De 4 beste hondenfietskarren in 2024

Laatst bijgewerkt: 13 juli 2022

Trek jij er graag met je trouwe viervoeter op uit? Wil je daarbij lange afstanden af kunnen leggen? In dat geval is het niet altijd aan te raden óf mogelijk om je hond aan de lijn mee te laten rennen. In plaats daarvan kun je voor een hondenfietskar kiezen. In dit artikel bespreken wij de beste hondenfietskarren én de criteria waarop je dient te letten bij het uitzoeken van de beste hondenfietskar.

1. Waarom een hondenfietskar kopen?

Een hondenfietskar is een ideale uitkomst als je graag met je hond lange afstanden af wilt leggen. Niet alle hondenrassen zijn geschikt om naast je fiets mee te rennen, terwijl sommige honden ook te oud zijn om dergelijke inspanningen nog te verrichten. Door een hondenfietskar te kopen, kun je heerlijke momenten met je hond beleven. Je geeft je hond aandacht (daar is hij dol op) en je hond bevindt zich ook lekker in de frisse buitenlucht (goed voor zijn gezondheid en gemoedstoestand).

Daarnaast is het een voordeel dat je zelf ook in beweging komt. Het advies is om dagelijks minimaal een half uur te bewegen. Het maakt daarbij niet uit of je 20 kilometer hardloopt of dat je een halfuurtje met je hond er op uit trekt. Stop je hond in de hondenfietskar, stap op je fiets en geniet een halfuurtje van de frisse buitenlucht. Ondertussen kom je ook nog aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid beweging; al met al een win-win situatie dus.

Met een hondenfietskar ben je ook in staat om meerdere honden mee te nemen. Daarnaast gaat het aankoppelen, parkeren en afkoppelen van een hondenfietskar gemakkelijk. Het belangrijkste voordeel is wellicht terug te vinden in de veelzijdigheid van een hondenfietskar. Als je hond ziek of geblesseerd is, kan je hem in de hondenfietskar mee naar de dierenarts nemen. Als je in een drukke stad woont, is een hondenfietskar ook een prima optie om je hond ergens mee naar toe te nemen. En tot slot biedt een hondenfietskar in de zomer ook het gewenste klimaat voor je hond. In de warme zomermaanden in een hete auto zitten is namelijk niks voor je hond; in een hondenfietskar geniet hij nog van een lekker briesje.

Al met al biedt een hondenfietskar dus uiteenlopende voordelen; dat is zeker het geval bij de beste hondenfietskarren die je hieronder kunt vinden. Wil je een hondenfietskar gaan kopen? Dan is het van belang om op meerdere criteria te letten. Aan de hand van deze criteria kan je uiteindelijk de beste hondenfietskar aanschaffen. Welke criteria dat zijn, lees je hieronder.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een hondenfietskar?

Als u een hondenfietskar wilt gaan kopen, is het van belang om op meerdere punten te letten. De meeste van deze punten hebben betrekking op je hond. Meet het formaat van je hond op en zet je hond op de weegschaal. Je weet nu exact hoe groot je hond en hoe zwaar je hond is. Dat zijn de twee belangrijkste criteria bij het uitzoeken van een hondenfietskar, aangezien deze karren geschikt zijn voor een bepaald maximum gewicht. Een hond van bijvoorbeeld 30 kilo moet in een hondenfietskar zitten die méér dan 30 kilo kan dragen.

schematische tekening van afmetingen hondenfietskar

Ook is het belangrijk om op de vormgeving, het design en het kleurgebruik van de hondenfietskar te letten. In het verlengde daarvan komt ook het gebruikte materiaal om de hoek kijken. Kies bij voorkeur voor een hondenfietskar die vervaardigd is van hoogwaardig materiaal. Dat materiaal is sterker en beter, waardoor je van een lange(re) levensduur kunt genieten. Qua kleur moet je met name naar je eigen voorkeuren luisteren. Sommige baasjes kiezen bewust voor een lichte/opvallende kleur, aangezien de hondenfietskar daardoor beter opvalt in het donker.

Daarmee is direct een ander belangrijk criteria aangestipt; de veiligheid. Kies voor een kar met voldoende reflectoren en een opvallende kleur, zodat je ook in het donker goed zichtbaar bent. Let daarnaast ook goed op de bevestigingsmogelijkheden ín de hondenfietskar. Je moet je hond goed vast kunnen zetten, aangezien het niet wenselijk is dat hij er uit kan gaan springen. Dit is niet alleen gevaarlijk voor je hond, maar ook voor het overige verkeer. Leg daarom ook zeker de nadruk op de veiligheid bij het uitzoeken van de beste hondenfietskar.

Tot slot is het aan te raden om op bepaalde handige eigenschappen te letten. Hierbij kun je denken aan een regenkap; daardoor zit je hond óók in de regen lekker droog. Een andere handige feature is een opbergplek in of onder de hondenfietskar. Met een dergelijke opbergplek creëer je extra ruimte om extra spullen voor je hond mee te nemen. Hierbij kan je denken aan water, wat eten en wellicht hondenspeelgoed.

Bij het uitzoeken van een hondenfietskar moet je dus op diverse punten letten. Als je een hondenfietskar vindt die aan al jouw criteria voldoet, heb je de beste hondenfietskar gevonden. Het is voor ons niet mogelijk om één hondenfietskar als de beste hondenfietskar aan te wijzen. Iedereen heeft immers andere voorkeuren en ook heeft zeker niet elke hond hetzelfde gewicht. Zet dus je eigen wensen op papier en ga vervolgens gericht op zoek naar de beste hondenfietskar. Gelukkig hebben wij je daar al een handje mee geholpen. Hieronder kan je namelijk de vier beste hondenfietskarren vinden.

3. De 4 beste hondenfietskarren

Om de zoektocht naar de beste hondenfietskar voor jou een stuk makkelijker te maken, hebben wij verscheidene fietskarren aan een strenge keuring onderworpen. Uiteindelijk hebben wij vier hondenfietskarren gevonden die onze keuring doorstaan hebben. De onderstaande 4 beste hondenfietskarren zijn de aanschaf meer dan waard.

3.1. Flamingo – KARLIE Conditioner Doggy Liner – Hondenfietskar – Rood/grijs

Deze fietskar van het merk Flamingo is wat ons betreft de allerbeste keuze als je hond maximaal 40 kilo weegt. Het draaggewicht van deze hondenfietskar is maximaal 40 kilo en de afmetingen zijn als volgt: 125 bij 72 bij 95 centimeter. Het ligoppervlakte voor je hond is zodoende 72 bij 52 centimeter. Na gebruik klap je de hondenfietskar weer makkelijk op, zodat deze weinig ruimte in beslag neemt. De hondenfietskar is te koppelen aan alle soorten fietsen.

Met deze hondenfietskar kan je jouw hond op een veilige manier overal mee naar toe nemen. Die veiligheid wordt verkregen door onder mee reflectoren, een halsbandsluiting aan de binnenkant en speciale gaasraampjes. Deze gaasraampjes zorgen voor frisse lucht in de hondenfietskar en geven jouw hond de gelegenheid om naar buiten te kijken. Ondertussen zorgen de raampjes ervoor dat insecten níet naar binnen kunnen gaan. Al met al is dit één van de beste hondenfietskarren.

 • Gewicht van de hondenfietskar: 15,6 kilo.
 • Maximaal draaggewicht: 40 kilo.
 • Kleuren: rood met grijs.
 • Ligoppervlakte: 72 bij 52 centimeter.
 • Materiaal: nylon.
 • Accessoires: veiligheidsvlag, reflectoren, dissel, houder en extra reserve trekhaak.

3.2. Flamingo – Doggy Liner Economy – Hondenfietskar – Grijs/zwart

Ook deze fiets is van het hoogwaardige merk Flamingo. In tegenstelling tot de hierboven genoemde variant heeft deze hondenfietskar een donkere kleurstelling. Hierdoor val je niet al te goed in het donker op, maar daar zorgen de reflectoren alsnog goed voor. De hondenfietskar is geschikt voor honden van 40 maximaal 40 kilo en heeft de volgende afmetingen: 125 bij 95 bij 72 centimeter. Het ligoppervlakte voor een hond is 77 bij 52 centimeter groot.

De fietskar is makkelijk aan je fiets te koppelen en geeft je hond een comfortabele plek. Hij kan via de raampjes naar buiten kijken en je kunt je hond aan de binnenkant veilig vastmaken. Na gebruik berg je de hondenfietskar weer makkelijk op.

 • Gewicht van de hondenfietskar: 15 kilo.
 • Maximaal draaggewicht: 40 kilo.
 • Kleuren: zwart met grijs.
 • Ligoppervlakte: 77 bij 52 centimeter.
 • Materiaal: nylon.

3.3. WorldPet – Hondenfietskar – Rood/zwart

Zijn de hierboven genoemde hondenfietskarren net iets te prijzig voor je? Dan is deze hondenfietskar van het merk WorldPet een prima alternatief. Ook deze hondenfietskar verdient namelijk een plek in de lijst met beste hondenfietskarren. De hondenfietskar is in meerdere kleurstellingen verkrijgbaar; zwart met grijs, rood met zwart en oranje met grijs. Het maximaal draaggewicht is 40 kilo en de hond heeft een ligoppervlakte van 72 bij 52 centimeter. De totale afmetingen van deze WorldPet hondenfietskar zijn 125 bij 72 bij 95 centimeter.

De hondenfietskar kan aan allerlei soorten fietsen gekoppeld worden en biedt veel comfort aan je hond. Hij kan heerlijk zitten en liggen in de hondenfietskar, terwijl hij veilig vastgebonden zit. Je hond kan dus geen kant op en jullie kunnen samen genieten van prachtige fietstochten. Na een heerlijke fietstocht klap je de hondenfietskar op en neemt deze niet al te veel ruimte in beslag. Het opklappen zal de eerste keer enige moeite kosten maar zal na verloop van tijd telkens vlotter gaan.

 • Gewicht van de hondenfietskar: 15,6 kilo.
 • Maximaal draaggewicht: 40 kilo.
 • Kleuren: keus uit drie kleurstellingen.
 • Ligoppervlakte: 72 bij 52 centimeter.
 • Materiaal: stof.
 • Accessoires: signaalwimpel, reflectoren, dissel en houder.

3.4. Duvo+ – Hondenfietskar – Grijs/oranje

Ook met deze hondenfietskar kan je jouw hond meenemen tijdens heerlijke fietstochten. De kar heeft een fraaie kleurstelling (grijs met oranje) en kan tot maximaal 40 kilo dragen. De afmetingen van deze kar zijn als volgt: 80 bij 56,5 bij 63 centimeter. Dit resulteert in een groot en comfortabel ligoppervlakte voor jouw hond.

De hondenfietskar heeft meerdere gaasraampjes, waardoor je hond heerlijk naar buiten kan kijken. Ondertussen loop je geen risico dat je hond uit de kar kan springen. Je kunt je hond namelijk aan de binnenkant ook op een veilige manier vastmaken. Dankzij meerdere meegeleverde accessoires en de reflectoren in onder meer de wielen val je óók in het donker goed op. Ondanks de iets hogere prijs is dit één van de beste hondenfietskarren.

 • Gewicht van de hondenfietskar: 15 kilo.
 • Maximaal draaggewicht: 40 kilo.
 • Kleuren: grijs met oranje.
 • Materiaal: stof.
 • Accessoires: signaalwimpel, reflectoren, dissel en houder.

4. Veelgestelde vragen

De hierboven beschreven hondenfietskarren zijn in onze ogen de beste hondenfietskarren. Naar welk van deze fietskarren gaat jouw voorkeur? Wij kunnen ons goed voorstellen dat je naar aanleiding van bovenstaande vergelijking, vragen hebt. Mede daarom hebben wij hieronder een sectie met veelgestelde vragen opgesteld. Mogelijk vind je hier direct het antwoord op jouw vraag.

Is een hondenfietskar veilig?

Ja, de huidige beste hondenfietskarren zijn zeker veilig. Dat is zeker het geval bij de fietskarren van gerenommeerde merken zoals Flamingo, WorldPet en Duvo+. Op het gebied van veiligheid heb je zelf ook een belangrijke taak. Zet je hond altijd goed vast in de hondenfietskar en haal geen gekke capriolen uit tijdens het fietsen.

Is het aan- en afkoppelen van een hondenfietskar lastig?

Wellicht dat het alleen de eerste keer ietwat lastig gaat, maar in het vervolg koppel je de fietskar moeiteloos af en aan. Je kunt hiervoor het beste in eerste instantie de handleiding van de hondenfiets kaar voor gebruiken.

Is het zwaar fietsen met een hondenfietskar?

Nee, het is zeker niet zwaar fietsen met een hondenfietskar. Van meerdere eigenaren/gebruikers hebben wij gehoord dat zij niet eens merken dat één van de bovenstaande beste hondenfietskarren aan hun fiets gekoppeld zit. Het enige waar je rekening mee moet houden, is het gewicht van je hond. Dat gewicht moet je immers wel voorttrekken.

Kan je een hondenfietskar gebruiken in combinatie met een elektrische fiets?

Het is mogelijk om een hondenfietskar aan een elektrische fiets te koppelen. Het advies is echter om niet té hard te rijden; op hoge snelheden kan de kar mogelijk ietwat instabiel raken. Daarnaast willen we je adviseren om goed op het aankoppelen van de hondenfietskar te letten; doe dit uiterst voorzichtig, zodat je essentiële onderdelen aan de achterkant van je elektrische fiets niet beschadigd.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

6 reacties op “De 4 beste hondenfietskarren in 2024

 1. Piet zegt:

  wij hebben altijd twee honden in de fietskar gehad. Twee middelmaatjes en wij hadden inderdaad de doggy deluxy exclusivio. was erg goed te doen. Hebben nooit spijt gehad van deze fietskar. pasten er prima samen in.

  • Admin zegt:

   Hoi Piet,

   Bedankt voor het delen van jouw ervaring. Zeer waardevol voor andere baasjes!

   Met vriendelijke groet,
   Team HondenPassie.nl.

 2. Karin Joosten zegt:

  Ik heb 2 honden, het zou ideaal zijn om die samen in 1 honden fietskar te zetten. Samen is hun gewicht ongeveer 50 kilo. Ik heb al regelmatig gezocht naar een fietskar voor 2 honden maar kan er geen vinden.
  Weten jullie welke ik zou kunnen aanschaffen?

  • Admin zegt:

   Beste Karin Joosten,

   We hebben ook even voor je gezocht, maar helaas zijn de meeste hondenfietskarren belastbaar tot maximaal 40 kilogram.

   Met vriendelijke groet,
   Team HondenPassie.nl.

  • Admin zegt:

   Hoi A Cabret,

   Dankjewel voor je waardevolle suggestie!

   Met vriendelijke groet,
   Team HondenPassie.nl.

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *