Hond adopteren uit asiel of het buitenland: waar op letten?

Laatst bijgewerkt: 9 maart 2023

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om honden te adopteren uit het asiel of uit het buitenland. Dat komt omdat steeds meer mensen een hond een nieuw leven willen geven, waarbij ze wel worden geliefd en gewaardeerd. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten bij het adopteren van een hond. Hieronder hebben we een paar dingen voor je opgeschreven waar je op moet letten. 

Medisch dossier

Het is zeker verstandig om bij het adopteren van een hond eerst het medisch dossier in te kijken. In het medische dossier staat namelijk de geschiedenis van de hond. Op deze manier weet ook je dierenarts welke aandachtspunten je hond nodig heeft bij de controle. Ook zie je zelf wat de hond in het verleden heeft meegemaakt. Op deze manier kan je de hond ook meer aandacht geven waar hij recht op heeft. 

Hondenhandelaar

Iets wat heel veel gebeurt is dat er honden worden geadopteerd die van een hondenhandelaar afkomen. Vaak zie je ook dat bij hondenhandelaren heel veel verschillende soorten rassen bij elkaar worden gegooid. Ook zie je vaak dat de honden niet goed zijn behandeld en erg schuw en bang zijn. Bij een hondenhandelaar merk je ook snel dat ze geen medisch dossier hebben van de honden. Het is daarom belangrijk om een hond te adopteren bij een echt adoptiebureau. 

Ritme 

Als je een hond gaat adopteren is het heel belangrijk om het ritme van de hond te behouden. Dat komt omdat je hond makkelijker kan wennen aan zijn nieuwe omgeving als die hetzelfde ritme houdt. Ook is het goed om te vragen welke hondenbrokken er worden gebruikt in het asiel. Op deze manier kan je namelijk dezelfde brokken kopen waar je hond dus al gewend aan is. 

Stressvrij 

Het is verstandig als je ervoor hebt gekozen een hond te adopteren dat de miniverhuizing van het asiel naar je eigen huis goed en stressvrij verloopt. Om het stressvrij te houden is het verstandig om te vragen of je zijn favoriete snack of speeltje mee mag. Zo is de hond toch een stuk meer op zijn gemak.

Veelgestelde vragen

Is een hond adopteren duur?

Een hond adopteren is zeker niet goedkoop. Je bent vaak rond de 400 euro kwijt. Het ligt er natuurlijk ook aan welk asiel en wat voor ras. 

Went een hond snel aan zijn nieuwe baas?

Een hond heeft ongeveer een paar maanden nodig om helemaal te wennen aan zijn nieuwe baas. Toch zijn ze na één maand al wel grotendeels gewend aan hun nieuwe baasje.

Hoe merk je dat een hond zich thuis voelt?

Als een hond zich thuis voelt, merk je dat al snel aan zijn gedrag. Hij gaat sneller zijn eigen gang, is enthousiaster, eet en drinkt goed en de hond rolt op zijn rug en laat zijn buikje aan je zien. 

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *