Dit zijn de sterkste hondenrassen

Laatst bijgewerkt: 23 februari 2023

Alhoewel de meeste honden gebruikt worden als echte gezelligheids- en knuffeldieren, zijn er nog genoeg mensen die behoefte hebben aan een échte beschermhond. Er zijn nog genoeg honden die zo sterk zijn, dat ze  een bepaalde omgeving kunnen bewaken en jou veilig kunnen houden. 

Dit is een lijstje met een aantal sterke honden 

Hier volgt een lijstje met de sterkste honden.

Kangal

De Kangal is een erg oud ras, het is van origine een berghond. Ze zijn dan ook van nature gewend om een grote kudde te moeten bewaken, bij weer of geen weer. Deze honden kunnen dan ook tegen extreme temperaturen. Dit zijn honden die enorm veel beweging nodig hebben en het dan ook heerlijk vinden om lang te wandelen. Deze honden kunnen erg groot worden en hebben dan ook de sterkste beet. Dit maakt deze hond een uitstekende waakhond. Ondanks dat is een Kangal erg lief voor zijn eigen familie. Tegen vreemden is deze hond wel wat terughoudend. 

kangal: een sterk hondenras

Rottweiler 

Deze grote en sterke honden worden door hun formaat en beet vaak gebruikt als waak- en politiehonden. Het zijn ook nog eens harde werkers die bijna niet moe te krijgen zijn. Ook deze honden zijn dus niet vies van een lange boswandeling. Deze hond wordt in films vaak uitgebeeld als een agressieve waakhond, maar ook deze hond zou in een gezin kunnen passen. Dit mits hij goed wordt gesocialiseerd en getraind wordt. Hij dient dan in goede handen te zijn van iemand met genoeg kennis over dit ras. 

de rottweiler is een sterke hond

Dobermann 

De Dobermann heeft zijn roots in Duitsland liggen. Deze honden zijn snel en sterk. Ook zijn ze onbevreesd en zelfverzekerd. Dit maakt ze geschikt als waakhond en worden ze ook gebruikt als politie- en leger hond. Voor mensen uit eigen omgeving is de Dobermann loyaal en aanhankelijk. Hierdoor doet hij ook veel voor zijn familie en doet hij er ook alles aan om hen te beschermen. Wanneer je jouw Dobermann goed opvoedt en vanaf een jonge leeftijd socialiseert zal hij nooit iemand zonder commando aanvallen. 

de dobermann is een sterk hondenras

Duitse herder 

De Duitse herder is een van de meest bekende herdershonden. Dit ras is dan ook erg populair en geliefd door velen. Deze slimme honden hebben veel werklust. Ze worden dan ook gebruikt als politiehond, maar ook als hulphond. Hij heeft zoals de meeste honden veel beweging nodig. Als baasje is het jouw taak om de honden goed te socialiseren en jouw regels duidelijk te hanteren. Zo is het net als bij iedere hond belangrijk om je uitgebreid in te lezen over het ras. Wanneer je dit goed doet kunnen deze honden goed in een gezin. Deze hond zou ook goed samen kunnen met andere honden, maar wel kunnen ze soms de neiging hebben om de baas te willen spelen over andere honden. 

Duitse herder als sterke hond

Newfoundlander

De Newfoundlander is een zachte en aanhankelijke hond. Het is een rustige hond die erg sociaal is. Deze hond dient opgevoed te worden door iemand die lief, maar ook consequent is. Je dient je van tevoren goed in te lezen over het ras, maar dit geldt natuurlijk voor elke hond. Deze honden werden oorspronkelijk gebruikt als het hulpje van vissers. De taken van de Newfoundlanders waren dan ook: karren trekken, bootjes en netten binnenslepen en drenkelingen redden. Het is dus een échte sterke waterhond, ze worden zelfs beren genoemd door de kracht die deze honden hebben. Newfoundlanders kunnen dan ook tegen de kou en regen en houden er van om veel buiten te zijn. Deze geduldige honden zijn geen blaffertjes en laten hun stem laten horen in voor hen belangrijke situaties. Deze sterke hond is door zijn zachtaardige karakter geen aanvaller of bijter. 

Veelgestelde vragen

Welke hond is het sterkste?

De kangal is een van de grootste en sterkste honden. Ze hebben dan ook een beet van 743 psi. 

Welke honden worden door de politie gebruikt? 

Voornamelijk Duitse herders worden door de politie gebruikt. Dit komt door hun goede reukvermogen en hun actieve houding. 

Welke honden kunnen gebruikt worden als waakhond? 

Veel honden kunnen gebruikt worden als waakhond. Vaak zijn dit: de Duitse herder, dobermann, kangal en de rottweiler. 

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *