De beste hondenpuzzels vind je hier

Laatst bijgewerkt: 1 november 2022

Honden hebben veel energie en ze hebben dan ook veel aandacht nodig. We snappen natuurlijk hartstikke goed dat je niet altijd de tijd hebt om je hond aandacht te geven. Maar aandacht geven is niet alleen wandelen of spelen maar het is ook belangrijk dat je hond zijn hersenen traint. Dit kan met verschillende denkspelletjes. Een voorbeeld van zo’n denkspel is een hondenpuzzel. 

Waar is een hondenpuzzel goed voor?

Honden raken niet alleen hun energie kwijt door buiten te wandelen maar ook door zo’n puzzel te doen. Doordat je hond zo moet nadenken, kost dit energie waardoor hij niet de hele tijd bij het baasje aandacht zal vragen. Je hond kan dus op elk moment zelf gaan spelen. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke goed voor de mentale gezondheid van je hond. Je hond traint zijn hersenen. 

De top vijf beste hondenpuzzels

Ben je op zoek naar zo’n leuke hondenpuzzel? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder vind je de top 5 beste puzzels voor je hond. 

FEMUR hondenpuzzel

FEMUR heeft een hele fijne hondenpuzzel. De puzzel is in de vorm van een hondenpootje. In het midden zit een rondje waar je eventueel snoepjes of brokjes in kan doen. Om bij die brokjes te kunnen, moet je hond blokjes verschuiven. Ook boven in het pootje zitten meerdere mogelijkheden om te spelen. Ook hier moet je figuurtjes aan de kant schuiven. De puzzel is gemaakt van hout en ziet er superschattig uit door de verschillende kleurtjes. 

Joyha hondenpuzzel

Verveelt jouw hond zich ook zo vaak? Met deze hondenpuzzel kan je viervoeter zich urenlang vermaken. Je kan bij deze puzzel zelf bepalen hoe moeilijk je het maakt. Het is een puzzel in de vorm van een hondenbot. Midden in dit bot zitten kleine gaatjes waar je snoepjes of brokjes in kan doen. Over deze gaatjes kan je gele dopjes plaatsen. Je kan zelf bepalen hoeveel dopjes je plaatst en hoe moeilijk je het maakt. Iets wat ook handig is, is de antislipmat die aan de onderkant van de puzzel zit. Zo verschuift de puzzel niet als je hond er mee speelt. 

PetPetrol hondenpuzzel

Ook PetPetrol heeft een hele leuke en uitdagende puzzel voor je hond. Het lijkt van buitenaf op een simpel vierkante puzzel maar hij is eigenlijk ontzettend uitdagend voor je hond. De puzzel dient goed als een geheugentrainer. Er zitten 13 vlakken in waar je snoepjes of brokjes in kan doen. Boven op die vlakken zitten soort deurtjes die je hond zelf open of dicht kan doen. De puzzel is geschikt voor zowel kleine als grote hondenrassen. 

Kaboo hondenpuzzel

Kaboo heeft weer een ander soort hondenpuzzel. Dit keer is het niet een bak met snoepjes maar het is een kubus van stof. Het is een kubus met daaraan allerlei vakjes. In deze vakjes kan je dan brokjes of snoepjes stoppen. Op die manier heb je een soort puzzel, voerbakje en speeltje in één. Je kan zelf bepalen hoe moeilijk je het maakt. Zo kan je de snoepjes heel erg ver in de vakjes duwen maar je kan het ook makkelijker maken door de brokjes niet echt te verstoppen. Iets wat ontzettend fijn is, is dat je de kubus uit kan wassen. Op deze manier blijft de kubus altijd schoon en zal hij ook niet gaan stinken. Dit is wel zo hygiënisch, ook beter voor je hond. 

My intelligent pet hondenpuzzel

Je hoort het al aan de naam ‘my intelligent pet’. Je hond wordt er intelligenter van. Dit is lijkt misschien niet helemaal op een puzzel maar je hond traint zijn hersenen er wel mee. Het is namelijk een xylofoon maar dan voor je hond. Zo kan je hond spelen met verschillende soorten geluid. Zodra je hond met zijn poot de houten blokjes indrukt, komt er geluid van de xylofoon. Dit is natuurlijk super interessant voor je dierenvriend. Sommige honden vinden dit van zichzelf al ontzettend interessant maar als je hond het nog niet zo bijzonder vindt, dan kan je een snoepje in het houten blokje stoppen. Op het moment dat het blokje naar beneden wordt geduw, valt het snoepje uit het houten blokje. 

Conclusie

De conclusie is eigenlijk dat een hondenpuzzel niet alleen leuk is maar ook leerzaam. Honden hebben veel aandacht nodig, soms meer aandacht dan dat je ze kan geven. Zo’n hondenpuzzel is daarom een perfecte oplossing. Je hond kan zich prima zelf vermaken zonder dat hij jouw hulp nodig heeft. Honden kunnen soms wel uren zoet zijn met een puzzel. 

Lijst met de 5 beste hondenpuzzels

Veelgestelde vragen

Wat is een hondenpuzzel?

Een hondenpuzzel is eigenlijk een soort denkspelletje maar dan voor je viervoeter. Vaak zijn dit voerbakken met verschillende uitdagingen zoals schuifjes of klepjes die je hond open moet maken.

Waar is een hondenpuzzel goed voor?

Een hondenpuzzel is goed om de hersenen van je hond te trainen. Elke puzzel heeft weer zijn eigen werking. Zo is de ene goed voor geheugentraining terwijl de andere weer goed is voor de motoriek van je hond. 

Is een hondenpuzzel goed voor je hond?

Hondenpuzzel zijn ontzettend goed voor je hond. Je hond traint hiermee zijn hersenen en blijft daardoor gezond. Daarnaast zal het ervoor zorgen dat je hond minder aandacht van je vraagt. 

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *