Op zoek naar een zwarte hond? 9x zwarte hondenrassen op een rij

Laatst bijgewerkt: 7 december 2022

Vind je zwarte honden ook zulke mooie dieren? Dat snappen wij supergoed! Ben je op zoek naar een zwarte hond maar ben je nog niet helemaal uit over het ras? Dan zit je hier goed. Hieronder vind je namelijk een aantal verschillende zwarte hondenrassen. Ben je benieuwd welke hond bij jou past? Lees dan vooral verder en kijk welke hond het beste bij jou past!

Kleine zwarte hondenrassen

Ben je op zoek naar een klein zwart hondje? Dan vind je hieronder de drie liefste zwarte kleine honden. Ben je op zoek naar een middelgrote of grote hond? Scroll dan verder naar beneden!

Schipperke hond

Een Schipperke hond is een ontzettend schattig hondje. Hij is uiteraard zwart van kleur en heeft een ruwharige vacht. Het ras wordt wel eens vergeleken met een klein vosje. Dit komt door de vorm van het hoofd van de hond. Een volwassen Schipperke is ongeveer 21 tot 33 centimeter. Het zijn vrolijke hondjes maar soms kunnen zo ook eigenwijs zijn. De hondjes hebben echt hun eigen karakter.

zwarte hondenrassen

Affenpinscher

Je hoort het misschien al een beetje aan de naam maar de Affenpinscher is een Duits hondje. Hij is ongeveer 30 centimeter waardoor hij onder de kleine hondenrassen behoord. Deze hondjes zijn ontzettend lief maar kunnen af en toe ook even koppig zijn. Ze hebben een lange en zachte vacht en houden van veel beweging.

Affenpinscher: zwarte hond

Zwarte Mopshond

De meeste mopshonden hebben een soort beige kleur maar je hebt ook zwarte mopshonden. Deze lieve hondjes zijn 30 tot 35 centimeter. Ze hebben een korte vacht die weinig verzorging nodig heeft. Verder zijn de hondjes erg slim, sociaal, vrolijk, waakzaam en soms een beetje eigenwijs. Het is een perfect gezelschapshondje die van een kleine wandeling houdt!

zwart hondenras

Middelgrote zwarte hondenrassen

Ben je op zoek naar een middelgrote hond? Dan staan hier drie leuke middelgrote zwarte hondenrassen op jou te wachten. Ben je op zoek naar een groot ras? Scrol dan nog even door!

Labrador Retriever

labrador: zwart hondenras

Een Labrador Retriever is een ontzettend vriendelijk ras. Ze willen dan ook graag bij hun baasje zijn. Je kan ze super gemakkelijk trainen want het zijn hele vriendelijke en slimme honden. Als pup hebben ze veel beweging nodig. Het ras is ongeveer 56 centimeter groot (schofthoogte?De hoogte vanaf de grond tot aan de bovenkant van de rug, gemeten bij de voorpoten.X). Vaak wegen ze 29 tot 35 kilo. Omdat het zo’n vriendelijk ras is, behoort de Labrador Retriever tot de meest populaire honden in Nederland.

Noorse Elandhond

zwarte hondenrassen

Als je een Noorse Elandhond op zoekt, zal je vaak een beige hond vinden. Maar er zijn ook zwarte Noorse Elandhonden. Ze hebben een superlief uiterlijk. Ze zijn niet alleen lief van buiten maar ook van binnen. Ze zijn vriendelijk, waaks en gericht op mensen. De honden zijn middelgroot en zo rond de 20 tot 25 kg.

Mudi

de Mudi behoort tot een zwart hondenras

Een ras dat niet superbekend is in Nederland is de Mudi. Maar dit ras is eigenlijk ontzettend lief. Ze zijn heel vriendelijk en niet snel bang. De Mudi is 35 tot 50 centimeter groot en 8 tot 13 kg. De vacht is lekker zacht en gekruld. De Mudi is perfect voor in een gezin, want hij houdt van gezelligheid.

Grote zwarte hondenrassen

Ben je op zoek naar een groot hondenras? Dan ben je hier op het juiste adres. Hieronder vind je drie zwarte hondenrassen.

Cane Corso

zwarte hondenrassen

Als je op zoekt bent naar een groot zwart hondenras dan is de Cane Corso wel wat voor jou. Hij is namelijk 62 tot 72 centimeter groot en weegt ongeveer 50 kg. Het is dus wel belangrijk dat je genoeg ruimte hebt als je een Cane Corso in huis neemt. Door de duidelijke wenkbrauwen lijkt het alsof ze soms boos kijken maar van binnen zijn ze ontzettend lief en ook nog eens kindvriendelijk.

Vlaamse Koehond

zwart hondenras

Zoals je aan de naam al hoort, komt de Vlaamse Koehond uit België. Het ras is erg waakzaam en perfect tegen inbraak. De honden hebben een goed uithoudingsvermogen, daarom houden ze ook van een flinke wandeling. De honden zijn gemiddeld tussen de 62 en 68 centimeter groot en wegen 28 tot 36 kg. De Koehond is kalm maar kan ook wel humeurig zijn.

Duitse Dog

De Deense of Duitse Dog behoort tot de zwarte hondenrassen

De Duitse Dog is één van de grootste hondenrassen. Hij is namelijk maar liefst 76 tot 90 centimeter groot. Je kan je wel bedenken dat je een groot huis nodig hebt als je een Duitse Dog in huis neemt. Naast dat de hond ontzettend groot is, heeft hij ook nog eens een gespierd lichaam. De pups groeien snel, zo zijn ze na 18 maanden al groter dan 70 centimeter. De Duitse Dog hecht zich aan de mensen om hem heen. Ze zijn super vriendelijk en ook nog eens perfect als waakhond.

Conclusie

Als je op zoek ben naar een zwart hondenras, heb je geluk. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende zwarte hondenrassen. Hierboven heb je kennis kunnen maken met negen van deze rassen. Hopelijk heb jij al een hondje gezien die perfect bij jou past. Is dit niet het geval? Wees niet getreurd er zijn natuurlijk veel meer zwarte hondenrassen.

Veelgestelde vragen

Hoe groot is een middelgrote hond?

Hondenrassen worden in drie groepen verdeelt. Één van deze groepen is de middelgrote hond. De middelgrote hond is 40 tot 60 centimeter groot. Dit wordt gemeten vanaf de schoft.

Bestaan er ook zwarte Labrador honden?

De Labrador is een bekend ras in Nederland. De meeste Labradors zijn beige maar er zijn ook zwarte en bruine Labradors.

Wat is het liefste hondenras?

Er is natuurlijk niet één hondenras de liefste. Hoe lief een hond is ligt natuurlijk ook aan de opvoeding. Maar hier in Nederland staat de Labrador bekend als één van de liefste honden.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *