De 5 beste vlooienkammen voor honden in 2024

Laatst bijgewerkt: 1 juli 2022

Elke hond kan er last van krijgen; vlooien. Met de juiste preventieve maatregelen kun je de kans zoveel mogelijk verkleinen, maar een ongeluk blijft in een klein hoekje zitten. Indien jouw hond last van vlooien heeft, is de aanschaf van de beste vlooienkam voor honden absoluut aan te raden. Met de beste vlooienkam voor honden weet je vlooien namelijk op een makkelijke wijze uit de vacht van jouw hond te verwijderen. Dit is niet alleen prettig voor jouw trouwe viervoeter, maar ook voor de algehele hygiëne in jouw woning.

Een terechte vraag hierbij is wel voor welke vlooienkam je het beste kunt kiezen. In dit artikel vind je gelukkig het antwoord op die vraag; wij hebben namelijk een complete top 5 voor je samengesteld. Indien je voor één van onderstaande varianten kiest, kies je voor de beste vlooienkam voor jouw hond. Daarnaast vind je in dit artikel ook nog informatie over een vlooienkam in zijn algemeen én antwoorden op de meestgestelde vragen.

1. Waarom een vlooienkam voor je hond kopen?

Als je een hond in huis gaat halen, moet je rekening houden met de nodige investeringen. Je hebt simpelweg veel producten nodig om een hond op te voeden, te verzorgen en te onderhouden. Daarbij moet ook veel aandacht uitgaan naar de (vacht)verzorging van jouw trouwe viervoeter. Om de vacht van jouw hond op de juiste manier te kunnen verzorgen, is de beste vlooienkam voor jouw hond eigenlijk onmisbaar.

Met de beste vlooienkam voor jouw hond is het namelijk mogelijk om de vlooien snel en gemakkelijk te verwijderen. Zeer wenselijk, indien jouw hond last van vlooien heeft. Niemand zit immers op de aanwezigheid van vlooien te wachten, maar een ongeluk zit dus in een klein hoekje. Bovendien kan een hond op meerdere manieren last van vlooien krijgen; het is dan ook wenselijk dat je altijd de beschikking hebt over de beste vlooienkam.

Bijkomend voordeel: met de beste vlooienkam voor jouw hond kun je ook nog de vacht van jouw hond reinigen. De tanden van de vlooienkam zijn namelijk in staat om ook andere vuildeeltjes uit de (lange) haren te verwijderen. Voor een complete verzorging van de vacht van jouw hond komt een vlooienkam dus ook prima van pas.

Tot slot is het ook nog mogelijk om met een vlooienkam de vlooien überhaupt te vinden. Zo is het aan te raden om de kam schuin te houden en vervolgens in één vloeiende beweging door de vacht van jouw hond te halen. Zie je vervolgens hele kleine beetjes op de kam zitten? Dan weet je zeker dat jouw hond last van vlooien heeft. De functie van de beste vlooienkam voor jouw hond is dus eigenlijk tweeledig te noemen.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een vlooienkam voor je hond?

Wil je de beste vlooienkam voor jouw hond aanschaffen? Dan weet je op voorhand zeker dat je uit meerdere soorten kammen kunt kiezen. Ook kun je kiezen uit meerdere merken, uit meerdere afmetingen en uit meerdere prijsklassen. Het uitzoeken van een geschikte vlooienkam is – door het uitgebreide aanbod – dan ook niet al te makkelijk. Graag helpen we jou een handje met deze zoektocht.

Allereerst is het aan te raden om goed naar de afmetingen van de vlooienkam te kijken. Een vlooienkam kan bijvoorbeeld een lengte van 13 centimeter hebben, maar ook een lengte van 18 centimeter behoort tot de mogelijkheden. In onze ogen is het verstandig om de lengte van de vlooienkam af te stemmen op de lengte van jouw hond. Des te groter jouw hond is, des te groter de vlooienkam zou moeten zijn. Waarom? Omdat je dan minder tijd hoeft te besteden aan het doorkammen van de vacht van jouw hond.

Let tevens goed op de hoeveelheid tanden van de vlooienkam. Des te meer tanden de vlooienkam heeft, des te kleiner de tussenliggende ruimte tussen de tanden is. Indien deze ruimte héél klein is, kan eigenlijk geen enkele vlooi meer door deze tanden heen ontsnappen. Wij raden je dan ook aan om altijd te kiezen voor een vlooienkam met vrij veel tanden.

Uiteraard is het ook aan te raden om goed naar de kwaliteit van de vlooienkam te kijken. Wil je per sé de beste vlooienkam voor jouw hond aanschaffen? Dan kun je het beste kiezen voor een variant van één van de gerenommeerde merken. Deze merken hebben de zaakjes prima op orde en zijn in staat om de gewenste kwaliteit te leveren. Dit merk je tijdens het gebruik én ook aan de levensduur van de kam.

vlooienkam ligt op een tafel

Verder raden wij je aan om naar het prijskaartje van de vlooienkam te kijken. Over het algemeen kan het volgende gesteld worden: een vlooienkam voor een hond kost niet al te veel. Voor de beste vlooienkam voor een hond betaal je echter wel meer dan voor een “middelmatige” variant. Durf daarom te investeren in een goede vlooienkam voor jouw hond; daar krijg je geen spijt van.

Tot slot is het ook nog aan te raden om naar de uitstraling van de vlooienkam te kijken. Wij vinden het ideaal als de kam een opvallende kleur heeft. Waarom? Omdat je de kam dan makkelijk terug kunt vinden. Zodra je de vlooienkam nodig hebt, wil je hier uiteraard zo snel mogelijk over kunnen beschikken. Indien je voor een opvallend gekleurde variant gekozen hebt, zie je de vlooienkam direct naar voren komen. Gemak dient de mens én hondenbezitter.

Al met al zijn er dus de nodige zaken waar je goed op moet letten. Vind je het lastig om voor jezelf een goede vergelijking te maken? Dan wijzen wij je graag op het restant van dit artikel. Hieronder kun je namelijk kennis maken met de beste vlooienkam voor honden; we hebben een complete top 5 voor je samengesteld.

3. De 5 beste vlooienkammen voor honden

Wil jij voor jouw trouwe viervoeter graag een vlooienkam aanschaffen? Verstandige keus. Met een vlooienkam geniet je namelijk al snel van de nodige voordelen. Uiteraard is het daarvoor wel zaak om de juiste kam aan te schaffen; hieronder kun je kennis maken met de vijf beste varianten van dit moment.

3.1. PETFANG – Vlooienkam voor zowel katten als honden – 18,5 cm – Blauw

Toen wij op zoek gingen naar de beste vlooienkam voor honden, kwamen we al snel met deze variant in aanraking. Deze vlooienkam van het merk PETFANG is volgens ons de beste vlooienkam voor honden. Waarom? Omdat wij onder de indruk zijn van de afmetingen, de kwaliteit én het gemak.

Zo houdt deze vlooienkam bijvoorbeeld heerlijk vast. Het handvat heeft een ergonomische vorm, waardoor je langdurig de vacht van jouw hond door kunt kammen. Daarbij geniet je ook nog van de lengte van 18,5 centimeter; ook de vacht van een grote hond kun je hiermee relatief snel door kammen.

Ook zijn wij te spreken over de kleur (fel blauw), de algehele kwaliteit en het prijskaartje. Heb je toevallig ook nog een kat in huis rondlopen? Dan kun je deze beste vlooienkam voor honden ook nog voor jouw kat gebruiken.

 • Lengte: 18,5 centimeter.
 • Kleur: blauw.
 • Geschikt voor: alle soorten honden en katten.

3.2. Beeztees – Vlooienkam – Hond – 13,5 cm

Ga jij liever voor een vlooienkam van een iets bekender merk? Dan ben je prima uit met deze kam van het merk Beeztees. Deze vlooienkam heeft een lengte van 13,5 centimeter, is ook in het blauw uitgevoerd én heeft ook een heerlijk handvat.

Daarnaast zijn wij te spreken over de “tanden” van deze vlooienkam. De tanden staan relatief dicht op elkaar, waardoor de vlooien in de vacht van jouw hond eigenlijk geen kans hebben. Ook vinden wij het super dat deze kam geschikt is voor honden met een kortharige vacht én voor honden met een langharige vacht. Al met al een prima vlooienkam.

 • Lengte: 13,5 centimeter.
 • Kleur: blauw.
 • Geschikt voor: kort- en langharige honden.

3.3. De Boon – Vlooienkam – Lange tanden – Voor stockhaar en langhaar

Heeft jouw trouwe viervoeter een vrij lange en/of dikke vacht? Dan kun je het beste kiezen voor deze vlooienkam van het merk De Boon. Deze vlooienkam heeft namelijk extra lange tanden, waardoor ook lange vachten van vlooien ontdaan kunnen worden.

Daarbij is het ook nog een voordeel dat deze vlooienkam een softgrip handvat heeft. Dit kun je op de foto herkennen aan het lichtgroene vlak; dit vlak zorgt ervoor dat je langdurig met deze vlooienkam kunt kammen.

Let wel op: deze kam is niet geschikt voor honden met een korte vacht. Ook als jouw hond een vrij ruwe vacht heeft, kun je beter uitkijken naar één van de andere vlooienkammen.

 • Lengte: 21 centimeter.
 • Kleur: zwart met groen.
 • Geschikt voor: langharige honden.

3.4. Kerbl – Vlooienkam

Tijdens onze zoektocht naar de beste vlooienkam voor een hond stuitten wij ook al snel op deze variant. Deze variant heeft de meest basic vormgeving, waardoor het niet de meest aansprekende vlooienkam is om te zien. Uiteraard gaat het daar ook niet om bij een vlooienkam. Gelukkig hoef je je over de kwaliteit en werking van deze kam geen zorgen te maken.

De kam ligt prima in de hand en heeft de juiste hoeveelheid tanden. De tanden staan ook relatief dicht bij elkaar, waardoor de vlooien eigenlijk geen kant meer op kunnen. Wel is het goed om te weten dat deze kam alleen geschikt is voor honden met een korte vacht. De kam is zéker niet geschikt voor honden met een lange of krullende vacht.

 • Lengte: 13 centimeter.
 • Kleur: zwart/grijs.
 • Geschikt voor: kortharige honden.

3.5. Duvo+ – Vlooienkam – 42 pinnen – Zwart/grijs

Deze lijst met beste vlooienkammen voor honden sluiten we in stijl af. Dat doen we met deze vlooienkam van het merk Duvo+. Deze vlooienkam heeft maar liefst 42 pinnen/tanden, waardoor je de vlooien op een perfecte manier kunt verwijderen.

Ook zijn deze pinnen volledig roteerbaar. Dit betekent dat de pinnen zich aan de vacht en huid van jouw hond aanpassen. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn voor bijvoorbeeld irritaties aan de huid van jouw hond. Ook over het handvat zijn wij te spreken; deze beste vlooienkam voor een hond ligt prima in de hand.

Bij deze kam geldt ook dat de kam niet voor alle honden geschikt is. Als je een hond met een langharige vacht hebt, kun je beter voor één van de andere vlooienkammen kiezen.

 • Kleur: zwart/grijs.
 • Geschikt voor: kortharige honden.

4. Veelgestelde vragen

Heb je in dit artikel de beste vlooienkam voor jouw hond kunnen vinden? Mooi. Als je eenmaal de beste vlooienkam voor jouw hond in huis hebt, moet je deze wel op de juiste manier gebruiken. Wij krijgen hier regelmatig vragen over; hieronder geven wij daarom een antwoord op de meestgestelde vragen.

Hoe moet je een vlooienkam gebruiken?

De belangrijkste tip hierbij is om de vlooienkam schuin te houden. Haal de vlooienkam vervolgens in één vloeiende beweging door de vacht van jouw hond heen. Doe de kam vervolgens in een bakje met water; vlooien kunnen namelijk niet tegen water.

Is een vlooienkam voor het hele lichaam geschikt?

Ja, de beste vlooienkam voor een hond kun je voor het hele lichaam gebruiken. Daarbij raden wij je aan om vooral aandacht te schenken aan de risicogebieden; dit zijn de staart, de oren, de buik en de oksels van een hond. Als je die lichaamsdelen extra goed doorkamt, weet je jouw hond (relatief) snel van vlooien te ontdoen.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *