Online puppycursus volgen? Alles wat je moet weten over digitaal lessen!

Laatst bijgewerkt: 12 mei 2022

Heb je een puppy in huis rondlopen? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat het vrij lastig is om een puppy in toom te houden. Sterker nog: sommige mensen geven aan dat het pittiger is om een puppy op te voeden dan een baby. Voor het opvoeden van een puppy moet je al met al stevig in je schoenen staan en hier de nodige tijd vrij voor maken.

Kun je bij het opvoeden van jouw puppy enige hulp gebruiken? Wil je het opvoedproces van jouw puppy een stuk makkelijker en sneller laten verlopen? In dat geval kun je voor verschillende “hulpmiddelen” gebruiken, waaronder een puppycursus die je online kunt volgen. In dit artikel willen wij je graag kennis laten maken met het fenomeen “online puppycursus”.

In de afgelopen jaren hebben meer en meer mensen gekozen voor het volgen van een online puppycursus. Aan de ene kant is dat logisch, aangezien het internet in de afgelopen jaren eigenlijk uitgegroeid is tot een vast onderdeel van onze maatschappij. Anderzijds geeft dit duidelijk aan dat een online puppycursus écht een meerwaarde biedt. Wat deze meerwaarde precies is? Het antwoord op onder meer die vraag vind je in dit artikel.

1. Wat is een online puppycursus?

Het opvoeden van een jonge hond is absoluut geen gemakkelijke klus. Hij is overal door afgeleid, hij is lekker ondeugend en hij lijkt Oost-Indisch doof te zijn. Als je een puppy op gaat voeden, is het zaak om onwijs geduldig te zijn. Ook moet je vrij veel tijd in de opvoeding steken en moet je zeer consequent zijn. Alleen op die manier kun je een puppy relatief snel de gewenste regels en commando’s aanleren.

Aanbevolen door HondenPassie.nl

Online puppycursus van Tinki Academy

Heel veel bloed, zweet en tranen besparen? Met de online puppycursus van Tinki Academy gaan jij en je pup samen digitaal lessen volgen van echte hondenexperts. Met ruim tientallen uren aan trainingsvideo's, oefeningen en stappenplannen kun je in je eigen tijd je puppy opvoeden en een ijzersterke band opbouwen.

Meer informatie

Indien je zelf een puppy in huis hebt, of als je er binnenkort één op gaat halen, is het advies om te kijken naar een puppycursus. Met een puppycursus kun je jouw pup namelijk op de juiste manier alle basisregels en basiscommando’s gaan leren. Bij een pup is juist deze basis van belang; in de nabije toekomst kun je namelijk steeds weer terugkeren naar de basis. Het is dan ook van cruciaal belang dat je samen met jouw pup een stevige basis gecreëerd hebt.

Als je een puppycursus wilt gaan volgen, heb je de keus tussen twee soorten: een online- of een offline puppycursus. Bij een offline puppycursus ga je echt naar een hondenschool toe, waarbij je een training volgt samen met andere baasjes en hun pups. Bij een online puppycursus gaat dit echter compleet anders; in dat geval verloopt de training volledig digitaal.

Dat is dan ook direct het belangrijkste kenmerk van een online puppycursus: werkelijk waar alles verloopt digitaal. Dit betekent dat er ook maar één iemand direct contact met jouw pup heeft; dat ben jijzelf. Om een dergelijke cursus te kunnen volgen, moet je je uiteraard wel voor een bepaalde cursus aan gaan melden. Gelukkig heb je tegenwoordig de keus uit meerdere online puppycursussen.

Heb je de gewenste online puppycursus gevonden? Dan kun je van start gaan met de eerste les van deze cursus. Je merkt dan al direct dat alle lessen op dezelfde manier vormgegeven zijn: in de vorm van een video. Een digitale puppycursus bestaat uit bijvoorbeeld 30 verschillende cursusvideo’s. Het enige wat jij hoeft te doen, is deze cursusvideo’s goed door te nemen. In deze video’s tref je allerlei instructies en oefeningen aan; die instructies en oefeningen moet je vervolgens in de praktijk gaan brengen met jouw kleine viervoeter.

Kortom, een online puppycursus is een cursus die je volledig online kunt volgen. Alle video’s kun je op je gemak en in je eigen tijd bekijken. Vervolgens is het zaak om alle instructies en oefeningen aan jouw pup te gaan leren, waarbij je dus altijd terug kunt vallen op de video’s van de online puppycursus.

2. Wat zijn de voordelen?

Lijkt het jou wel iets om met een digitale puppycursus aan de slag te gaan? Dat is maar al te goed voor te stellen; voor zowel jezelf als voor jouw pup brengt een digitale puppycursus namelijk de nodige voordelen met zich mee.

Zo is het een absoluut voordeel dat je nergens aan gebonden bent. Je kunt de lessen van de online puppycursus op elk gewenst moment volgen. Dat is bij een hondenschool echter compleet anders; je moet je dan op vaste momenten opdraven om de puppycursus te gaan volgen. Met een digitale puppycursus geniet je dus van onwijs veel gemak én van flexibiliteit.

Verder is het ook een feit dat je veel kosten kunt besparen met een online puppycursus. Als je een online puppycursus naast een “normale” puppycursus legt, zie je direct dat de online puppycursus echt fors goedkoper is. Het geld dat je hiermee weet te besparen, kun je uitgeven aan bijvoorbeeld een hondenmand voor jouw pup, het leukste speelgoed voor jouw pup of het juiste hondenvoer voor jouw pup.

Daarnaast weet je jouw pup ook continu in een vertrouwde omgeving op te voeden. Doordat je jouw pup continu in een vertrouwde omgeving opvoedt, voelt hij zich sneller thuis in jouw (en zijn) huis. Daarnaast raakt hij hierdoor ook minder afgeleid tijdens een training. Dat is bij een “normale” puppycursus compleet anders: er zijn dan altijd wel factoren die de aandacht van jouw puppy trekken. Je kunt hierbij denken aan geritsel in het bos rondom het trainingsveld of aan de andere puppy’s die bij de puppycursus aanwezig zijn.

Ook is het prettig dat je met een online puppycursus lessen uit het verleden nogmaals kunt bekijken. Je kunt daarmee bijvoorbeeld een regel of een commando gaan perfectioneren, waardoor jouw pup uiteindelijk nóg beter gaat luisteren. Bij een “normale” puppycursus is dat niet mogelijk; dit is wellicht alleen mogelijk als je een privé cursus bij een hondenschool volgt. In dat geval moet je echter vrij diep in de buidel tasten.

Verder is het ook nog aangenaam dat je via allerlei diverse apparaten de puppycursus kunt volgen. Je hoeft deze puppycursus niet per sé via jouw laptop of pc te volgen, aangezien je de cursus ook via jouw smartphone of tablet kunt volgen. Je bent hierdoor al met al zeer flexibel, waarbij je dus ook zelf kunt bepalen wannéér je de lessen gaat volgen.

puppy ligt in een grasveld te staren

Tot slot willen we benoemen dat je bij een digitale puppycursus ook gewoon feedback kunt ontvangen. Je kunt namelijk jouw trainingen met jouw puppy filmen, waarna je deze doorstuurt naar de ontwikkelaar van de cursus. Deze ontwikkelaar is een geoefend en ervaren puppytrainer en kan jou dus – op basis van jouw beelden – perfecte feedback geven.

Wel willen we opmerken dat een online puppycursus één nadeel met zich mee brengt: de beperkte socialisatie voor jouw puppy. Tijdens een puppycursus komt een hond normaliter in aanraking met allerlei andere honden, waardoor je hem direct op de gewenste manier weet te socialiseren. Tijdens een online puppycursus is dit uiteraard niet mogelijk. Ons advies is daarom om jouw puppy tijdens het wandelen in contact te laten komen met andere honden; een dergelijke spontane socialisatie levert uiteindelijk het beste resultaat op.

3. Hoe en waar kun je starten?

Klinken de bovengenoemde voordelen bij jou als muziek in de oren? Wil jij ook graag van het gemak, de flexibiliteit en de relatief lage kosten gaan genieten? Dan is het zaak om je direct aan te gaan melden voor een geschikte online puppycursus. Maar, hoe vind je nou de beste online puppycursus?

Wij willen je adviseren om via het internet op zoek te gaan naar verschillende online puppycursussen. Je kunt vervolgens verschillende cursussen met elkaar gaan vergelijken, waarbij je ook goed kunt letten op de beoordelingen van cursisten die jou voorgegaan zijn. Zeker aan de hand van deze beoordelingen krijg je een duidelijke indruk van de online puppycursus.

Waar je op moet letten bij het maken van een vergelijk? Allereerst is het aan te raden om goed naar de inhoud van de puppycursus te kijken. Uit hoeveel lessen bestaat de online puppycursus? Welke onderwerpen worden in deze lessen besproken? En op welke manier worden de lessen gegeven? Het is in ieder geval wenselijk dat deze lessen middels cursusvideo’s gegeven worden.

Vervolgens kun je naar de belangrijke randvoorwaarden gaan kijken. Check bijvoorbeeld wat de kosten zijn, of je recht op een garantie hebt (als je niet tevreden met de cursus bent) en of je nog eventueel bonussen meegeleverd krijgt. Spreekt uiteindelijk het totaalplaatje jou aan? Dan kun je je direct voor de betreffende digitale puppycursus aan gaan melden.

Aanbevolen door HondenPassie.nl

Online puppycursus van Tinki Academy

Heel veel bloed, zweet en tranen besparen? Met de online puppycursus van Tinki Academy gaan jij en je pup samen digitaal lessen volgen van echte hondenexperts. Met ruim tientallen uren aan trainingsvideo's, oefeningen en stappenplannen kun je in je eigen tijd je puppy opvoeden en een ijzersterke band opbouwen.

Meer informatie

Persoonlijk zijn wij zeer te spreken over de online puppycursus van Tinki Academy. Zij hebben uitstekende reviews en cursisten zijn zeer enthousiast over de cursus. Daarnaast hanteren ze een “100% niet goed is geld terug garantie” en krijg je diverse gratis extra’s. Al met al een cursus om in je overweging mee te nemen.

Bij het aanmelden is het zaak om de gevraagde gegevens in te vullen. Je moet hierbij onder meer jouw e-mailadres invullen; op dit e-mailadres ga je namelijk een link ontvangen. Via deze link kun je direct met de online puppycursus starten. Waar deze link exact naar toe leidt, verschilt van cursus tot cursus. Sommige ontwikkelaars hebben bijvoorbeeld gekozen voor een afgesloten online cursusomgeving, terwijl andere ontwikkelaars kiezen voor verborgen video’s op YouTube.

Via de link in jouw mail kun je in ieder geval direct starten met het volgen van de online puppycursus. Vanaf dat moment kun je ook zelf gaan bepalen welk tempo je gaat hanteren; wil je bijvoorbeeld 1 les per week volgen of ga je toch voor 3 lessen per week? Onthoud in ieder geval dat de trainingen vrij pittig en vermoeiend voor jouw puppy zijn. Zorg er dus voor dat je niet té vaak de lessen gaat volgen.

Bij sommige cursussen ben je echter ook gebonden aan een vast tempo. In dat geval wordt bijvoorbeeld om de 5 dagen een nieuwe les ter beschikking gesteld. Dit brengt één belangrijk voordeel met zich mee: je kunt veel structuur aanbrengen en je weet jouw puppy ook van de benodigde rust te voorzien.

Al met al is het van belang om een goed vergelijk te maken tussen de verschillende online cursussen. Bepaal waar je naar op zoek bent en ga vervolgens op zoek naar de online puppycursus die het beste aansluit op jouw verwachtingen. Als je je eenmaal voor die cursus aangemeld hebt, gaat het echte werk beginnen. Voor het volgen van een online puppycursus vind je hieronder nog enkele handige tips.

4. Handige tips

Wil je graag met jouw puppy een online puppycursus gaan volgen? Dat is een verstandige keus; met een online cursus geniet je namelijk van meerdere voordelen. Om zo optimaal mogelijk van deze voordelen te profiteren, is het aan te raden om onderstaande tips op te volgen.

  • Aarzel niet om feedback te vragen. Bij de meeste cursussen ben je in staat om jouw vragen te stellen of om video’s van jouw trainingen op te sturen.
  • Durf te investeren in een goede online puppycursus. Met een goede cursus kun je immers de gewenste basis voor jezelf en jouw pup gaan creëren; daar plukken jullie beide in de rest van zijn leven de vruchten van.
  • Start zo vroeg mogelijk met de online puppycursus. Zodra je jouw puppy opgehaald hebt, is het aan te raden om te starten met de online puppycursus. Des te jonger jouw pup is, des te sneller/beter hij kan leren.
Aanbevolen door HondenPassie.nl

Online puppycursus van Tinki Academy

Wij van HondenPassie.nl zijn zeer enthousiast over deze online puppycursus van Tinki Academy.

Omdat deze puppycursus gemaakt is door verschillende experts, ga je alles leren over de opvoeding van je pup.

Samen gaan jij en je puppy digitale lessen volgen en bouwen hiermee een ijzersterke band op.

De online puppycursus bevat tientallen uren aan trainingsvideo's, oefeningen en stappenplannen.

Start de training van je pup vandaag nog.

Meer informatie

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

1 reactie op “Online puppycursus volgen? Alles wat je moet weten over digitaal lessen!

  1. Fleurtje zegt:

    Ons hondje komt uit roemenieen, ze was alles wat onze andere niet hadden.Was enigsinds voorbereid schuw was onze Fleurtje.ze was zelfs bang als iemand niet zei en binnen kwam.Ze is nu bijna 3 jaar bij ons.Door eindeloos spelen geduldig zi

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *