Dit zijn een aantal Griekse hondenrassen

Laatst bijgewerkt: 18 januari 2023

Ben je op zoek naar een Grieks hondenras? Dan ben je hier aan het juiste adres. Veel Griekse hondenrassen zijn er niet. Maar de rassen die er zijn zullen wij hieronder voor je op een rijtje zetten. Je komt meer te weten over de kleur, het gedrag en de verzorging. Ben je benieuwd? Lees dan vooral verder en kom alles te weten over Griekse hondenrassen!

Dit zijn zes bekendste Griekse hondenrassen

In deze blog sommen we zes bekende Griekse hondenrassen voor je op. Lees je mee?

Kretenzische windhond

De Kretenzische windhond is een oud Grieks hondenras. Net als alle andere windhonden is de Kretenzische ook enorm slank. Ze worden 50 tot 60 centimeter groot en ze hebben een opvallend lange staart. Niet alleen de staart is lang, maar het ras heeft ook enorm lange poten. Omdat ze zo groot zijn worden ze gemiddeld 25 kilo. Het ras komt origineel uit Kreta, een van de kleine eilanden van Griekenland.

Karakter:
– Gehoorzaam
– Energiek
– Atletisch

Kokoni

Kokoni is een echte Griekse naam. Als je dit woord namelijk vertaald krijg je ‘kleine hond’. Deze naam is natuurlijk niet voor niks, want de hond wordt 18 tot 22 centimeter groot. Omdat ze zo klein zijn, wegen ze maar 7 tot 12 kilo. Het ras komt uit Griekenland maar is tegenwoordig in veel meer landen te vinden. De vacht is bruin, wit en zwart en ook nog eens ontzettend zacht. Daarnaast zijn ze heel intelligent waardoor je ze gemakkelijk kan trainen.

Karakter:
– Intelligent
– Vriendelijk
– Gehoorzaam

Alopekis

De Alopekis is een perfect gezinshondje. Ze kunnen goed met kinderen en zelfs andere dieren omgaan. Het zijn kleine hondjes van ongeveer 22 tot 32 centimeter hoog. Ze wegen 5 tot 8 kilo. Ze hebben wel verzorging nodig, het is belangrijk om ze wekelijks te borstelen. Doe je dit niet? Dan zullen er veel haren in je huis rondslingeren. Het zijn hele intelligente hondjes, hierdoor kan je ze ook gemakkelijk trainen.

Karakter:
– Beschermend
– Loyaal
– Moedig

Hellinikos Ichnilatis

De Hellinikos Ichnilatis is een middelgroot hondenras van 40 tot 55 centimeter. Het ras heeft een heerlijk zachte vacht. Verder wegen ze 15 tot 20 kilo. Het ras houdt van veel beweging. Zorg daarom voor een grote tuin of ga er vaak op uit zodat je hond zijn energie kwijt kan. Ze hebben een goed uithoudingsvermogen en houden dus van een lange wandeling. Qua beweging heeft hij veel verzorging nodig maar zijn vacht heeft weinig aandacht nodig.

Karakter:
– Vriendelijk
– Gezellig
– Houdt van beweging

Griekse Herder

De Herdershond is natuurlijk een bekend ras maar de Griekse Herder is één van de oudste herders. Herdershonden staan natuurlijk bekend om herders te helpen bij schaapkuddes. Ook de Griekse Herder is speciaal gefokt om dit te kunnen doen. Ze worden wel 65 tot 75 centimeter groot en wegen ongeveer 45 tot 50 kilo. Het ras heeft een goed uithoudingsvermogen en houdt van een lange wandeling. Het is ook belangrijk dat je dit vaak genoeg doet. Hij moet natuurlijk wel zijn energie kwijt kunnen.

Karakter:
– Gehoorzaam
– Behendig
– Uithoudingsvermogen

Molossus van Epirus

De Molossus van Epirus is een enorm groot ras. Ze worden gemiddeld wel 66 tot 75 centimeter. Maar dat is nog niet alles want ze wegen ongeveer 50 tot 65 kilo. Vroeger werd het ras al gebruikt als waakhond. Dan hebben we het echt over honderden jaren terug. Het is een enorm sterk ras, en is niet geschikt als gezinshond. Ze kunnen nog weleens onverwachts kunnen reageren bij vreemden. Omdat hij zo sterk is, kan dit gevaarlijk zijn met kinderen.

Karakter:
– Zelfverzekerd
– Trouw
– Beschermend

Veelgestelde vragen

Is de Griekse herdershond geschikt als gezinshond?

Herdershonden zijn over het algemeen goed geschikt als gezinshond. Denk er wel aan dat dit ras veel aandacht nodig heeft.

Wat zijn bekende Griekse hondenrassen?

Voorbeelden van Griekse hondenrassen zijn: Alopekis,Griekse herder, Kokoni, Kretenzische windhond, Hellinikos ichnalatis en de Molossus van Epirus.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *