Op zoek naar specifieke vachtkleur? Bekijk hier 11 Witte Hondenrassen

Laatst bijgewerkt: 2 december 2022

Honden zijn er in verschillende kleuren en maten. Net als wij mensen zijn ook zij erg verschillend van elkaar. Om die reden kan erg lastig zijn om de perfecte trouwe viervoeter te vinden. Natuurlijk is het uiterlijk van jouw toekomstige huisdier niet het allerbelangrijkste. In het lijstje beschrijven we dan ook verschillende rassen met een witte vachtkleur.

11 Witte Hondenrassen

witte hondenrassen

Klein 

Ben je op zoek naar een kleine hond met een witte vacht? Hieronder staan een aantal hondenrassen.

Bichon Frisé

Laten we beginnen met een leuk klein hondje. De Bichon Frisé bijvoorbeeld. Deze schattige hond heeft een ronde kop een zachte vacht. Deze viervoeter vind het heerlijke om bij je op schoot te liggen wat qua formaat makkelijk kan. Deze hond heeft een schofthoogte?De hoogte vanaf de grond tot aan de bovenkant van de rug, gemeten bij de voorpoten.X van 23 tot 30 centimeter. Het gewicht is meestal rond de 4 kilo. 

Pomeriaan

Een pomeriaan of een dwergkees is kenmerkend door zijn kleine formaat en pluizige vacht. Aangezien je deze schattige viervoeter in meerdere kleuren hebt, zijn deze ook in het wit te vinden. Zijn pluizige vacht is lang en dient wel eens getrimd te worden. Deze hond kan 18 tot 22 cm hoog worden. Het gewicht van deze hond kan oplopen tot 3 kilo. 

Chihuahua

Ook Chihuahua’s bestaan in veel verschillende kleuren zo ook in het wit. Zeg nou zelf een witte Chihuahua is toch mega schattig! Een Chihuahua is zeker geen verlegen hond. Ze ontvangen graag aandacht van hun baasje. Het is ook een erg waaks ras, dat dan ook veel kan blaffen. De vacht van een chihuahua dient wekelijks geborsteld te worden. Dit hondje kan van 15 tot 23 cm hoog worden en tot 3 kilo wegen. 

Maltezer

Bij een klein wit hondje denken veel mensen al gauw aan de Maltezer. Deze lijken qua uiterlijk op de Bichon Frisé, maar zijn iets lager. Deze honden zijn aanhankelijk, gevoelig en slim. Een ideale gezelschapshond dus! Door de aanhankelijkheid van deze hond en het formaat kunnen ze overal mee naar toe. Ze worden ongeveer tot 4 kilo, dus zijn ook niet zwaar.

Middelgroot

Ben je op zoek naar een middelgrote viervoeter met een witte vacht? Hieronder staan een aantal rassen.

Poedel

Een populaire witte hond is natuurlijk de Poedel. Dankzij zijn welbekende kenmerken is de poedel makkelijk te herkennen. Denk aan het krullende haar, wat vaak op een bepaalde manier is gemodelleerd. Poedels zijn vrolijke en intelligente honden met een stabiel karakter. Ze kunnen tot 60 cm hoog worden. Qua gewicht kunnen ze 22 kilo wegen.

Samojeed

De Samojeed heeft een prachtige witte vacht en kon daarom zeker niet aan dit lijstje ontbreken. Het is een erg populaire hond, die door velen als de mooiste hond ooit wordt bestempeld. Een nadeel is dat de hond nogal veel kan blaffen, hier dient rekening mee gehouden worden. Een aantal karaktereigenschappen van de hond is dat deze koppig, zachtaardig en rustig is. De schofthoogte van deze hond is maximaal 56 en qua gewicht maximaal 30.

Kuvasz 

De vacht van de Kuvasz is golvend en een beetje grof. In tegenstelling tot de bovenvacht is de ondervacht juist zachter en wollig. Het haar van deze hond is wit. Soms kan het ook ivoor of beige uitvallen. Het karakter van deze hond is vooral erg moedig en zelfstandig. De schofthoogte kan tot 75 centimeter oplopen en het gewicht kan zelfs tot maximaal 52 kilo oplopen.

In deze video van negen minuten leer je alles over de Kuvasz

Groot

Hieronder staan een aantal grote hondenrassen met een witte vacht.

Bull Terrier

De Bull Terriër kun je herkennen aan zijn hoofdvorm. Deze honden zie je vaak in het wit. De honden zijn middelgroot tot groot en hebben een gespierde bouw. Deze honden zien er stoer uit, maar kunnen ook zeker speels en aanhankelijk zijn. Wel hebben ze structuur en duidelijke grenzen nodig. Ze kunnen tot 38 kilo wegen en tot 61 centimeter groot worden.

Argentijnse Dog

Een Argentijnse dog kan gemiddeld tussen de 40 en 45 kilo wegen. Ook kunnen deze honden ten hoogste een schofthoogte van wel 68 centimeter behalen. Deze hond kan tegen zijn baasjes erg lief en gehoorzaam zijn, maar kan buitenshuis juist dominant en agressief zijn. Houdt hier dus rekening mee in de opvoeding.

Pyreneese Berghond

De Pyreneese Berghond is te herkennen door de manenkraag rond zijn kop, ook zijn lange vacht is kenmerkend. Deze hond staat bekend om zijn loyaliteit, aanhankelijkheid en zelfverzekerdheid. Hij wordt gemiddeld 12 jaar oud. De Pyreneese Berghond kan 60 kilo wegen en een schofthoogte van 70 tot 80 centimeter hebben.

Komondor

Een Komondor is een Hongaars herdershondenras. Hij heeft een ontzettend kenmerkende look! Hij valt meteen te herkennen aan de ware “dreadlocks” die zijn vacht bevat. Deze lokken komen pas op latere leeftijd. Deze hond heeft enorm veel haar, hierdoor kun je soms zijn of haar ogen niet goed zien. De Komondor is terughoudend tegenover vreemden en kan wat dominant zijn. De schofthoogte van deze unieke pracht beesten is gemiddeld 70 of 80 centimeter. En door het dikke pak vacht kan deze hond wel 80 kilo worden.

Lees hier de veelgestelde vragen

Worden witte honden snel vies?

Witte honden kunnen wel eens vuiligheid in de ooghoeken hebben. Dit komt door traanvocht. Ook de pootjes, onderkant van de staart en het bekje kunnen vanzelf vies worden.

Hoe was je een hond?

De eerste stap is natuurlijk de hond op zijn of haar gemak stellen, daarna is het belangrijk hem of haar op de juiste plaats te krijgen. Voor de veiligheid kun je een anti-slip matje neerleggen. Wanneer je jouw hond op de juiste plek hebt gekregen kun je beginnen met het afspoelen van de vuiligheid en het natmaken van de hond. Zorg ervoor dat de temperatuur aangenaam is voor de hond. Wees voorzichtig met de kop van de hond, met name de oren en ogen. Was de hond met hondenshampoo en borstel de vacht wat door. Droog hem of haar nadertijd af met een handdoek.

Hoe vaak was je een hond? 

Het verschilt per hond hoe snel deze vies wordt. Denk aan de vacht samenstelling, dit speelt een grote rol. Is jouw hond zichtbaar vies en komt dit er niet vanzelf af? Na het spelen in een modderpoel bijvoorbeeld? Dan kan je jouw hond in bad doen. Sommige honden hoeven maar 2 a 4 keer per jaar in bad. 

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *