De 4 beste puppyrennen in 2024

Laatst bijgewerkt: 1 juni 2022

Heb je een puppy in huis rondlopen? Dan ben je er ongetwijfeld al achter gekomen dat hij energiek en nieuwsgierig is. Deze twee eigenschappen gaan niet altijd even goed samen met elkaar, terwijl je eigenlijk ook continue toezicht op je puppy moet houden. Als je jouw hond rustig en veilig wilt laten spelen, is de aanschaf van een puppyren absoluut aan te raden.

In dit artikel vind je alle relevante informatie omtrent dit handige hulpmiddel voor alle baasjes van een puppy. Je leest onder meer reviews over de beste puppyren, informatie over de criteria waar je op moet letten bij het uitzoeken van de beste puppyren en tips over hoe je de puppyren veilig én handig kunt gebruiken.

1. Waarom een puppyren kopen?

Als je een puppy in huis krijgt, heb je te maken met een jong wezen. Alle jonge wezens, bijvoorbeeld baby’s en puppy’s, zijn van nature nogal nieuwsgierig. Ze gaan nieuwe dingen uitproberen, ze ontdekken nieuwe dingen en ze vragen onwijs veel aandacht. Het is echter goed voor te stellen dat je niet 24/7 aandacht aan jouw puppy kunt schenken. Gelukkig is daar een ideale oplossing voor; de puppyren.

Als je voor een puppyren kiest, creëer je een veilige en leuke plek voor jouw puppy. Een plek waar hij heerlijk zijn tijd door kan brengen, waar hij heerlijk kan spelen, waar hij dingen kan onderzoeken en waar hij zijn energie kwijt kan. Ondertussen ben je verzekerd van optimale veiligheid, aangezien jouw puppy nergens naar toe kan. De beste puppyren is namelijk volledig afgeschermd en biedt daardoor een veilige en comfortabele plek voor jouw puppy.

Moet je heel even snel uit huis om bijvoorbeeld boodschappen te doen? Dan stop je jouw puppy in zijn eigen ren en laat je jouw huis met een gerust gevoel achter. Je weet immers dat hij uit deze puppyren niet kan ontsnappen en dat hij dus ook geen kattenkwaad uit kan halen. Je kunt hierdoor je puppy af en toe ook heel even alleen laten.

Heb je een prachtige tuin, maar is deze niet volledig afgeschermd? Als je jouw puppy in een dergelijke tuin los gaat lopen, kan je hem direct ergens in de straat gaan zoeken. Door zijn ontdekkingsdrift loopt hij namelijk de tuin uit en gaat hij andere gebieden in de wijk verkennen. Dit is behoorlijk gevaarlijk, aangezien hij zomaar de weg over kan steken en dergelijke. Door een puppyren in je tuin te zetten, voorkom je dat jouw hond overal naar toe kan rennen. Je creëert al met al een heerlijke, comfortabele én veilige plek voor hem.

Ook kan de puppyren een belangrijke rol in de opvoeding van jouw puppy spelen. Merk je dat jouw puppy moeilijk tegen allerlei verschillende prikkels kan? Wordt hij bijvoorbeeld heel druk aan het einde van de middag als iedereen thuis komt van werk en school? Dan kan je hem op die momenten in de puppyren stoppen en bijvoorbeeld een handdoek of een deken over een deel van de ren heen leggen. Hierdoor voorkom je dat jouw puppy te veel prikkels krijgt, waardoor je hem een stuk rustiger weet te houden. Je leert hem bovendien hiermee om de prikkels op de juiste manier te verwerken; daar heeft hij de rest van zijn leven profijt van.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een puppyren?

Heb je interesse om de beste puppyren voor jouw hond aan te schaffen? Dan is het van belang om een goed vergelijk te maken tussen verschillende puppyrennen; het aanbod is namelijk behoorlijk divers te noemen. Waar je zoal op moet letten? Dat lees je hieronder.

Allereerst moet je goed nadenken over de plaatsing van de puppyren. Sommige van deze rennen zijn speciaal geschikt voor buitengebruik, terwijl andere rennen zowel binnen als buiten neergezet kunnen worden. Voor de rennen die je buiten neer kunt zetten, moet je goed op de aanwezigheid van een dak letten. Heeft de ren geen dak? Dan is de puppyren eigenlijk niet geschikt voor buitengebruik.

Verder heb je de keus uit opvouwbare puppyrennen en vaste puppyrennen. De opvouwbare puppyrennen zijn behoorlijk flexibel, maar je moet deze dus wel elke keer opzetten en weer afbreken. Een vaste puppyren zet je op één vaste plek neer. Bepaal voor jezelf waar jouw voorkeur naar uit zou gaan.

Let niet alleen op de samenstelling van de puppyren, maar ook op de afmetingen. De ren moet wel in jouw huis en/of tuin passen, maar moet uiteraard ook voldoende ruimte voor jouw puppy bieden. Stem de aanwezige ruimte af op de gewenste bewegingsruimte voor jouw puppy. Op die manier ben je in staat om de beste puppyren voor jouw trouwe en ondeugende viervoeter te vinden.

puppyren die buiten staat

Verder is het aan te raden om goed naar het materiaal van de puppyren te kijken. Dit materiaal gaat eigenlijk hand in hand met de plaatsing van de puppyren. Ga je voor een puppyren voor buiten? Dan is het aan te raden om voor stevig en weersbestendig materiaal te gaan. Als je de puppyren binnen neer wilt zetten, hoeft het materiaal niet weersbestendig te gaan. In dat geval hecht je wellicht meer waarde aan het design van de puppyren; let daar dus ook goed op.

Tot slot moet je goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding kijken. De beste puppyren is niet altijd de duurste variant, maar het is nagenoeg nooit de goedkoopste variant. Voor kwaliteit moet je betalen en dat gaat ook zeker op voor de beste puppyren. Durf te investeren in een hoogwaardige puppyren; dan kan je daar alleen maar langer van genieten.

3. De 4 beste puppyrennen

Wil je graag de beste puppyren voor jouw puppy aanschaffen? Dan sta je voor een leuke uitdaging; het aanbod is namelijk behoorlijk divers. Aan de hand van bovenstaande criteria kan je gericht op zoek gaan naar de beste puppyren, maar wij helpen jou graag een handje verder. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste puppyren; hieronder kun je vier reviews vinden van vier puppyrennen die bij ons in de smaak zijn gevallen.

3.1. Topmast – Puppyren – Opvouwbaar – XL – Zwart gecoat metaal – 76 cm hoog – 560 cm omtrek

Ben je op zoek naar de beste puppyren voor zowel binnen als voor buiten? Dan is deze variant van Topmast voor jou op het lijf geschreven. De ren is opvouwbaar, kan in verschillende vormen neergezet worden en is van een hoge kwaliteit. Indien je deze puppyren af en toe buiten neer wilt zetten, is dat geen probleem. Het zwart gecoate metaal is weersbestendig, maar het is niet aan te raden om deze puppyren langdurig buiten te laten staan. Door de hoogte van 76 centimeter is het voor jouw puppy nagenoeg onmogelijk om uit deze ren te ontsnappen. Met een totale omtrek van 5,6 meter is de puppyren ook groot genoeg voor jouw puppy. Al met al een prima aankoop met een zeer interessant prijskaartje.

 • Geschikt voor: binnen en buiten.
 • Afmetingen: 5,6 meter (omtrek).
 • Hoogte: 76 centimeter.
 • Materiaal: gecoat metaal.

3.2. TecTake – Puppyren Carola – Zwart – (Ø x H) 114 x 58 cm

Ook over deze puppyren van TecTake zijn we uitermate te spreken. Qua vormgeving is deze puppyren absoluut niet te vergelijken met de hierboven genoemde variant. Deze puppyren is alleen geschikt voor binnen gebruik, maar doet ook prima dienst tijdens een reis. De netten zorgen voor een hoge luchtcirculatie, terwijl de binnenkant voorzien is van comfortabel materiaal. Het is voor jouw puppy hierdoor heerlijk om tijd in deze puppyren door te brengen. Bovendien is deze puppyren ideaal voor het beschermen van jouw hond tegen de nodige prikkels. De diameter van deze puppyren is 114 centimeter en de hoogte is 58 centimeter; hierdoor is deze ren geschikt voor eigenlijk alle puppy’s. Al met al zijn wij zeer te spreken over deze puppyren.

 • Geschikt voor: binnen.
 • Afmetingen: 114 centimeter (diameter).
 • Hoogte: 58 centimeter.
 • Materiaal: polyester.

3.3. Topmast – Puppyren – 8-delig + koppelpennen – Grijs – 640 cm omtrek – 60 cm hoog

Ben je op zoek naar een onwijs grote puppyren? Heb je bijvoorbeeld meerdere puppy’s in huis? Dan is deze variant van Topmast de beste puppyren. Deze puppyren heeft een omtrek van maar liefst 6,4 meter en is 60 centimeter hoog. Deze omtrek bestaat uit 8 losse delen van 80 centimeter breed; deze panelen kan je op de gewenste manier aan elkaar vast maken. Het advies is om deze puppyren binnen te gebruiken, maar bij mooi weer kan de puppyren ook buiten neergezet worden. Als je een overkapping hebt, kan deze ren ook prima onder deze overkapping staan. Al met al een prima puppyren, maar je hebt hier wel de ruimte voor nodig. Bovendien is deze puppyren duurder dan de twee hierboven genoemde varianten.

 • Geschikt voor: binnen (bij goed weer ook buiten).
 • Afmetingen: 6,4 meter (omtrek).
 • Hoogte: 60 centimeter.
 • Materiaal: metaal.

3.4. Flamingo – Puppyren – Verzinkt – 60 cm

Deze lijst met beste puppyrenen sluiten we graag in stijl af met deze puppyren van het merk Flamingo. Deze ren is 60 centimeter hoog, kan in verschillende vormen neergezet worden en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Deze ren bestaat uit 6 delen van 60 centimeter; de totale omtrek is dus 3,6 meter. Het opzetten en afbreken van de puppyren gaat uitermate makkelijk, maar het is ook een geschikte ren om op een vaste plek in huis of in de tuin te zetten. Wil je de ren altijd buiten hebben staan? Dat is mogelijk dankzij de beschermende coating op het metaal. Kortom, een prima puppyren, inclusief een zeer interessant prijskaartje.

 • Geschikt voor: binnen en buiten.
 • Afmetingen: 3,6 meter (omtrek).
 • Hoogte: 60 centimeter.
 • Materiaal: metaal.

4. Veelgestelde vragen

Heb je de beste puppyren voor in jouw situatie in dit artikel kunnen vinden? Dan kan je er ongetwijfeld niet op wachten om deze te gaan gebruiken; de beste puppyren brengt immers veel gemak met zich mee. Maar, hoe kan je deze puppyren nou het beste gebruiken? Wij krijgen hier regelmatig vragen over. Deze vragen hebben veelal betrekking op hetzelfde onderwerp. Wij geven daarom hieronder de antwoorden op twee veelgestelde vragen die wij veelvuldig binnen krijgen.

Wat is de beste plek voor een puppyren?

Het advies is om een puppyren op een rustige plek in je huis of tuin te zetten. Op die manier voorkom je dat jouw hond te veel prikkels moet verwerken. Bovendien zorg je er hiermee voor dat hij tot rust kan komen in deze puppyren en dat hij naar hartenlust in deze puppyren zijn energie kwijt kan.

Kan een puppy langere tijd alleen in een puppyren zitten?

Heb je gekozen voor de beste puppyren voor jouw hond? Dan is het mogelijk om hem heel even alleen te laten. Zorg er daarbij wel voor dat je een drink- en voerbak in de puppyren neerzet. Zorg er ook voor dat hij speelgoed in zijn ren heeft liggen en dat hij bijvoorbeeld op een zacht hondenkussen kan liggen. Laat hem echter nooit meer dan een paar uur alleen; hij kan zich dan gaan vervelen, aangezien puppy's simpelweg veel aandacht willen krijgen.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *