjas voor honden, maar om maar liefst 4 varianten. Verder vind je in dit artikel informatie over de redenen om de beste hondenbadjas aan te schaffen én waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van de beste hondenbadjas voor jouw trouwe viervoeter.

1. Waarom een hondenbadjas kopen?

De vacht van een hond heeft een kenmerkende eigenschap: de vacht wordt snel nat, maar droogt maar langzaam op. Als je hond in de regen uitgelaten is, als jouw hond net gewassen is of als jouw hond net gezwommen heeft, is zijn vacht drijfnat.

Om zijn vacht op een aangename, snelle en handige manier droog te maken, kun je de beste hondenbadjas gebruiken. Deze badjas doe je om de middel van jouw hond heen, waarna de absorberende eigenschappen al het werk doen. De hondenbadjas neemt veel vocht op, waardoor de vacht van jouw hond relatief snel droogt wordt.

Mocht jouw hond vaak een stukje zwemmen, komt een hondenbadjas prima van pas. Zodra hij uit het water komt, kun je hem deze badjas direct om doen. De hondenbadjas zorgt er direct voor dat de vacht een stuk droger wordt; iets wat niet mogelijk is met bijvoorbeeld een waterblazer voor honden, aangezien je daarvoor in de buurt van een stopcontact moet zijn.

Ook als je regelmatig de vacht van jouw hond moet wassen, is het zeer handig om gebruik te maken van de beste hondenbadjas. En ja, we leven toch in Nederland, dus hebben we ook regelmatig te maken met regenbuien. Als je jouw hond in de regen uitlaat, wordt zijn vacht logischerwijs ook drijfnat. Doe de beste hondenbadjas direct na de wandeling bij hem om en maak daarmee de vacht snel droog.

Het snel droog maken van de vacht brengt meerdere voordelen met zich mee: jouw hond kan jouw huis/auto niet vies maken, de vacht van jouw hond gaat niet stinken en jouw hond kan het niet koud krijgen. Dit zijn eigenlijk al voldoende redenen om direct de beste hondenbadjas voor jouw trouwe viervoeter aan te gaan schaffen.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een hondenbadjas?

Heb je interesse om een badjas voor jouw hond aan te schaffen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Uit eigen ervaring weten wij namelijk dat de vacht van een hond snel en makkelijk opdroogt door de beste hondenbadjas om te doen. Voordat je ook van deze voordelen kunt profiteren, is het zaak om op zoek te gaan naar de beste hondenbadjas. Waar je dan zoal op moet letten? Dat bespreken we graag hieronder.

Allereerst is het advies om naar de afmetingen van jouw hond te kijken. Meet de ruglengte en de borstomtrek op en noteer deze afmetingen. Vervolgens kun je aan de hand van deze afmetingen gericht op zoek gaan naar de beste hondenbadjas die goed bij jouw hond past. Aan een te kleine hondenbadjas heb je niks, aangezien dat niet past. Aan een te grote hondenbadjas heb je ook niks, aangezien de badjas dicht tegen de vacht aan moet zitten. Als dat het geval is, komen de absorberende eigenschappen van de badjas het beste tot zijn recht.

Ook is het verstandig om naar het materiaal van de hondenbadjas te kijken. Verschillende fabrikanten kiezen voor verschillende materiaalsoorten, waardoor je in ieder geval iets te kiezen hebt. Zo kan je kiezen voor stof, voor polyester of voor textiel. Het is hierbij niet zo dat we één materiaalsoort aan kunnen wijzen die de beste is. Nee, het is met name een kwestie van persoonlijke voorkeuren.

Verder kan het geen kwaad om naar het design van de hondenbadjas te kijken. Zoals je in onderstaande reviews gaat zien, zijn de meeste hondenbadjassen in het blauw uitgevoerd. Vind je dat echter maar niks? Dan kan je er ook voor kiezen om een bruine, een witte of een oranje badjas voor jouw hond aan te schaffen. In onze ogen is dit niet het allerbelangrijkste criteria, maar het kan ook geen kwaad om er toch even naar te kijken.

hondenbadjas in de verpakking

Tot slot willen wij je adviseren om áltijd voor een hondenbadjas van een gerenommeerd merk te kiezen. De beste hondenbadjas wordt namelijk door een gerenommeerd merk vervaardigd, aangezien die merken alle kunde en techniek in huis hebben. Voor dergelijke hondenbadjassen betaal je vaak wel iets meer, maar dat is dan ook terug te zien in de kwaliteit en levensduur van de hondenbadjas. Als je op zoek gaat naar de beste hondenbadjas, willen wij je één ding adviseren; let altijd op de prijs-kwaliteitsverhouding. Focus je dus niet alleen op het prijskaartje, maar kijk met name naar het totaalplaatje.

3. De 4 beste hondenbadjassen

Wat wij de beste hondenbadjas vinden? Daarover vind je hieronder meer informatie. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste hondenbadjas, waarbij we onder meer op bovenstaande criteria gelet hebben. Aan de hand van onze uitgebreide test hebben wij uiteindelijk een top 4 van hondenbadjassen samen weten stellen. Meer informatie over deze hondenbadjassen vind je in onderstaande reviews.

3.1. Lief! – Badjas – Boys – XL

Deze onwijs leuke hondenbadjas is wat ons betreft de beste hondenbadjas. Dat is niet alleen te danken aan het design van de hondenbadjas, maar ook aan de kwaliteit van de badjas. Het merk Lief! heeft gekozen voor een badjas van stof in combinatie met handige drukkers. Nadat je de badjas om het lichaam van jouw hond heen hebt gedaan, druk je op deze drukkers. De badjas sluit vervolgens exact aan op het lichaam van jouw hond en levert daardoor de beste droog-prestaties. Met deze leuke badjas is jouw hond in ieder geval in een mum van tijd weer volledig droog.

Deze badjas is in zes verschillende maten verkrijgbaar: maat XXS, maat XS, maat S, maat M, maat L en maat XL. In dit geval prijzen wij maat XL aan; deze maat heeft de afmetingen van 50 tot 80 centimeter en is daarmee geschikt voor grote honden.

 • Materiaal: stof.
 • Afmetingen: 50-80 centimeter.
 • Geschikt voor: grote honden.

3.2. Duvo+ – Hondenbadjas – Blauw – 40 cm

Ook deze badjas van het merk Duvo+ kan op veel positieve beoordelingen rekenen. Deze badjas heeft een perfect absorberende werking en ziet er ook nog eens fraai uit. Duvo+ heeft namelijk gekozen voor een effen blauwe kleur, waarbij men voor textiel gekozen heeft. Textiel heeft prima absorberende eigenschappen, waardoor jouw hond behoorlijk snel droog is. In vergelijking met de hierboven genoemde variant is deze hondenbadjas ook nog een stuk voordeliger.

Wij zijn in dit geval gegaan voor de hondenbadjas van Duvo+ met de maat L; dit staat gelijk aan een afmeting van 40 cm. Je kunt ook voor andere maten kiezen: maat S (23 cm), maat M (28 cm), maat XL (58 cm) en maat XXL (68 cm).

 • Materiaal: textiel.
 • Afmetingen: 40 centimeter.
 • Geschikt voor: kleine tot middelgrote honden.

3.3. Trixie – Badjas – Microvezel – Blauw – S

Ook het bekende merk Trixie heeft meerdere interessante hondenbadjassen op de markt gebracht. Wij zijn met name over deze variant te spreken, aangezien deze variant geschikt is voor kleine honden. Dit is volgens ons dan ook de beste hondenbadjas voor kleine honden. De badjas is van polyester vervaardigd en heeft daarmee prima absorberende eigenschappen. Net zoals veel andere hondenbadjassen heeft ook deze variant een effen blauwe kleur. Na gebruik is de hondenbadjas – indien gewenst – in de wasmachine schoon te maken. Al met al een prima hondenbadjas inclusief een interessante prijs.

Wil je deze beste hondenbadjas van Trixie voor grotere honden kopen? Dat is ook mogelijk; Trixie biedt deze hondenbadjas ook nog in de maten L en XL aan.

 • Materiaal: polyester.
 • Afmetingen: 40 centimeter.
 • Geschikt voor: kleine honden.

3.4. Pawise – Badjas – Blauw – Hond – Dierenkleding – XXL

Als afsluiter willen we graag deze badjas van het merk Pawise voorleggen. Deze badjas is onwijs zacht, heeft goede absorberende eigenschappen en is dus een aanwinst voor elk hondenbaasje. Mocht jouw hond dol zijn op zwemmen, dan kun je eigenlijk niet zonder een dergelijke hondenbadjas. Ook deze badjas heeft een blauwe kleur en wordt in verschillende maten geleverd: maat M (28 cm), maat L (40 cm), maat XL (58 cm) en maat XXL (68 cm).

 • Afmetingen: 68 centimeter.
 • Geschikt voor: grote en hele grote honden.

4. Veelgestelde vragen

Het mag duidelijk zijn; ongeacht hoe groot jouw hond is, kan je altijd wel de beste hondenbadjas vinden. Mocht je vragen hebben over het gebruik van de hondenbadjas, dan ben je in deze sectie met veelgestelde vragen aan het juiste adres. Wij krijgen namelijk regelmatig vragen over het gebruik van de badjas voor honden binnen, waarna wij besloten hebben om de meestgestelde vragen te selecteren. De antwoorden op die vragen vind je hieronder.

Wat is de juiste maat?

Om de juiste maat te achterhalen, is het advies om de ruglengte en de borstomtrek op te meten. Bij veel hondenbadjassen wordt de ruglengte in centimeters weergegeven; aan de hand van de ruglengte van jouw hond kun je gericht op zoek naar de beste hondenbadjas in de juiste maat. Bij veel hondenbadjassen ben je vervolgens in staat om de badjas bij de borst in lengte te verstellen, zodat deze ook daar goed zit.

Wanneer moet je een hondenbadjas omdoen?

Het advies is om de hondenbadjas zo snel mogelijk om te doen. Komt jouw hond net uit het water of is de vacht van jouw hond net nat geworden? Doe dan direct de hondenbadjas om en geniet vervolgens van de absorberende eigenschappen. De vacht van jouw hond is relatief snel droog, waardoor jouw hond jouw huis of jouw auto niet meer vies kan maken met zijn natte vacht.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *