De 4 beste hondenbenches in 2024

Laatst bijgewerkt: 25 juli 2022

Als je een puppy in huis neemt, zijn de eerste nachten behoorlijk onrustig. Jouw hond moet wennen aan zijn nieuwe omgeving en dat gaat gepaard met huilen en piepen. Na enkele nachten is je hond echter in staat om alleen de nacht door te brengen. Aangezien je hem nog niet alle regels hebt kunnen leren, is het verstandig om hem in een hondenbench te doen. Deze bench biedt een veilige en prettige omgeving voor je hond. Bovendien kan deze plek uitgroeien tot dé plek van jouw hond; een plek waar hij tot rust komt en een plek waar hij zich thuis voelt. Ook als je hond geen puppy meer is, is het onwijs handig en prettig om een bench in je huis te hebben staan. In dit artikel hebben we de beste hondenbenches voor jou op een rijtje gezet. Je leest waar de beste hondenbench aan moet voldoen, welke varianten in onze ogen onwijs goed zijn en hoe je een hondenbench het beste kunt gebruiken.

1. Waarom een hondenbench kopen?

In de inleiding van dit artikel hebben wij aangegeven dat een hondenbench voor een puppy onwijs prettig is. Dat is echter niet alleen het geval voor een puppy. Nee, ook in de latere jaren kan een hondenbench verscheidene voordelen bieden. Mede vanwege deze voordelen is het absoluut aan te raden om een hondenbench aan te schaffen.

Allereerst komt de bench dus prima van pas als je hond nog jong is. Hij is op dat moment nog niet zindelijk en kan ook nog niet zelfstandig in zijn hondenmand blijven liggen. Door hem in een bench te doen, kan je alsnog een prettige slaapplek voor hem creëren.

Dat is echter niet het enige doel van een bench bij een jonge hond. Je kunt met de bench namelijk ook negatief of ongewenst gedrag afleren. Door hem in de bench te stoppen en geen aandacht meer te geven, zorg je ervoor dat hij het ongewenste gedrag af gaat leren. Ook in de opvoeding van een hond speelt een hondenbench dus een belangrijke rol. Wil je meer weten over benchtraining? Bekijk dan eens de Puppygroep boeken van Robbin Kleinpenning. In één van zijn boeken gaat hij hier samen met verschillende hondenexperts dieper op in.

Ook voor volwassen honden is de aanschaf van een bench aan te raden. Mocht je hond ooit overprikkeld zijn, is het een prima idee om hem even tijdelijk in de bench op te sluiten. In deze veilige en vertrouwde omgeving kan je jouw hond tot rust laten komen; dit is voor zowel jou als voor jouw hond onwijs prettig.

Is je hond recent geopereerd en mag hij nog niet voldoende bewegen? Door hem in een hondenbench te doen, voorkom je dat hij alsnog door het huis heen gaat lopen. Met één van de beste hondenbenches kan je dus ook ná een operatie een veilige en prettige plek voor je hond creëren. De bench zorgt er simpelweg voor dat je hond de voorgeschreven rust kan krijgen.

Het mag duidelijk zijn; een bench komt in meerdere gevallen/situaties uitermate goed van pas. Ook als je met de auto op pad wilt, kan een bench een meerwaarde bieden. In sommige auto’s is het mogelijk om de bench in de kofferbak te zetten, zodat je jouw hond op een veilige manier mee kan nemen. Daarbij is het uiteraard wél noodzakelijk dat de beste bench voor je hond op een veilige manier vastgezet kan worden.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een hondenbench?

Wil je graag één van de beste hondenbenches voor je hond aanschaffen? Dan is het tijd om de verschillende benches goed met elkaar te gaan vergelijken; het aanbod is namelijk behoorlijk divers. Bij het maken van deze vergelijkingen is het van belang om op enkele criteria te letten. Let goed op de hieronder beschreven criteria, zodat jij uiteindelijk de beste hondenbench voor jouw hond aan kan schaffen.

Allereerst is het onwijs belangrijk om op de afmetingen van de bench te letten. Als je hond in een te kleine bench zit, levert dit enkele (fikse) nadelen op. Je hond kan zich onveilig gaan voelen, omdat hij het gevoel heeft dat hij opgesloten zit. Daarnaast kan je hond ook geen prettige slaaphouding aannemen, waardoor je hond ook last van lichamelijke problemen kan gaan krijgen. Het is dus onwijs belangrijk om een hondenbench te kopen die groot genoeg voor jouw hond is. Meet dus de afmetingen van je hond op en ga vervolgens op zoek naar de beste hondenbench met de juiste afmetingen. Daarbij moet je overigens niet alleen op de bench zelf letten, maar ook op de toegang van de bench. Het deurtje of de opening van de bench moet immers ook groot genoeg voor jouw trouwe viervoeter zijn.

opgevouwde hondenbench

Ook is het goed om naar verschillende opties van een hondenbench te kijken. Een bench kan bijvoorbeeld opvouwbaar zijn of kan geschikt zijn om in de auto te gebruiken. De beste hondenbench is eigenlijk een bench die je op meerdere manieren kunt gebruiken; zowel in huis als in de auto. Heb je echter geen auto of geen behoefte om je hond in de auto mee te nemen? Dan hoef je je pijlen ook niet te richten op een bench die geschikt is voor in de auto.

Aangezien een hondenbench niet al te klein is, neemt deze behoorlijk veel ruimte in je huis in. Mede daarom wil je wel dat de bench een fraaie uitstraling heeft; gelukkig heb je meer dan genoeg keuze op het gebied van materiaal- en kleurgebruik. Vergelijk de verschillende benches dus óók op het gebied van uitstraling met elkaar, zodat je uiteindelijk de beste hondenbench kunt gaan vinden. Dat is een bench die de gewenste functies aan je hond biedt, maar dat is dus ook een bench die er fraai uit ziet.

Tot slot willen we je nog aanraden om op het budget te letten. Sommige hondenbenches zijn relatief voordelig geprijsd, terwijl andere benches weer een stuk(je) duurder zijn. Is het zo dat de beste hondenbenches altijd de duurste varianten zijn? Nee, dat is niet zo zeer het geval. Wel gaat in de wereld van hondenbenches het gezegde “goedkoop is duurkoop” op. Durf daarom nét iets meer geld te investeren, zodat je een heerlijke plek voor je hond weet te creëren.

3. De 4 beste hondenbenches

Nu je weet welke criteria van groot belang zijn, is het tijd om naar de beste benches te gaan kijken. Wij hebben alvast werk voor jou uit handen genomen door verschillende benches aan een strenge keuring te onderwerpen. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op een lijstje met de 4 beste hondenbenches. Ben je benieuwd wat de beste bench voor jouw hond is? Bekijk hieronder de korte reviews en schaf direct één van de gewenste hondenbenches voor jouw hond aan.

3.1. Duvo – Draadkooi – Ninja Edition – Met schuifdeur

Deze relatief grote hondenbench is voor veel huishoudens de beste hondenbench. Deze bench heeft namelijk enkele zwaarwegende voordelen, inclusief een fraai design. Door de afmetingen van 91 bij 61 bij 69 centimeter is de bench ook groot genoeg voor behoorlijk veel verschillende hondenrassen. De bench heeft verder twee openingen, is makkelijk inklapbaar en is van hoogwaardig metaal en kunststof vervaardigd. Door een gepatenteerd schuifsysteem is het mogelijk om de bench ook in de auto of in andere kleine ruimtes te gebruiken. Al met al is dit in onze ogen één van de beste hondenbenches.

 • Afmetingen: 91 bij 61 bij 69 centimeter.
 • Kleur: zwart.
 • Materiaal: metaal en kunststof.
 • Aantal deuren: 2.
 • Opvouwbaar: ja.
 • Gewicht: 15 kg.

3.2. Hondenbench – Zwart – L – 92 x 57 x 64 cm

Ook deze merkloze hondenbench met maatje L kunnen wij van harte aanraden. Gezien de prijs-kwaliteitverhouding is dit wellicht de allerbeste hondenbench. Deze bench heeft ruime afmetingen (92 bij 57 bij 64 centimeter), is van hoogwaardig metaal vervaardigd en heeft twee verschillende ingangen. De bench is ook geschikt om in de auto te gebruiken en is op een handige en snelle manier op te vouwen. In feite voldoet deze hondenbench aan alle eisen om door het leven te gaan als één van de beste hondenbenches.

 • Afmetingen: 92 bij 57 bij 64 centimeter.
 • Kleur: zwart.
 • Materiaal: metaal.
 • Aantal deuren: 2.
 • Opvouwbaar: ja.
 • Gewicht: 7 kg.

3.3. Adori – Hondenbench – Zwart – M – 76 x 48 x 54 cm

Voor de kleinere honden is deze Adori hondenbench één van de beste keuzes. Deze bench is 76 bij 48 bij 54 centimeter groot en is dus een slag kleiner dan de twee hierboven genoemde varianten. Net zoals de hierboven genoemde varianten biedt deze bench een prettige (slaap)plek voor je hond. De bench is van metaal vervaardigd, heeft een robuuste uitstraling en is makkelijk opvouwbaar. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat deze bench niet geschikt is om in de auto te gebruiken.

 • Afmetingen: 76 bij 48 bij 54 centimeter.
 • Kleur: zwart.
 • Materiaal: metaal.
 • Aantal deuren: 2.
 • Opvouwbaar: ja.
 • Gewicht: 6,1 kg.

3.4. Hondenbench – Zwart – S – 61 x 46 x 51 cm

Heb je nou een behoorlijk kleine hond in huis rondlopen? Dan is het van belang om voor een kleine hondenbench te gaan. In onze ogen is deze merkloze hondenbench de beste hondenbench voor de kleinere hondenrassen. Deze bench heeft twee openingen, is van hoogwaardig metaal vervaardigd en is ook nog eens makkelijk te reinigen. Door de afmetingen (62 bij 44 bij 50 centimeter) is de bench uitermate geschikt voor de kleinere hondjes. Ook het opvouwen van deze bench gaat bijzonder makkelijk; al met al een prima aankoop dus, zeker met het oog op het relatief gunstige prijskaartje.

 • Afmetingen: 62 bij 44 bij 50 centimeter.
 • Kleur: zwart.
 • Materiaal: metaal.
 • Aantal deuren: 2.
 • Opvouwbaar: ja.
 • Gewicht: 6 kg.

4. Veelgestelde vragen

Heb je de beste hondenbench in bovenstaande reviews zien staan? Of wil je nog even doorkijken? Beide situaties kunnen we ons goed voorstellen. Mocht je verder willen kijken naar een andere bench, is het goed mogelijk dat bepaalde vragen bij je naar boven komen. Hieronder hebben wij antwoord gegeven op veelgestelde vragen die wij regelmatig te horen krijgen.

Wat is de juiste maat bench voor mijn hond?

De beste hondenbench voor jouw hond is niet te groot, maar ook niet te klein. Je hond moet languit in de bench kunnen liggen, maar de bench moet ook als zijn plekje voelen. Ons advies is om de afmetingen van jouw hond op te meten en hier vervolgens enkele centimeters bij op te tellen. Meet de afmetingen bij voorkeur op als je hond languit ligt, zodat je hond ook languit in de bench kunt gaan liggen. Kijk vervolgens naar de beste hondenbench die geschikt is voor de afmetingen van jouw hond.

Waar in huis moet de bench komen te staan?

De locatie van de bench in jouw huis is volledig je eigen keuze. Het advies is echter om voor een rustige plek te kiezen; zet de bench dus niet direct naast de wasmachine. Daarnaast is het ook handig als je in veel situaties een oogje in het zeil kunt houden. Zorg er daarom bij voorkeur voor dat de bench op een rustige plek in de woonkamer komt te staan, zodat je jouw hond altijd in de gaten kunt houden.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *