Dit zijn de 10 mooiste hondenrassen

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

De één houdt van kleine hondjes en de ander houdt juist van grote rassen. De meningen zijn daarom ook altijd anders. Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende rassen. Van verschillende kleuren tot een lange, korte of krullende vacht. Heb jij een favoriet ras? Hieronder vind je 10 hele mooie hondenrassen.

1. Australische herder

De Australische herder is een ontzettend mooi ras. De felblauwe ogen vallen dan ook meteen op. De vacht van de herder is ontzettend zacht en langharig. De kleur van de vacht verschilt, vaak zijn het verschillende kleuren gemengd. Van zwart, grijs en wit tot bruin en rood. De honden zijn vaak 50 tot 58 centimeter groot en ze wegen 25 tot 32 kilo.

Australische herder

2. Samojeed

De Samojeed wordt altijd vergeleken met een ijsbeer door zijn prachtige vacht. Naast dat de vacht er ontzettend mooi uitziet, is het ook nog eens ontzettend zacht. De vacht heeft wel verzorging nodig. Een Samojeed is 53 tot 56 centimeter groot en 16 tot 30 kilo. Het ras heeft een hele lieve uitstraling. Gelukkig zijn ze niet alleen lief en leuk van de buitenkant, maar ook van binnen zijn ze supervriendelijk.

Samojeed

3. Weimaraner

Veel populaire honden zijn langharig, maar deze Weimaraner is een van de weinige populaire honden met een korte vacht. De hond is grijs van kleur. De Weimaraner staat erom bekend dat hij zo groot is. Hij is wel 56 tot 64 centimeter en weegt ongeveer 23 kilo. Deze grote hond houdt van een lange wandeling.

Weimaraner

4. Siberische husky

De Siberische husky is ontzettend intelligent, nieuwsgierig, vriendelijk en zachtaardig. Deze lieve hond kan natuurlijk echt niet ontbreken in deze top 10 mooiste hondenrassen. De Siberische husky staat bekend als één van de mooiste hondenrassen ter wereld. Door de felblauwe ogen zien ze er ontzettend vriendelijk uit. Ze zijn 53 tot 60 centimeter en wegen 20 tot 27 kg.

Siberische husky

5. Dalmatiër

Of je nou verstand hebt van honden of niet, iedereen kent wel een Dalmatiër. Deze opvallende hond vol zwarte stippen is razend populair. Dit is ook niet zo gek, want ze zijn speels en supervriendelijk. Daarnaast zijn ze 56 tot 60 centimeter en 27 tot 32 kg. Omdat ze zo speels zijn, houden ze van een lange wandeling.

Dalmatiër

6. Chow Chow

Vergeleken met de Dalmatiër is de Chow Chow iets minder populair. Maar dat maakt hem niet minder bijzonder. De Chow Chow is extra opvallend door zijn dikke vacht. Het zijn echte knuffelbeertjes. Ze zijn dan ook lief, loyaal, rustig en waakzaam. Verder is het ras 48 tot 56 centimeter en weegt hij 20 tot 32 kilo.

Chow Chow

7. IJslandse Herdershond

Zoals je op de bovenstaande foto kan zien, is de IJslandse herdershond ontzettend schattig. Ze wegen 9 tot 14 kilo en hebben een schofthoogte?De hoogte vanaf de grond tot aan de bovenkant van de rug, gemeten bij de voorpoten.X van 38 tot 48 centimeter. Daarnaast heb je verschillende soorten kleuren van dit ras. Zo heb ze zwart, wit, bruin en kastanje. Verder is het ras ontzettend lief en zachtaardig.

Ijslandse herdershond

8. Sheltie

Shelties zijn ontzettend slim en intelligent. Ze worden ook wel de kleine versie van Lassie genoemd. Maar een Lassie is een langharige Collie. Een Sheltie wordt ongeveer 6 tot 12 kilo. Verder is het een klein ras, ze worden ongeveer 33 tot 41 centimeter.

Sheltie

9. Saluki

De Saluki is een hele intelligente hond. Daarnaast is hij loyaal, nieuwsgierig en erg rustig. Het zijn erg grote honden, ze worden namelijk 60 tot 70 centimeter groot en ze worden ongeveer 20 kilo. De honden zijn dan misschien wel rustig, maar ze houden wel van een lange wandeling.

Saluki

10. Poedel

De poedel is één van de bekendste hondenrassen in Nederland. Iedereen kent deze schattige pluizige hondjes wel. Ze worden 24 tot 60 centimeter, dit komt omdat er verschillende soorten poedels zijn. Verder wegen ze 18 tot 25 kilo.

Poedel

Veelgestelde vragen

Wat is de slimste hond?

Uit verschillende testen is gebleken dat de Border Collie één van de slimste hondenrassen is.

Wat is de bekendste hond?

De labrador retriever en de golden retriever zijn de twee meest gewilde hondenrassen.

Wat is het liefste hondenras?

De labrador staat bekend als één van de liefste honden ter wereld.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *