Onderweg zijn met je hond

Samen onderweg in de auto, trein, bus of in het vliegtuig. Onderweg zijn is een belangrijk onderdeel van het leven van je hond. Wanneer je je hond een langere afstand wilt vervoeren komen er verschillende aspecten kijken bij het welzijn en de veiligheid van je hond.

Op deze pagina vind je verschillende artikelen die je helpen om je hond zo goed en effectief mogelijk te vervoeren. Samen uit, samen thuis.

Informatie over onderweg zijn met je hond

Wanneer je je hond meeneemt op reis of een lange autorit, is een goede voorbereiding van groot belang. Denk je aan genoeg water, eten en andere benodigde heden om je hond zo goed mogelijk onderweg te verzorgen. Een speeltje meenemen kan ook van pas komen om je hond niet te laten vervelen.

Ook een bench is aan te raden zodat je je hond in bedwang kunt. Onderweg krijgt een hond namelijk veel nieuwe indrukken die impulsief gedrag kunnen opwekken. Tevens kan het tijdens het reizen op sommige momenten niet mogelijk zijn je hond in de gaten te houden waardoor een bench erg handig kan zijn. Naast een bench kun je in de auto een speciale gordel kopen om je hond veilig te vervoeren.

Wanneer je gebruik maakt van het openbaar vervoer zoals de trein of de bus gelden er specifieke regels voor het meenemen van je viervoeter. Denk aan het aanlijnen van je hond.

In het vliegtuig heb je helaas met meer regels te doen. Zo mogen de meeste honden niet in de cabine waar wij als mensen zitten tenzij de hond klein genoeg is om als handbagage mee te nemen. Probeer daarom altijd jezelf goed voor te bereiden zodat je bij vertrek niet tegen onverwachte verrassingen aanloopt.