Zelf een hondentaart bakken

Laatst bijgewerkt: 2 december 2022

Wie houdt er nou niet van een lekker stukje taart? Taart is geschikt voor ieder moment. Het maakt niet uit of je nou jarig bent, geslaagd bent of je gewoon zin in een stukje taart hebt. Niet alleen mensen verdienen een heerlijk stukje taart maar ook je kleine dierenvriend. Maar zulke zoete taarten die wij eten zijn natuurlijk niet geschikt voor je hond. Gelukkig zijn er wel allerlei andere recepten die wel geschikt zijn voor je hond. Ben je benieuwd en wil je je hond ook eens verdienen met een lekkere snack? Lees dan vooral verder want hieronder vind je de recepten van verschillende fondant taarten. 

Is een hondentaart niet slecht voor je viervoeter?

Als je een normale taart aan een hond geeft is dit uiteraard niet gezond. Maar daarom kan je je eigen honden taart maken. Deze kan je natuurlijk zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt. Je weet van je hond waarschijnlijk wel wat hij of zij lekker vindt. Zo kun je kiezen voor een heerlijke tontijntaart of juist een lekker groentetaartje. 

Beslag hondentaart

Als je het beslag van een hondentaart maakt, kan je niet hetzelfde beslag gebruiken als bij een normale taart of muffin. In dit beslag zit namelijk veel te veel suiker. Maar er zijn wel producten waarmee je de normale producten kan vervangen. Denk hierbij aan haverbloem, havermeel en plantaardige olie. Om wat smaak aan de taart te brengen kan je kiezen voor hartig of zoet. Zo kan je het zoet maken met bijvoorbeeld fruit, zoals een banaan of appelmoes. Ga je juist voor een hartige taart dan kan je gaan voor hondenbrokken of een heerlijk stukje tonijn. Op zoek naar heerlijke recepten en voorbeelden? Lees dan vooral verder. 

hondentaart maken

Tips en tricks

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten voordat je je hond een heerlijk stuk taart geeft. 

  • Veel taarten moeten in de oven bereid worden, zorg er daarom wel voor dat de cake goed is afgekoeld. Voel daarom eerst zelf even voordat je het aan je hond geeft. 
  • Tip twee kan niet vaak benoemd worden, en dat is dat je je hond geen tot weinig suiker moet geven. Dit is net als chocolade niet goed voor je viervoeter. 
  • Honden mogen ook groente en fruit hebben. Let op: ze mogen niet alles hebben. Iets wat ze wel mogen hebben is: appel, banaan, meloen, komkommer, wortel en bosbessen.
  • Naast honden taartjes en hondencake kan je ook hondenkoekjes maken. Er zijn natuurlijk veel leuke honden vormpjes om de koekjes extra leuk te maken. 
  • Je kan groente en fruit in de cake verwerken maar honden houden natuurlijk ook ontzettend van vlees. Zo kan je kip of bijvoorbeeld tonijn in je cake verwerken. Zorg er uiteraard wel voor dat de kip goed gaar is. 
  • Je kan de taart versieren met speciale topping of met bijvoorbeeld hondenbrokjes of snoepjes. 
  • Ingredienten die je kan gebruiken om de taart te maken zijn, eieren, havervlokken, kaas en extra’s zoals vlees, groente en fruit.

Veelgestelde vragen

Mag mijn hond een stuk taart?

‘Gewone’ cake en taart is te zoet voor je hond. Maar je kan uiteraard wel je eigen taart maken voor je hond, met ingrediënten die geschikt zijn voor een viervoeter.

Mag een hond groente en fruit?

Honden mogen verschillende soorten groente en fruit wel eten. Voorbeelden hiervan zijn mango, appel, ananas, peren, frambozen, komkommer, wortel en nog veel meer!

Kan een hond tegen zoetigheid?

Honden kunnen niet goed tegen suiker. Dit kan tot gezondheidsproblemen leiden. Geef je hond daarom geen zoetigheid.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *