Dit zijn vijf hondenrassen met een ruwe vacht

Laatst bijgewerkt: 18 januari 2023

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende hondenrassen. Kleine honden, grote honden, dunne honden, brede honden, gehoorzame honden, eigenwijze honden, een zachte vacht, een ruwe vacht en zo zijn er nog veel meer verschillen. Hieronder vertellen we je alles over ruwharige honden. We zetten een aantal ruwharige rassen voor je op een rij. Ben je benieuwd lees dan vooral verder.

Dit zijn vijf hondenrassen met een ruwe vacht

Hieronder hebben we vijf hondenrassen met een ruwe vacht voor je op een rij gezet.

Jack Russel Terriër

De Jack Russel Terriër is een klein hondje van ongeveer 20 tot 30 centimeter. Omdat ze zo klein zijn wegen ze 7 tot 14 kilo. Dit kleine hondenras is intelligent, energiek, eigenwijs, speels en vocaal. De Jack Russel houdt van aandacht en vraagt hier dan ook om. Ben je van plan om dit ras in huis te nemen? Denk er dan goed over na. Dit kleine hondje heeft namelijk veel aandacht nodig. Hij is enorm energiek en houdt ook van een energiek baasje. Daarnaast heeft hij een goede opvoeding nodig. Hij moet duidelijk hebben wat wel of niet mag. Wees daarom strikt en zorg dat je genoeg tijd hebt om hem te verzorgen en op te voeden.

Duitse Staande (draadhaar)

De Duitse Staande wordt ongeveer 60 tot 70 centimeter groot en weegt 27 tot 32 kilo. Het is een ontzettend vriendelijke hond. Verder is het ras, intelligent, actief, loyaal, eigenzinnig en aanhankelijk. Daarnaast is het ras een ras dat wordt gebruikt als jachthond. Het is belangrijk dat je de hond goed traint, dit vanaf jonge leeftijd. Omdat het ras zo energiek is, hebben ze dagelijks veel beweging nodig. De Duitse Staander hecht zich aan zijn baasje. Het is daarom belangrijk dat je een goede band op bouwt.

Ierse Wolfshond

De Ierse Wolfshond is één van de grootste hondenrassen. De minimale schofthoogte?De hoogte vanaf de grond tot aan de bovenkant van de rug, gemeten bij de voorpoten.X van de reu is namelijk al 79 centimeter. Gemiddeld is het ras 80 tot 87 centimeter. Ze wegen dan ook 40 tot 50 kilo. Veel mensen vinden het ras eng omdat hij zo groot is. Maar de Ierse wolfshond is van zichzelf zachtaardig, loyaal, geduldig en bedachtzaam. Hij wordt ook wel de grote vriendelijke reus genoemd. Qua karakter is het ras geschikt als gezinshond maar door zijn grote is dit niet altijd even handig. Hij heeft veel ruimte nodig en kan nog weleens in de weg lopen.

Teckel (draadhaar)

De Teckel is een klein maar ontzettend lief hondje. Daarnaast is hij ontzettend slim, eigenwijs, speels, dapper, actief, levendig en ook zelfstandig. Je hoort vaak dat Teckels niet luisteren. Maar dit verschilt heel erg. Als jij je Teckel goed opvoed met veel training, is er niks aan de hand. Je moet duidelijk maken wat wel of niet mag. Ze zijn over het algemeen wel wat moeilijker om te trainen maar als je er genoeg aandacht aan besteed komt dit helemaal goed. De Draadharige Teckel is gehecht aan zijn baasje of gezin. Ze vinden het dan ook fijn om samen met hun gezin thuis te zijn. Hierdoor is de Teckel zeer geschikt als gezinshondje.

Draadharige Foxterriër

De draadharige Terriër wordt ongeveer 30 tot 40 centimeter en weegt 8 tot 0 kilo. De Terriër is erg levendig en houdt van gezelligheid. Ze vinden het dan ook heerlijk om gezellig met hun baasje te chillen of op stap te gaan. De Terriër houdt van spelen en is dan ook perfect als gezinshond. Omdat hij vol energie zit is het enorm belangrijk om dagelijks veel te bewegen. Denk hierbij aan lange wandelingen en veel spelletjes. Heb je een grote tuin? Dan kan hij hier natuurlijk ook zelf zijn energie kwijt.

Veelgestelde vragen

Welke honden zijn ruwharig?

Voorbeelden van hondenrassen met een ruwe vacht zijn : Jack russel terriër, Draadharige Foxterriër
Duitse staande (draadhaar), Ierse wolfshond en de draadharige Teckel.

Is de Ierse wolfshond gevaarlijk?

De Ierse wolfshond is een grote vriendelijke reus. Hij is dan misschien ontzettend groot maar het is een enorm vriendelijk ras.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *