De 5 beste drinkbakken voor honden in 2024

Laatst bijgewerkt: 12 juni 2022

Een gemiddelde hond is overdag behoorlijk energiek, maar kent ook vele momenten van rust. Wat dat betreft valt het leven van een hond zeker met het leven van een mens te maken. Dat is óók het geval als we naar het “drinkgedrag” van een mens en hond kijken. Net zoals bij mensen is het namelijk ook bij honden van belang dat zij voldoende vocht binnenkrijgen.

Met name op warmere dagen drinken honden echt veel. Om dit water aan jouw hond voor te schotelen, is het prettig dat je de beschikking hebt over de beste drinkbak voor jouw hond. Maar, wat is nou de beste drinkbak voor een hond? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van de beste drinkbak voor jouw hond? Op onder meer die twee vragen vind je in dit uitgebreide artikel een passend antwoord. Na het lezen van dit artikel kun je in ieder geval direct de beste drinkbak voor jouw hond aanschaffen; een drinkbak die voornamelijk veel praktisch gemak met zich mee brengt. Van dat praktische gemak genieten zowel jouw hond als jijzelf.

1. Waarom een drinkbak voor je hond kopen?

Als je een puppy in huis gaat nemen, moet je je voorbereiden op de nodige kosten. Je moet namelijk meerdere producten in huis halen; dit zijn eigenlijk stuk voor stuk producten die onmisbaar zijn voor het opvoeden van een hond. Ook zijn het producten die simpelweg noodzakelijk zijn voor het leven van een hond; vergelijk het met bestek, borden en glazen voor mensen. Die producten zijn onmisbaar voor mensen, terwijl een drinkbak juist voor een hond onmisbaar is.

Zoals hierboven al gesteld; een hond moet dagelijks het nodige vocht binnenkrijgen. Jouw hond kan echter niet kiezen tussen Spa Rood, een Cola of een lekkere Amstel Radler. Nee, voor jouw hond is er maar één optie; water. Door de beste drinkbak voor jouw hond aan te schaffen, weet je het drinken van dit water een stuk aangenamer te maken.

Jouw hond kan op een aangename manier het water uit de bak “likken”, terwijl jij ook van de nodige voordelen geniet. Zo hoef je een grotere drinkbak voor jouw hond niet al te vaak bij te vullen. Daarnaast zijn er door de jaren heen ook meer en meer soorten drinkbakken voor honden op de markt gekomen, waarover je hieronder meer informatie vindt. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste drinkbak voor een hond en hebben daarbij onder meer voor een drinkfontein en een drinkklok gekozen.

Al met al is de aanschaf van de beste drinkbak voor een hond van ongekend belang. Jouw hond en jijzelf kunnen simpelweg niet zonder een drinkbak voor hem. Verwacht je binnenkort jouw puppy in huis? Schaf dan alvast de beste drinkbak voor jouw hond aan en bereid je daarmee goed voor op de komst van jouw viervoeter.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een drinkbak voor je hond?

Wil je graag de beste drinkbak voor jouw hond aan gaan schaffen? Dan is het goed om te beseffen dat er nogal veel verschillende varianten bestaan. Al deze varianten hebben hun voors en tegens; mede daardoor is het van cruciaal belang om een goed vergelijk te maken. Op welke criteria je dan moet letten bij het vergelijken van de verschillende drinkbakken? Dat bespreken we graag hieronder.

Allereerst willen wij je wijzen op de verschillende soorten drinkbakken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een “standaard” drinkbak; dat is gewoon een ronde drinkbak die meestal van RVS (roestvrij staal) vervaardigd is. Je kunt echter ook kiezen voor een zogeheten Road Refresher (zie review hieronder) voor het voorkomen van het slobberen van jouw hond. Tot slot kun je ook nog kiezen voor een drinkfontein of voor een set van een drink- en een voerbak. Naast het geven van water is het immers ook van belang dat je dagelijks jouw hond van voldoende voeding voorziet.

Ook is het aan te raden om goed naar het materiaal van de drinkbak voor jouw hond te kijken. Je hebt hierbij de keus tussen onder meer kunststof, plastic, rubber, RVS en metaal. Wat het beste materiaal is? Dat is eigenlijk volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Feit is dat de hedendaagse drinkbakken voor honden van een behoorlijk hoge kwaliteit zijn, ongeacht welk materiaal daarvoor gebruikt is.

hond drinkt uit een drinkbak

Uiteraard is het ook van belang om naar de inhoud van de drinkbak voor jouw hond te kijken. Heb je een grote hond? Dan is de kans groot dat jouw hond behoorlijk veel drinkt; zéker als je dat vergelijkt met een kleine hond. Stem dus de inhoud van de drinkbak af op de afmetingen van jouw hond.

Let hierbij ook goed op de plaatsing van de drinkbak voor jouw hond. Wil je deze drinkbak op een vaste plek in huis neerzetten? Of wil je deze drinkbak in bijvoorbeeld de bench van jouw hond hangen? Het is ook nog mogelijk om een drinkbak voor onderweg mee te nemen, zodat je altijd en overal jouw hond van water kan voorzien. Denk al met al goed na over de plaatsing en de exacte toepassing van de drinkbak voor jouw hond.

Als je op zoek bent naar de beste drinkbak voor jouw hond, is het advies om altijd te kiezen voor een drinkbak van een gerenommeerd merk. Deze merken hebben bewezen dat zij hoogwaardige drinkbakken kunnen leveren, waarbij je van veel voordelen geniet. Zo zijn onder meer Beeztees, PetSafe en Duvo+ in staat om hoogwaardige drinkbakken mét een lange levensduur te leveren. Kies al met al bij voorkeur altijd voor een drinkbak van een gerenommeerd merk.

Tot slot willen wij je nog wijzen op de prijsstelling. Wij willen je graag adviseren om nooit te besparen op de aanschaf van de beste drinkbak voor jouw hond. Als je de beste drinkbak voor jouw hond aan weet te schaffen, geniet je daar immers jarenlang van. Dergelijke drinkbakken zijn eigenlijk onverwoestbaar en hoeven dus niet om de paar jaar vervangen worden. Ga daarom altijd voor kwaliteit en durf daar ook voor te investeren.

3. De 5 beste drinkbakken voor je hond

Ben je op zoek naar de beste drinkbak voor jouw hond? Dan ben je in dit artikel zeker aan het juiste adres. Wij zijn namelijk op onderzoek gegaan naar de beste drinkbakken voor honden. Uiteindelijk hebben wij een top 5 samen weten te stellen van de beste drinkbakken voor honden; lees in onderstaande korte reviews meer informatie over die drinkbakken.

3.1. Roadrefresher – Drinkbak – Large – Grijs

Gezien de diversiteit was het lastig om de beste drinkbak voor een hond aan te wijzen, maar we hebben uiteindelijk voor deze Roadrefresher drinkbak gekozen. Deze drinkbak heeft een unieke vormgeving, waardoor het slobberen van een hond met 90% voorkomen kan worden. Ook is het mogelijk om deze drinkbak overal mee naar toe te nemen en gaat het bijvullen van de drinkbak uitermate handig.

De drinkbak is in twee maten verkrijgbaar (maat S en maat L) en kan in vijf verschillende kleuren geleverd worden (blauw, grijs, groen, roze en geelachtig). Maat S heeft een inhoud van 0,6 liter en maat L een inhoud van 1,4 liter. Al met al de beste drinkbak voor een hond.

 • Inhoud: 1,4 liter.
 • Materiaal: plastic.
 • Geschikt voor: in huis, op de camping, onderweg e.d.

3.2. PetSafe – Drinkwell Original – Drinkfontein – 1,5 l

Ook over deze drinkbak van het merk PetSafe zijn we zeer te spreken. PetSafe heeft ervoor gekozen om deze drinkbak in de vorm van een drinkfontein vorm te geven. Doordat het water continue in beweging is, smaakt het water een stuk prettiger voor de hond. Ook zorgt de drinkfontein ervoor dat bacteriën uit het water verwijderd worden en dat het dus voor jouw hond nóg lekkerder is om water uit deze bank te drinken. Deze drinkbak heeft een inhoud van 1,5 liter, heeft een strak design en kan – indien gewenst – schoongemaakt worden in de vaatwasser.

 • Inhoud: 1,5 liter.
 • Materiaal: plastic.
 • Geschikt voor: in huis.

3.3. Duvo+ – Drinkklok – 19 l – Grijs – 41 cm

Ben je op zoek naar een behoorlijk grote drinkbak voor jouw grote hond? Dan is deze drinkbak van Duvo+ de beste keuze. Deze beste drinkbak voor grote honden heeft een inhoud van maar liefst 10 liter en kan makkelijk schoongemaakt worden. Door de handige vormgeving loop je ook niet het risico dat jouw hond té snel drinkt en daardoor veel water over de rand laat klotsen. Dankzij deze vormgeving – en het gewicht van al het water – kan deze drinkbak bovendien niet al te makkelijk omgestoten worden.

Al met al een zeer handige drinkbak die ook nog in maat M verkrijgbaar is; in dat geval heeft de drinkbak een inhoud van maar liefst 19 liter.

 • Inhoud: 10 liter.
 • Geschikt voor: in huis.

3.4. Beeztees – Standaard – Hondenvoer- en drinkbak – Zilver – 25 cm

Gaat jouw voorkeur uit naar een drinkbak én een voerbak in één set? Dan is deze variant van Beeztees de beste keuze. Deze set bestaat uit een RVS hondenvoerbak en een RVS drinkbak. Deze drinkbak heeft een inhoud van zo’n 2,5 liter en kan op elke gewenste hoogte ingesteld worden. Na gebruik kun je deze RVS drinkbak in de vaatwasser stoppen, zodat deze weer keurig schoon wordt. Bij aanschaf krijg je niet alleen de voerbak en de drinkbak geleverd, maar ook de standaard.

 • Inhoud: 2,5 liter.
 • Materiaal: RVS.
 • Geschikt voor: in huis.

3.5. MidWest – Bench RVS voerbak of drinkbak snap’y – Met handig kliksysteem – 1892 ml

Tot slot kan ook deze drinkbak van het merk MidWest op veel positieve beoordelingen rekenen. Deze drinkbak kun je namelijk aan de binnenkant van een bench ophangen, waardoor jouw (jonge) hond altijd beschikking heeft over een lekkere hoeveelheid vers water. Met dank aan een gepatenteerd systeem hangt deze drinkbak zeer stevig in de bench. Zowel jij als jouw hond genieten daardoor van het nodige gemak; de inhoud van deze drinkbak is ongeveer 1,9 liter.

 • Inhoud: 1,9 liter.
 • Materiaal: RVS.
 • Geschikt voor: in de bench.

4. Veelgestelde vragen

Heb je hierboven de beste drinkbak voor jouw hond gevonden? Dan hoef je eigenlijk nog maar twee dingen te doen; de beste drinkbak voor jouw hond aan te schaffen én de drinkbak op de juiste manier te gaan gebruiken. Over het gebruik krijgen wij regelmatig vragen; wij hebben daarom besloten om onderstaande sectie met veelgestelde vragen samen te stellen.

Wat is de juiste inhoud van een drinkbak voor een hond?

Het antwoord op deze vraag is volledig afhankelijk van jouw hond én van jouw eigen voorkeuren. Ben je op zoek naar een vaste drinkbak voor in jouw huis voor een grote hond? Dan kun je het beste voor een behoorlijk grote drinkbak kiezen. Mocht je voor onderweg voor bijvoorbeeld jouw Chihuahua op zoek zijn naar een handige drinkbak, dan kun je het beste kiezen voor een compacte/klein drinkbak. Stem de inhoud van de beste drinkbak dus af op jouw hond.

Hoevaak moet een drinkbak bijgevuld worden?

Ook dit is afhankelijk van jouw hond; des te meer hij drinkt, des te vaker je de beste drinkbak voor jouw hond bij zou moeten vullen. Ook dat is dus een reden om voor een grote drinkbak te kiezen. Graag willen wij je nog wel één tip meegeven: is het buiten warm? Ververs dan regelmatig de drinkbak van jouw hond. Tijdens warm weer is het namelijk nóg belangrijker dat jouw hond voldoende drinkt. Door het water regelmatig te verversen, geniet jouw hond ook nog van lekker koel water.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *