Boomer

boomer hond die op het gras ligt met een speeltje
https://pxhere.com/en/photo/793334

De Boomer is een sociale en opgewekte hond, die door zijn vrolijke karakter erg populair is in Nederland. De Boomer is geen erkend hondenras, maar een kruising. Doorgaans worden er kleine, sociale en opgewekte honden geselecteerd voor een Boomer kruising. Denk hierbij aan de Maltezer en de Shih Tzu. Omdat iedere Boomer op een andere manier gekruist wordt, is geen enkele hetzelfde. De Boomer wordt gemiddeld 13 tot 16 jaar oud.

Samenvatting Boomer

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Boomer.

Karakter Aanhankelijk, gehoorzaam, nieuwsgierig, opgewekt, sociaal en vrolijk.
Levensverwachting 13 tot 16 jaar.
Schofthoogte Reu: 25 tot 45 cm.Teef: 20 tot 40 cm.
Gewicht Reu: 5 tot 10 kg.Teef: 4 tot 8 kg.
Vachtkleur Alle kleuren mogelijk.
Vachtlengte Gemiddeld.
Activiteitsniveau Hoog.
Benodigde verzorging Gemiddeld.
Benodigde beweging Weinig.
Trainingsmoeilijkheid Makkelijk.
Rasgroep Niet-erkend.

Inhoudsopgave

 1. Uiterlijke kenmerken
 2. Gedrag
 3. Verzorging
 4. Opvoeding
 5. Beweging
 6. Geschiedenis
 7. Aanbevolen fokkers

1. Uiterlijke kenmerken

Omdat de Boomer geen erkend hondenras is, bestaat er geen rassenstandaard. Hoe de Boomer eruit ziet, is volledig afhankelijk van de rassen die bij het kruisen van de hond gebruikt zijn. Zo kan een Boomer niet alleen verschillende kleurschakeringen hebben, maar verschilt het vachttype ook per kruising combinatie.

Deze gezinshond is meestal langharig, maar kan ook krulharig, ruwharig en in uitzonderlijke gevallen kortharig zijn. Er zijn twee- en driekleurige witte honden, maar ook zwarte, bruine en zelfs goudbruine Boomers.

Wat alle Boomers met elkaar gemeen hebben, is dat ze niet groot zijn. Dit hondje is gemiddeld tussen de 25 en 45 centimeter hoog. Ook zijn Boomers niet zwaar. Ze wegen tussen de 4 en 10 kilo.

2. Gedrag

De Boomer is een echte gezinshond. Het beestje houdt van aandacht en vindt het leuk om bij de baas te zijn. De trouwe viervoeter is vrolijk, erg goed met kinderen en bovendien leergierig. Knuffelen, spelen en samen wandelen vindt de Boomer geweldig. Ook andere dieren in huis vindt deze hond helemaal prima. Zelfs met katten kan deze viervoeter goed opschieten.

Boomers vinden het fijn om lekker te rennen: het liefst samen met de baas. Je doet dit hondje dan ook een groot plezier door een dagje naar het strand te gaan en hier de hele dag samen te spelen. Gelukkig hoef je niet de hele dag door rond te rennen met de Boomer. Het beestje kan namelijk ook prima zijn eigen plekje opzoeken in huis en even lekker een dutje doen.

Boomers zijn niet bang aangelegd. Het hondje speelt het liefst met de baas, maar kan ook gerust met kinderen in de buurt spelen. Dit kan wat gevaarlijk zijn, want de kleine Boomer wordt al snel onder de voet gelopen bij wild spelen. Blijf daarom altijd goed opletten als jouw trouwe viervoeter met andere mensen of andere honden speelt. Door zijn eigen enthousiasme kan het hondje nog wel eens in een gevaarlijke situatie terecht komen.

3. Verzorging

De Boomer vindt het prima om geborsteld te worden. Sterker nog, de meeste Boomers vinden de aandacht die bij het borstelen komt kijken heel fijn. Omdat je deze hond gemakkelijk kunt borstelen, heb je minder last van hondenharen in huis. Hoe vaker je jouw Boomer borstelt, des te schoner je huis blijft. Om deze reden zijn Boomers zelfs geschikt voor mensen met een (milde) hondenharen allergie.

Het is belangrijk om de ogen en oren van jouw Boomer goed schoon te houden. Dit doe je met lauw water. Door de ogen en oren regelmatig schoon te maken, voorkom je dat jouw trouwe viervoeter infecties krijgt. Verder is het verstandig om de haren bij de ogen af te knippen. Het is niet alleen vervelend als de haren van jouw hondje in zijn ogen komen, maar dit kan ook voor infecties en ontstekingen zorgen. Houd de haren bij de ogen dan ook goed kort. Goed om te weten: ook het gebit moet regelmatig gecontroleerd worden. Niet alleen op tandsteen, maar ook op ontstoken tandvlees.

Heb je een Boomer, dan raden wij je aan om te achterhalen welke kruising je precies in huis hebt. Heb je achtergrondinformatie over de ouderdieren van je hondje, dan weet je meer over de eventuele aanleg voor gezondheidsproblemen. Het is in ieder geval goed om te weten dat de Boomer sterker is dan rashonden. Dit komt omdat deze hond geen erkend ras is en dus minder last heeft van de gezondheidsproblemen die bij bepaalde rassen voorkomen.

4. Opvoeding

zwarte boomer hond ligt in huiskamer
https://pixabay.com/nl/photos/hond-black-boomer-puppy-huisdier-2006432/

Zoals eerder benoemd is de Boomer de perfecte gezinshond die je vrij gemakkelijk op kunt voeden. Wees wel consequent, duidelijk én vriendelijk tegen dit hondje. Zeker als je vriendelijk bent, kun je dit beestje goed opvoeden.

Boomers vinden het belangrijk onderdeel uit te maken van jouw huishouden. Dit betekent dat deze viervoeter zich gemakkelijk aanpast aan het gezin. Dit is fijn, maar het kan ook een valkuil zijn voor dit beestje. Als een Boomer iets nodig heeft, zal het beestje dit namelijk niet snel aangeven. Dit om zich maar zo goed mogelijk aan te kunnen passen aan het gezin. Houd je beste vriendje goed in de gaten en je ziet het vanzelf als je hond iets nodig heeft.

5. Beweging

Zoals al eerder vermeld, vindt dit hondje het heerlijk om lekker met zijn baasje te rennen. Lekker achter een stok aan rennen vindt jouw beste vriendje hartstikke leuk om te doen. Let wel goed op, want met deze hond kun je geen urenlange wandelingen maken. Dit komt omdat de Boomer geen geschikte bouw en grootte heeft voor lange wandelingen. Alleen grotere Boomers kunnen wat meer fysieke beweging aan, maar pas wel goed op dat je jouw hondje niet overbelast.

Boomers vinden het leuk om aan gehoorzaamheidstraining te doen, behendigheidstrainingen te volgen en apporteerspelletjes te spelen. Speuren is wat minder populair, maar het kan zomaar zo zijn dat jouw hondje dit juist erg leuk vindt. Je komt er alleen achter door dit gewoon eens te proberen.

6. Geschiedenis

Over de geschiedenis van dit hondje is niet zo veel bekend. Wanneer er voor het eerst een Boomer gekruist werd, is bijvoorbeeld niet duidelijk. Wel is het duidelijk wanneer deze gezinshond populair werd in Nederland. Dit was namelijk vanaf de jaren 80. Toen kwam er voor het eerst een Boomer op televisie, in de hoofdrol van een populaire televisieserie.

Omdat velen het hondje in de serie zo leuk vonden, wilden ze ook een Boomer kopen. Echter, dit hondje is geen rassenhond. Daarom werden er diverse honden gebruikt om kruisingen te maken voor de Boomer. Door het fokken met verschillende honden, ontstonden er vele verschillende Boomers. Vandaag de dag lopen er nog steeds vele verschillende varianten van deze gezinshond rond.

7. Aanbevolen fokkers

Wil je binnenkort een Boomer puppy aanschaffen? Hieronder hebben we enkele betrouwbare en goede fokkers voor je op een rijtje gezet. Op deze manier zorgen we ervoor dat onze lezers enkel gezonde en gelukkige honden aanschaffen.

Kennel de Hoeve

Gegevens

Telefoonnummer: +31402041551
E-mailadres: info@hondjes.nl
Adres: Hoeve 4, 5554 XD, Valkenswaard, Nederland

Kenmerken

 • Ontwormt
 • Ingeënt
 • Gechipt
 • Geregistreerd
 • Gesocialiseerd

Beschrijving

Kennel de Hoeve is een echt familiekennel de familie kennel wordt gerund door  Lia & Wil samen met zoon Johan en zijn vrouw Miranda. Met ruim 45 jaar ervaring met het houden en fokken van honden is er veel ervaring in het grootbrengen en opvoeden van honden. Familiekennel de hoeve inmiddels een... lees meer

Kennel Alblasserwaard

Gegevens

Telefoonnummer: +31615446679
Adres: Elzenweg 1, 2964 CZ, Groot-Ammers, Nederland

Kenmerken

 • Ontwormt
 • Ingeënt
 • Gechipt
 • Geregistreerd

Beschrijving

Wij Jasper en Hannie zijn een jong gezin met 4 kinderen, 3 jongens en 1 meisje. Jasper heeft in 2005 het melkveebedrijf overgenomen van zijn vader,. Daarnaast zijn we gek op alle soorten dieren en hebben die ook. Onder andere eenden, ganzen, zwanen, vogels, kippen, etc.. Omdat we altijd al gek op... lees meer

Kennel Twentsche Weide

Gegevens

Telefoonnummer: +31613237375
E-mailadres: info@twentscheweide.nl
Adres: L. Bogtmanstraat 12, 7558 HP, Hengelo, Nederland

Kenmerken

 • Gechipt
 • Gesocialiseerd
 • Gekeurd

Beschrijving

Hoi mag ik mij even voorstellen, ik ben Nati en woon samen met mijn man en kinderen en onze huisdieren, in Hengelo. Mijn hobby, naast mijn werk als verzorgende is het houden en verzorgen van huisdieren en incidenteel als hobby fokken van Boomer pups en lhasa apso. Verantwoord omgaan met dieren en... lees meer

76 reacties op “Boomer

  • Dennis
   Dennis zegt:

   Beste Geert Kemkers,

   We zijn helaas niet bekend met deze fokker. Ook kunnen we op het internet niks vinden over deze fokker. Ik raad je aan om je in te schrijven voor onze puppy checklist zodat je verzekerd bent van een gezonde en gelukkige pup.

   Met vriendelijke groet,
   Team HondenPassie.nl.

 1. Avatar
  Mariska zegt:

  Wij hebben een Boomer bij kennel alblasserwaard gekocht. Wij zijn uitstekend behandeld. We hebben wel een koopcontract en een papier met allerlei tips etc. Onze Boomer is gezond, mooi en het is een schatje. Onze dierenarts heeft hem helemaal nagekeken. Perfect is onze Bobby.

  • Dennis
   Dennis zegt:

   Beste Mariska,

   Bedankt voor je persoonlijke ervaring over Kennel Alblasserwaard. Fijn dat Bobby voor jullie de perfecte hond is!

   Met vriendelijke groet,
   Team HondenPassie.nl.

 2. Avatar
  Cora zegt:

  Ik zie dat bij aanbevolen fokkers Kennel Alblasserwaard staat vermeld. Sorry, maar daar heb ik me bedenkingen over. Mijn ervaring: Je krijgt geen koopcontract en schriftelijke garantie. Je mag ze maar één keer zien. En de pups MOETEN met 7,5 weken weg.

  • Dennis
   Dennis zegt:

   Beste Cora,

   Dankjewel voor je ervaring met Kennel Alblasserwaard.

   Met vriendelijke groet,
   Team HondenPassie.nl.

  • Avatar
   Wendy zegt:

   Kennel De Hoeve staat op de broodfokkerslijst en ook Kennel Twentsche Weide staat slecht bekend. M.a.w. alle 3 de kennels die jullie adviseren kun je beter van de website halen als je broodfok niet wilt stimuleren en ik neem aan dat jullie dat inderdaad niet willen…

  • Dennis
   Dennis zegt:

   Beste Wendy,

   Zou je ons via het contactformulier bewijsstukken kunnen sturen waarmee je je beweringen kunt onderbouwen? Mochten het inderdaad broodfokkers betreffen, dan halen we ze uiteraard z.s.m. van de website.

   Met vriendelijke groet,
   Team HondenPassie.nl.

  • Dennis
   Dennis zegt:

   Beste Jolanda,

   Kijkend naar de reviews op Google, lijkt dit ons een betrouwbare fokker.

   Met vriendelijke groet,
   Team HondenPassie.nl.

  • Avatar
   Joenomie zegt:

   Aanmelden bij diverse herplaatsing groepen op Facebook o.a. Woefjes in Nood.

  • Dennis
   Dennis zegt:

   Beste Arjan,

   We hebben even online gezocht naar deze fokker en zien gemengde reacties. Veel enthousiaste mensen maar ook een aantal mindere reviews/ervaringen. We raden je hoe dan ook aan om je in te schrijven voor onze puppy checklist zodat je verzekerd bent van een gelukkige en gezonde hond.

   Met vriendelijke groet,
   Team HondenPassie.nl.

Heb je vragen of opmerkingen? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *