De Boomer is een sociale en opgewekte hond, die door zijn vrolijke karakter erg populair is in Nederland. De Boomer is geen erkend hondenras, maar een kruising. Doorgaans worden er kleine, sociale en opgewekte honden geselecteerd voor een Boomerkruising. Denk hierbij aan de Maltezer en de Shih Tzu. Omdat iedere Boomer op een andere manier gekruist wordt, is geen enkele hetzelfde. De Boomer wordt gemiddeld 13 tot 16 jaar oud.
Samenvatting Boomer: lees alles over deze gezinshond
Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Boomer: lees alles over deze gezinshond.
1. Uiterlijke kenmerken
Omdat de Boomer geen erkend hondenras is, bestaat er geen rassenstandaard. Hoe de Boomer eruit ziet, is volledig afhankelijk van de rassen die bij het kruisen van de hond gebruikt zijn. Zo kan een Boomer niet alleen verschillende kleurschakeringen hebben, maar verschilt het vachttype ook per kruising combinatie.
Deze gezinshond is meestal langharig, maar kan ook krulharig, ruwharig en in uitzonderlijke gevallen kortharig zijn. Er zijn twee- en driekleurige witte honden, maar ook zwarte, bruine en zelfs goudbruine Boomers. Wat alle Boomers met elkaar gemeen hebben, is dat ze niet groot zijn. Dit hondje is gemiddeld tussen de 25 en 45 centimeter hoog. Ook zijn Boomers niet zwaar. Ze wegen tussen de 4 en 10 kilo.
2. Gedrag
De Boomer is een echte gezinshond. Het beestje houdt van aandacht en vindt het leuk om bij de baas te zijn. De trouwe viervoeter is vrolijk, erg goed met kinderen en bovendien leergierig. Knuffelen, spelen en samen wandelen vindt de Boomer geweldig. Ook andere dieren in huis vindt deze hond helemaal prima. Zelfs met katten kan deze viervoeter goed opschieten.
Boomers vinden het fijn om lekker te rennen: het liefst samen met de baas. Je doet dit hondje dan ook een groot plezier door een dagje naar het strand te gaan en hier de hele dag samen te spelen. Gelukkig hoef je niet de hele dag door rond te rennen met de Boomer. Het beestje kan namelijk ook prima zijn eigen plekje opzoeken in huis en even lekker een dutje doen.
Boomers zijn niet bang aangelegd. Het hondje speelt het liefst met de baas, maar kan ook gerust met kinderen in de buurt spelen. Dit kan wat gevaarlijk zijn, want de kleine Boomer wordt al snel onder de voet gelopen bij wild spelen. Blijf daarom altijd goed opletten als jouw trouwe viervoeter met andere mensen of andere honden speelt. Door zijn eigen enthousiasme kan het hondje nog wel eens in een gevaarlijke situatie terecht komen.
3. Verzorging
De Boomer vindt het prima om geborsteld te worden. Sterker nog, de meeste Boomers vinden de aandacht die bij het borstelen komt kijken heel fijn. Omdat je deze hond gemakkelijk kunt borstelen, heb je minder last van hondenharen in huis. Hoe vaker je jouw Boomer borstelt, des te schoner je huis blijft. Om deze reden zijn Boomers zelfs geschikt voor mensen met een (milde) hondenharen allergie.
Het is belangrijk om de ogen en oren van jouw Boomer goed schoon te houden. Dit doe je met lauw water. Door de ogen en oren regelmatig schoon te maken, voorkom je dat jouw trouwe viervoeter infecties krijgt. Verder is het verstandig om de haren bij de ogen af te knippen. Het is niet alleen vervelend als de haren van jouw hondje in zijn ogen komen, maar dit kan ook voor infecties en ontstekingen zorgen. Houd de haren bij de ogen dan ook goed kort.
Goed om te weten: ook het gebit moet regelmatig gecontroleerd worden. Niet alleen op tandsteen, maar ook op ontstoken tandvlees. Heb je een Boomer, dan raden wij je aan om te achterhalen welke kruising je precies in huis hebt. Heb je achtergrondinformatie over de ouderdieren van je hondje, dan weet je meer over de eventuele aanleg voor gezondheidsproblemen.
Het is in ieder geval goed om te weten dat de Boomer sterker is dan rashonden. Dit komt omdat deze hond geen erkend ras is en dus minder last heeft van de gezondheidsproblemen die bij bepaalde rassen voorkomen.
4. Opvoeding
Zoals eerder benoemd is de Boomer de perfecte gezinshond die je vrij gemakkelijk op kunt voeden. Wees wel consequent, duidelijk én vriendelijk tegen dit hondje. Zeker als je vriendelijk bent, kun je dit beestje goed opvoeden.
Boomers vinden het belangrijk onderdeel uit te maken van jouw huishouden. Dit betekent dat deze viervoeter zich gemakkelijk aanpast aan het gezin. Dit is fijn, maar het kan ook een valkuil zijn voor dit beestje. Als een Boomer iets nodig heeft, zal het beestje dit namelijk niet snel aangeven. Dit om zich maar zo goed mogelijk aan te kunnen passen aan het gezin. Houd je beste vriendje goed in de gaten en je ziet het vanzelf als je hond iets nodig heeft.
5. Beweging
Zoals al eerder vermeld, vindt dit hondje het heerlijk om lekker met zijn baasje te rennen. Lekker achter een stok aan rennen vindt jouw beste vriendje hartstikke leuk om te doen.
Let wel goed op, want met deze hond kun je geen urenlange wandelingen maken. Dit komt omdat de Boomer geen geschikte bouw en grootte heeft voor lange wandelingen. Alleen grotere Boomers kunnen wat meer fysieke beweging aan, maar pas wel goed op dat je jouw hondje niet overbelast.
Boomers vinden het leuk om aan gehoorzaamheidstraining te doen, behendigheidstrainingen te volgen en apporteerspelletjes te spelen. Speuren is wat minder populair, maar het kan zomaar zo zijn dat jouw hondje dit juist erg leuk vindt. Je komt er alleen achter door dit gewoon eens te proberen.
6. Geschiedenis
Over de geschiedenis van dit hondje is niet zo veel bekend. Wanneer er voor het eerst een Boomer gekruist werd, is bijvoorbeeld niet duidelijk. Wel is het duidelijk wanneer deze gezinshond populair werd in Nederland. Dit was namelijk vanaf de jaren 80. Toen kwam er voor het eerst een Boomer op televisie, in de hoofdrol van een populaire televisieserie.
Omdat velen het hondje in de serie zo leuk vonden, wilden ze ook een Boomer kopen. Echter, dit hondje is geen rassenhond. Daarom werden er diverse honden gebruikt om kruisingen te maken voor de Boomer. Door het fokken met verschillende honden, ontstonden er vele verschillende Boomers. Vandaag de dag lopen er nog steeds vele verschillende varianten van deze gezinshond rond.
Veelgestelde vragen
Een Boomer is een echte gezinshond. Het is een lieve, aanhankelijke en slimme hond. Ook wil hij graag dicht bij je in de buurt zijn en de nodige aandacht krijgen.
Een Boomer heeft niet per se veel beweging nodig, maar vindt het wel leuk om te wandelen.
Een Boomer is geen rashond; het is vaak een kruising tussen een Shih Tzu en een Malteser.
Hallo,
Mijn vraag is stel je koopt een boomer teefje ,kun je daar dan wel een nestje mee beginnen ?
Omdat het al een kruising is tussen 2 honden .
Beste De vries,
Zie deze pagina voor meer informatie over hoe een Boomer tot stand komt: https://www.lhasa-apso-puppy.nl/welkom/boomer-fokker/.
Met vriendelijke groet,
Team HondenPassie.nl.
Is een boomer hondje een allergie vrij hondje want mijn moeder en ik zijn allebei allergies maar we willen toch een hondje
Beste Joost,
Geen enkele hond is helaas 100% hypoallergeen. Wel zijn er een aantal hondenrassen die allergische reacties beperken. Dit zijn veelal honden die nauwelijks verharen. De Boomer is hier één ras van. Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar deze pagina: https://www.lhasa-apso-puppy.nl/boomer-kennel/boomer-pups/allergievrije-honden/.
Met vriendelijke groet,
Team HondenPassie.nl.
Hallo, wij kochten ons boomerke bij De Hoeve in Valkenswaard .Het is een superhondje !
Kan gemakkelijk vier uur alleen zijn.
Bij de aankoop kregen we zijn “boekje” met alle vaccins van hun dierenarts.Ik ben zelf naar onze dierenarts geweest om het hondje te laten controleren en het is perfect gezond daar ben ik wel blij mee!Het enige dat mij een bittere nasmaak heeft is : dat wij de ouders niet mochten zien …ik vind dit toch eigenaardig , maar bij het zien van de puppy ,die ze haalden, waren wij natuurlijk op slag verkocht ..ben alleen spijtig dat ik niet doorgevraagd heb….te laat nu.
Beste Vdmm mrtn,
Fijn om te horen dat je Boomer gezond is. Geniet ervan en bedankt voor je reactie!
Met vriendelijke groet,
Team HondenPassie.nl.
Wij hebben ook een hondje gehaald bij de hoeve.
Wel heel lief,maar ook heeeel druk.
Werden wel netjes behandeld,maar we hebben de moeder niet kunnen zien.
Als je komt,hebben ze de hondjes al in de winkel.
Ook het paspoort is vreemd
Die komt uit Belgie.
Onze dierenarts had zijn bedenkingen,en kon de vaccins waar hij mee is ingeend niet.
Hij is wel onderzocht,en is gezond,wat betret waar ze voor ingeend moeten worden.
Verder heeft hij wel een voedsel allergie.
Maar we hebben hem,en zijn er gek van,dus doen hem natuurlijk niet meer weg.
Volgende daar niet meer kopen.
Beste N.Magielsen,
Dankjewel voor je waardevolle en uitgebreide ervaring! Geniet van je Boomer 🙂
Met vriendelijke groet,
Team HondenPassie.nl.
Wij hebben een boomertje gehaald bij de hoeve in Valkenswaard ?Ze is nu 20 weken en ze is gezond vrolijk leergierig?De dierenarts heeft ze gekeurd alles prima.Het is een schat
Ik heb ook een boomertje van de Hoeve. Heel vrolijk en ondeugend reutje. Nu 9 mnd en weegt 7,5 kg
Is Boomer fokker Hendriks uit Feanwalden (Veenwouden) bij jullie bekend?
Beste Geert Kemkers,
We zijn helaas niet bekend met deze fokker. Ook kunnen we op het internet niks vinden over deze fokker. Ik raad je aan om je in te schrijven voor onze puppy checklist zodat je verzekerd bent van een gezonde en gelukkige pup.
Met vriendelijke groet,
Team HondenPassie.nl.
Wij hebben een Boomer bij kennel alblasserwaard gekocht. Wij zijn uitstekend behandeld. We hebben wel een koopcontract en een papier met allerlei tips etc. Onze Boomer is gezond, mooi en het is een schatje. Onze dierenarts heeft hem helemaal nagekeken. Perfect is onze Bobby.
Beste Mariska,
Bedankt voor je persoonlijke ervaring over Kennel Alblasserwaard. Fijn dat Bobby voor jullie de perfecte hond is!
Met vriendelijke groet,
Team HondenPassie.nl.
Ik zie dat bij aanbevolen fokkers Kennel Alblasserwaard staat vermeld. Sorry, maar daar heb ik me bedenkingen over. Mijn ervaring: Je krijgt geen koopcontract en schriftelijke garantie. Je mag ze maar één keer zien. En de pups MOETEN met 7,5 weken weg.
Beste Cora,
Dankjewel voor je ervaring met Kennel Alblasserwaard.
Met vriendelijke groet,
Team HondenPassie.nl.
Kennel De Hoeve staat op de broodfokkerslijst en ook Kennel Twentsche Weide staat slecht bekend. M.a.w. alle 3 de kennels die jullie adviseren kun je beter van de website halen als je broodfok niet wilt stimuleren en ik neem aan dat jullie dat inderdaad niet willen…
Beste Wendy,
Zou je ons via het contactformulier bewijsstukken kunnen sturen waarmee je je beweringen kunt onderbouwen? Mochten het inderdaad broodfokkers betreffen, dan halen we ze uiteraard z.s.m. van de website.
Met vriendelijke groet,
Team HondenPassie.nl.
Dat is niet waar hoor cora. Je krijgt wel een koopcontract. En ok schriftelijke garantie. Wij hebben afgelopen zomer ons hondje gekocht daar, wij wonen zelf ook in dit dorp. Hij staat goed bekend met zijn fokkerij! Goed advies en goede service krijg je. Als er wat is of je hebt vragen dan kun je dat altijd vragen!
Het is goed geregeld daar!
Vanaf 7,5 week mag je ze ophalen, dat klopt. Maar zie om mij heen dat veel hondjes rond die leeftijd weg gaan.
Is Kwispel en Co in Eersel ook een goede Fokker?
Beste Jolanda,
Kijkend naar de reviews op Google, lijkt dit ons een betrouwbare fokker.
Met vriendelijke groet,
Team HondenPassie.nl.
Wij hebben daar een boomer gehaald. Nu bijna 4 mnd en wij zijn er zeer tevreden over.
Wik zijn op zoek naar een boomer hondje, weet iemand een goed adresje?
Aanmelden bij diverse herplaatsing groepen op Facebook o.a. Woefjes in Nood.
Is fa. Kuikhorne ook een goede fokker?
Beste Arjan,
We hebben even online gezocht naar deze fokker en zien gemengde reacties. Veel enthousiaste mensen maar ook een aantal mindere reviews/ervaringen. We raden je hoe dan ook aan om je in te schrijven voor onze puppy checklist zodat je verzekerd bent van een gelukkige en gezonde hond.
Met vriendelijke groet,
Team HondenPassie.nl.