4 Tips om je hond te verwennen

Laatst bijgewerkt: 25 januari 2023

Honden zijn mensen hun beste vrienden en je beste vrienden moet je natuurlijk wel verwennen op sommige momenten. Denk bijvoorbeeld aan Het maken van een lekker koekje , het geven van een leuk speeltje voor in huis of een leuk speeltje om samen mee op pad te gaan.

Tip 1: Hondenlekkernijen

Iets wat leuk is voor jou en je hond zijn zelf hondenkoekjes maken. Zo heb je zelf wat te doen en heeft je hond ook nog eens geluk. Een recept dat bij veel mensen blijft hangen is het hondenkoekje gemaakt van havermout. Het hondenkoekje is gezond en ook nog eens lekker voor je viervoeter. Je hebt ook maar een paar benodigdheden nodig zoals:

– 300 gram volkorenbloem

– 200 gram havermout

– 1 groot ei

– 150 ml (rundvlees)bouillon

Gooi alles bij elkaar en rol het tot een mooie bol deeg. Rol het deeg daarna uit en maak er vormpjes van, dan nog even in de oven op 180 graden voor 10 minuten en je viervoeter is helemaal blij.

Tip 2: Speeltjes in huis

Elke hond zit weleens in z’n eentje thuis, hiervoor zijn speeltjes in huis erg makkelijk om honden te vermaken.  Denk bijvoorbeeld aan een knuffel, een nep botje of een touw. Je kan op deze manier gezellig spelen met je hond, maar je hoeft je ook niet schuldig te voelen dat je hond zich zou vervelen als je even weg bent.

Tip 3: Speeltjes voor buiten

Honden houden er zeker van om lekker buiten te spelen. Er zijn veel verschillende manieren om plezier te maken buiten met je hond. Denk aan een rondje hardlopen om al jullie energie eruit te gooien. Wat honden vaak ook leuk vinden is om met een bal op stap te gaan. Ook vinden honden het leuk om simpelweg met een stok te gooien. Honden houden ervan om gewoon heerlijk buiten te zijn en samen te spelen.

Tip 4: Hondenvriendjes

Ben je niet helemaal in de stemming om echt met je hond op pad te gaan? Spreek dan af met andere hondenbaasjes. Zo kunnen honden samen leuk spelen en kan jij lekker rustig op een bankje genieten van het weer.

Veelgestelde vragen

1. Waarom moet je een hond belonen?

Je kan je hond belonen bij goed gedrag en als je wil dat ze dit gedrag blijven vertonen.

2. Op welke manieren kun je een hond belonen?

Je kunt je hond belonen door een nieuw speeltje te kopen of hem een lekker koekje te geven.

3. Kan een hond alleen thuis zijn?

Een hond kan zeker alleen thuis zijn, maar bouw dit wel eerst op.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *