7x populaire Berner Sennenhond kruisingen

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Er bestaan talloze hondenrassen. Deze hondenrassen worden regelmatig met elkaar gekruist om te hopen dat ze karaktereigenschappen van beide honden krijgen. Ook de Berner Sennenhond wordt regelmatig met een ander ras gekruist. Hieronder zetten wij de zeven populairste Berner Sennen-kruisingen voor je op een rij.

De Berner Sennenhond

De Berner Sennenhond is een erg lieve hond die graag in de buurt is bij zijn gezin. Het is een echte allemansvriend en ontvangt je altijd op een vrolijke manier. Een Berner Sennen is dan ook sociaal naar anderen toe. Daarnaast heeft een Berner Sennen veel beweging nodig. De Berner Sennen wil dan ook graag in een gezin terechtkomen waar hij vaak met zijn baasje de hort op mag, of waar hij zijn energie kwijt kan in de tuin.

berner sennen

Lijst met 7 populairste Berner Sennen kruisingen

Zit jij eraan te denken om een kruising van de Berner Sennen in huis te nemen? De meest populaire kruisingen met de Berner Sennen zetten we hieronder voor je op een rij en wellicht zit er een geschikte hond voor jou tussen. 

Berner Sennen x Labrador (Labernese)

De Labernese, ook wel de Boulab genoemd, is een kruising tussen een Labrador en een Berner Sennen. De Labernese staat bekend als een zeer vriendelijke hond met een tegelijkertijd hoog energielevel. Je kunt prima met de Labernese lange stukken wandelen of hardlopen. Bovendien is de Labernese een hele slimme hond die goed naar jou wil luisteren. 

Berner Sennen x Newfoundlander (Bernefie)

Ook komen kruisingen met de Berner Sennen en de Newfoundlander veel voor. Deze honden worden afgekort ook wel een Bernefie genoemd. Zowel de Berner Sennen als de Newfounlander werden voorheen gebruikt als werkhonden. Het werkinstinct komt dus gegarandeerd ook naar boven in deze kruising. Verder zal de vacht dik en harig zijn die veel verzorging nodig heeft.

Berner Sennen x Duitse Herder

Als je een kruising tussen de Berner Sennen en de Duitse Herder in huis neemt, heb je gegarandeerd een vrolijke, lieve en betrouwbare hond. Ook zal deze hond op zijn hoede zijn en zal het je dan ook laten weten als er gevaar in de buurt is. Daarnaast moet de hond veel bewegen: het is namelijk een energieke hond.

Naast de Berner Sennen x Duitse Herder bestaan er nog meer kruisingen met de Berner Sennen

Berner Sennen x Golden Retriever

Als je twijfelt tussen de Berner Sennen en de Golden Retriever, kun je natuurlijk ook een kruising van deze honden in huis nemen. Beide honden staan bekend om hun lieve karakter, dus dat ga je ook zeker terugzien in deze kruising. De ideale gezinshond!

Berner Sennen x Poedel (Bernedoodle)

De Bernedoodle, een kruising tussen Berner Sennen en een Poedel, is een mooie mix van beide honden. Voornamelijk de uiterlijke kenmerken van de poedel kun je terugzien in een Bernedoodle. Maar naast het leuke uiterlijk is de Bernedoodle ook een lieve en intelligente hond die graag tijd buiten met je doorbrengt.

Berner Sennen x Husky (Bernsky)

Het lieftallige karakter van de Berner Sennen en het prachtige uiterlijk van de Husky gecombineerd in een hond: wie wil deze hond níet? De Bernsky is een mooie hond om te zien, maar heeft ook veel energie die hij het liefst iedere dag kwijt wil. Het is een ware gezinshond die graag veel activiteiten met de hond wil ondernemen.

Berner Sennen x Border Collie (Bordernese)

Een Bordernese is een kruising tussen de Berner Sennen en de Border Collie. De Bordernese is een actieve hond en wil graag met je op pad. Bovendien kan de Bordernese goed met anderen opschieten. Het is eigenlijk een allemansvriend en zal dus niet de allerbeste waakhond zijn.

Ook een Berner Sennen-kruising in huis nemen? 

Zit jij er ook aan te denken om een Berner Sennen-kruising in huis te nemen uit de bovenstaande lijst? Dat wordt gegarandeerd een leuke uitbreiding van het gezin! Het is in de meeste gevallen een grote hond met een lief, aanhankelijk en rustig karakter. Heb jij ervaring met een Berner Sennen-kruising? Laat hieronder een reactie achter!

berner sennen

Veelgestelde vragen

Hoe oud wordt gemiddeld een Berner Sennenhond?

Berner Sennenhonden worden niet heel oud: gemiddeld tussen de 7 à 9 jaar.

Hoeveel beweging heeft een Boulab nodig?

Een Boulab heeft veel beweging nodig en wil dus ook graag lange wandelingen met je maken.

Wat zijn de karaktereigenschappen van een Berner Sennen?

De Berner Sennenhond is lief, sociaal, rustig maar tegelijkertijd ook energiek, gehoorzaam en een allemansvriend. Ook is de hond erg slim. De hond is niet waakzaam.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *