De 6 beste hondenpoepscheppen in 2024

Laatst bijgewerkt: 21 juni 2022

Miljoenen mensen in Nederland zijn de eigenaar van een hond. Een hond als huisdier brengt ontzettend veel plezier en ook ontspanning met zich mee. Dagelijks moeten deze honden natuurlijk hun behoefte doen. Die behoefte kan soms per ongeluk op een plek gebeuren waar het niet helemaal de bedoeling is. Bijvoorbeeld op de stoep, op straat of op een grasveld waar dat verboden is. Een hondenpoepschep voorkomt dat je de hondenpoep met je handen moet weghalen of een poepzakje moet meenemen.

Tegenwoordig is het verplicht om als hondeneigenaar poepzakjes bij je te dragen en de behoefte van je hond op te ruimen. We kunnen ons voorstellen dat je daar als baasje tegenop ziet. Hoewel het je eigen hond is, is het natuurlijk niet prettig om iedere keer zijn behoefte te moeten opruimen. Ben jij op zoek naar een handige oplossing voor het opruimen van hondenpoep? Een hondenpoepschep is in dit geval een goede oplossing voor jou. Wil jij graag meer te weten komen over een hondenpoepschep en graag de beste hondenpoepschep aanschaffen? Lees dan gerust verder.

1. Wat is een hondenpoepschep?

Het is belangrijk om de behoefte van je hond op te ruimen. Zeker als hij dit heeft gedaan op een plek die verboden is of niet zo handig is. Bijvoorbeeld midden op de stoep of op een grasveld waar kinderen spelen.

Het opruimen van deze behoefte, dat is niet zo’n fijn klusje. Dat ben je vast wel met ons eens. We kunnen ons voorstellen dat je daar zelfs tegenop ziet. Hoe ruim je de behoefte van je hond of het poepzakje op een hygiënische manier op? Dat kan je doen met een hondenpoepschep.

Een hondenpoepschep heb je in twee varianten. Je hebt hem als een soort grijpmachine en als een daadwerkelijke schep. Daar kan jij straks je keuze uit gaan maken. In principe kan je met een hondenpoepschep de behoefte van jouw hond op een hygiënische manier opruimen. Op deze manier hoef je je handen niet te gebruiken en hoef je in de meeste gevallen niet eens te bukken.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een beste hondenpoepschep?

Voordat je daadwerkelijk overgaat op de aanschaf van een hondenpoepschep, zijn er nog een aantal punten waar je op moet letten. Waar je precies op moet letten bij het aanschaffen van een hondenpoepschep? Dat lees je in onderstaand overzicht.

  • Afmetingen: heb jij last van nek- en rugklachten of zou je deze graag willen voorkomen? Kies dan voor een hondenpoepschep die een wat langere stok heeft. Zo voorkom je dat je moet bukken en blijven je nek en rug vrij van klachten.
  • Opbergen: waar wil je de hondenpoepschep opbergen? Mocht je weinig ruimte hebben om deze op te kunnen bergen, dan is het handig om voor een kleinere schep te kiezen. Heb je wel veel ruimte? Dan maakt dat natuurlijk niets uit.
  • Tijdens het uitlaten: wil je de hondenpoepschep altijd meenemen tijdens het uitlaten? Let in dat geval op het gewicht en het formaat. Het is namelijk onhandig als je vele kilometers maakt en je met een lomp object loopt te slepen.
  • Prijs: wat zou je maximaal willen uitgeven aan een hondenpoepschep? Maak dat besluit van tevoren en baseer daar je uiteindelijke keuze op. Dat maakt het misschien al een stukje makkelijker.
eigenschappen van een hondenpoepschep

3. Wat zijn de voor- en nadelen van een hondenpoepschep?

Je zou zeggen dat aan een poepschep heel erg veel voordelen zitten. Dat is ook zo. Maar, zitten er eigenlijk ook nadelen aan een hondenpoepschep? Daar gaan we zo achter komen door deze twee op een rijtje te zetten. Te beginnen met de voordelen.

  • Een hygiënische manier om de hondenpoep op te kunnen ruimen.
  • Kies je voor een grijpmachine, dan is dit een langere stok en hoef je dus niet meer te bukken of door je knieën te gaan.
  • De meeste varianten zijn licht in gewicht.
  • Je kan hem makkelijk overal mee naar toe nemen.
  • Te gebruiken voor zowel kleine als grote honden.

Dat is een mooie lijst met voordelen. Nu de nadelen. Zijn die er überhaupt?

  • Zoals eerder benoemd heb je met een hondenpoepschep altijd een extra object bij. Deze zul je moeten dragen wat toch enigszins vervelend kan zijn.

4. De 6 beste hondenpoepscheppen

Inmiddels ben je heel wat te weten gekomen over de hondenpoepschep. Je weet precies wat het is en wat de voor- en nadelen hiervan zijn. Het is nu tijd om de beste hondenpoepschep aan te schaffen.

Mocht je hier hulp bij kunnen gebruiken, dan zit je hier helemaal goed. Je vind hier de 6 beste hondenpoepscheppen van dit moment. Neem deze 6 goed in je op en maak daarna een definitieve beslissing.

4.1. RuwieBo – Poepschep hond – Houder

Heb je inmiddels last gekregen van nek- en rugklachten door het opruimen van hondenpoep? Je moet toch voorover bukken om dit goed op te kunnen ruimen. In dat geval is de hondenpoepschep van RuwieBo de perfecte oplossing voor jou.

Deze poepschep is namelijk 60 cm lang, waardoor je nooit meer hoeft te bukken. Op deze manier worden je nek en rug niet meer belast. De hondenpoepschep is blauw van kleur en dat maakt dat hij lekker opvalt. Naast de poepschep krijg je er ook gratis poepzakjes en een bijpassende dispenser bij. Kortom, deze poepopruimer van RuwieBo is zeker zijn eerste plaats waard.

4.2. Hondenpoepschep – 85 cm

Mocht je een nóg langere hondenpoepschep willen hebben, dan zou je voor deze hondenpoep schep van 85 cm kunnen gaan. Op deze manier weet je zeker dat je nooit meer hoeft te bukken om de hondenpoep om te kunnen ruimen. Je nek en rug blijven vrij van klachten. Dat is een fijn vooruitzicht.

De schep heeft een handig knijpsysteem, waardoor je de zakjes nooit meer met je handen hoeft aan te raken en op te ruimen; dat doet deze handige hondenpoepschep namelijk voor je.

4.3. Flamingo – Hondenpoep opruimset Ricky – Zwart – 14 x 13,5 x 59 cm

Mocht je op zoek zijn naar een hondenpoep opruimset, dan is deze opruimset van Flamingo een hele goede keuze voor jou. De set zorgt ervoor dat jij op een makkelijke en snelle manier de hondenpoep en poepzakjes kan opruimen.

De hondenpoep opruimset bestaat uit twee harken en de schep zelf. Op deze manier is bukken verleden tijd en hoef je er niet meer tegenop te zien om de poepzakjes op te ruimen. De set is zwart van kleur, wat hem een hele mooie en moderne uitstraling geeft.

4.4. Pawise – Poop grabber scoop – Poepschep

Deze poepschep van Pawise heeft een lange stok van maar liefst 71 cm. Dit voorkomt dat je moet bukken én dat je de poep met je handen moet oprapen. Deze hondenpoepschep doet dat namelijk allemaal voor jou.

Het handvat van de schep heeft een handig hendeltje, waardoor de hondenpoep of het poepzakje handig worden opgeschept. Je merkt het al, de Pawise hondenpoepschep is een hele handige en goede keuze voor het scheppen van hondenpoep.

4.5. Hondenpoepschep – 40 cm – Set van 2 stuks

Wil jij een hondenpoep schep die je wat makkelijker kan opbergen? Deze poepschep kan weleens aan al jouw verwachtingen en wensen gaan voldoen.

De hondenpoepschep is 40 cm lang. Dat maakt dat je deze wat makkelijker kan opbergen in bijvoorbeeld je schuur én je niet ver hoeft te bukken voor het oprapen van hondenpoep. Twee vliegen in één klap. Het handvat van de hondenpoepschep bevat een hendel, waardoor alles automatisch opgepakt kan worden. Je hoeft nooit meer tegen vieze klusjes op te zien. Gaat je hondenpoepschep kapot of ben je hem even kwijt? Geen probleem. Bij aanschaf krijg je een set van twee schepjes. Handig, toch?

4.6. Hondenpoepschepje – Blauw – 28 cm

Als laatste is dit een traditionele hondenpoepschep in het blauw. Deze hondenpoepschep herken je ongetwijfeld. Is deze minder dan de andere schepjes? Absoluut niet.

Hoewel je bij deze hondenpoepschep zal moeten bukken, is hij wel erg handig in gebruik. Je kan hem makkelijk opbergen en je hoeft nog steeds niks met je handen aan te raken, mocht je daar tegenop zien. Al met al is dit een goede hondenpoepschep.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *