De gezondheid van je hond

Gezondheid is voor zowel mensen als honden zeer belangrijk. Samen met je viervoeter wil je een prettig leven leiden vol geluk en plezier. Een goede gezondheid is hierbij een essentiële factor.

Hoe houd je je hond gezond?

Door middel van de informatie die je op onze website vind kun je een goede start maken met het gezond houden van je hond. Net zoals mensen worden honden ook wel eens ziek. Je goed laten informeren is daarom van groot belang om je hond weer beter te maken.

Helaas is het ene hondenras net wat gevoeliger voor ziektes, ontstekingen of infecties dan het andere. Het is daarom van belang om je hond goed te kennen en in de gaten te houden zodat je vroegtijdig eventuele problemen ontdekt.

Waar moet je op letten?

Goede verzorging en goede voeding zijn dingen waar jij als baasje veel invloed op hebt. Door deze twee dingen in orde te hebben kun je je hond gezond en fit houden. Laat je hond dus genoeg uit, verzorg zijn vacht goed en zorg onder andere voor gezonde geportioneerde maaltijden.

Zoals hierboven benoemd is het belangrijk om afwijkend gedrag snel te herkennen. Hoe eerder je erbij bent des te meer schade je kunt voorkomen. Doordat honden niet kunnen praten is observatie van je hond noodzakelijk. Breng bij twijfel altijd een bezoek aan de dierenarts.

Preventief kun je je hond laten inenten tegen verschillende ziektes. Maar denk ook aan een ontworming of anti-parasitaire behandeling. Als baasje kun je veel narigheid gemakkelijk voorkomen.

Met de juiste kennis zorg je voor een gezonde gelukkige hond waar je jarenlang plezier en lol aan beleeft.