Bezoek de leukste glampings samen met je hond

Laatst bijgewerkt: 24 januari 2023

Wie wil er nou niet op vakantie met zijn favoriete viervoeter? Niks is leuker dan op vakantie gaan met je grote dierenvriend. Maar het is niet overal toegestaan om je hond mee te nemen. Maar gelukkig zijn er genoeg accommodaties waar dit wel is toegestaan. Ben je benieuwd? Wij hebben vijf leuke glampings voor je op een rij gezet. Lees vooral verder en kom erachter of er een leuke glamping voor jou en je hond tussen zit.

Dit zijn een aantal leuke glampings voor jou en je hond

Op zoek naar een glamping voor jou en je hond? Hieronder staan er vijf op een rij.

Camping Diana Heide

Camping Diana Heide ligt in het midden van Drenthe. Het is een prachtige locatie midden in de Drentse bossen. Je kan hier dus genieten van de prachtige natuur waar je samen met je hond heerlijk kan wandelen. Op de camping kan je verblijven in een Lodge, dit is een ingerichte tent. Daarnaast zijn er ook meerdere chalets. Deze chalets zijn geschikt voor vier personen en natuurlijk je hond. De Lodge is geschikt voor vijf personen, en ook hier zijn huisdieren toegestaan. Het is een grote camping met veel faciliteiten. Naast dat je verblijven kunt huren, kun je ook met een vouwwagen, camper of tent komen.

Camping Vlugtenburg

Camping Vlugtenburg ligt in ’s Gravenzande, dichtbij het strand. Niks is leuker dan je hond zien rennen over het strand. Hoe lekker is het om je hond zo te zien genieten. De meeste honden vinden het strand ontzettend leuk. Vaak is het even wennen maar als ze eenmaal gewend zijn vinden ze het vaak enorm leuk. Camping Vlugtenburg vindt het supergezellig als je je viervoeter meeneemt. Er zijn speciale accommodaties voor jou en je hond. Daarnaast is er zelfs een speciaal hondenstrand. Hier zijn honden 24/7 toegestaan. Het is belangrijk dat je bij je reservering ook je honden aanmeldt. Je mag in totaal twee honden in één bungalow.

EuroParcs Poort van Maastricht

Is het strand of het bos niks voor jou, maar ga je liever naar de heuvels van Limburg? Dan is de Poort van Maastricht misschien wel wat voor jou en je hond. Je denkt misschien dat Limburg helemaal niet zoveel heuvels heeft, maar het is eigenlijk enorm heuvelachtig. Deze glamping ligt ook tussen de Limburgse bergen. Er valt genoeg te beleven, zo kan je de prachtige hoofdstad bezoeken, je kan naar het drielandenpunt, naar Valkenburg of naar de grotten van Valkenburg. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je hond ook welkom is op de glamping.

Glamping in Stieltjeskanaal

In het Stieltjeskanaal zijn enorm veel leuke natuurhuisjes en ingerichte tenten. De camping bevind zich in Drenthe, maar ligt heel dicht aan de Duitse grens. Dichtbij de camping zit het Pieterpad, dit is een bekend wandelpad. Dit is dus ook ontzettend leuk met je hond. Je kan met maar liefst zes personen in zo’n accommodatie. Daarnaast kan je op loop afstand heerlijk aan het water zitten. De camping ligt tussen Coevorden en Nieuw Amsterdam, daarnaast ligt het ook in de buurt de dierentuin Wildlands. En niet te vergeten zijn ook viervoeters welkom op de camping.

Buytenplaets Suydersee

Camping de Buytenplaets Suydersee is gevestigd in Flevoland. Van safaritenten, tipitenten en huisjes tot boomhutten, tenten en pipowagens camping de Buytenplaets heeft het allemaal. Genoeg keuze, ga je voor een boomhut of gewoon lekker in de tent? Het belangrijkste aan de glamping is natuurlijk dat honden welkom zijn! Je kan heerlijk gaan wandelen en herinneringen maken met je hond. Laat je hond daarom niet thuis als je op vakantie gaat, maar ga heerlijk op avontuur samen met je viervoeter.

Conclusie

Je hond alleen thuis laten terwijl jij op vakantie gaat is natuurlijk niet leuk. Daarom zijn er gelukkig genoeg campings en glampings waar je terecht kan samen met je hond. Hierboven hebben wij er vijf voor je op een rij gezet maar er zijn er natuurlijk veel meer. Bovenstaande glampings zijn allemaal in de prachtige natuur van Nederland. Van prachtige bossen tot de zee en de Limburgse heuvels.

Veelgestelde vragen

Waarom zijn honden niet altijd welkom op een camping?

Honden kunnen haren of een geur achterlaten. Dit kost meer tijd en geld tijdens het schoonmaken van bijvoorbeeld huisjes. Daarnaast kunnen honden voor overlast zorgen. Denk hierbij aan blaffende of agressieve honden.

Mag een hond mee naar de camping?

Het verschilt heel erg per camping. Op de ene camping is je viervoeter welkom en op de andere zijn ze niet toegestaan. Om het zeker te weten kan je het beste even bellen. Soms zit het ook bij de reservatie in. Daarnaast is er vaak een maximum van twee of drie honden. Dit verschilt uiteraard ook weer per camping.

Mag een camping een hulphond afwijzen?

Officieel mogen hulphonden niet geweigerd worden in openbare ruimtes. Denk hierbij aan horeca, scholen en winkels.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *