De 4 beste hondentruien in 2024

Laatst bijgewerkt: 13 juli 2022

Heb jij gekozen voor een hondenras met een korte vacht? Of ben je wellicht gegaan voor een zogeheten naakthond? Voor dergelijke honden is het van belang dat je hen ’s winters goed weet te beschermen tegen de lage temperaturen. Door het ontbreken van een dikke vacht hebben zij het immers relatief snel koud; jij bent eigenlijk de enige die dit op kan lossen.

Hoe je jouw hond goed kunt beschermen tegen de kou? Onder meer door de beste hondentrui aan te schaffen. Een dergelijke trui zit lekker om de vacht van jouw hond heen, waarbij de trui ook nog een isolerende laag vormt. De trui weet de warmte goed vast te houden en zorgt er dus voor dat jouw hond op een aangename manier de koude dagen kan overleven. Handig als we in Nederland koude dagen hebben, maar ook als je met jouw hond naar bijvoorbeeld Scandinavië of andere koude gebieden op vakantie gaat.

Ben je op zoek naar de beste hondentrui? Wil je graag de beste hondentrui voor jouw trouwe viervoeter aanschaffen? Dan ben je in dit artikel in ieder geval aan het juiste adres. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste hondentruien, waarbij we onder meer naar pasvorm, comfort en prijs-kwaliteitsverhouding gekeken hebben. Uiteindelijk hebben we een top 4 samen weten te stellen; in dit artikel lees je meer over de beste hondentruien.

1. Waarom een hondentrui kopen?

De belangrijkste reden om een hondentrui te kopen, hebben we reeds hierboven genoemd: het warm houden van jouw hond. Met name de honden met een korte vacht – en de naakthonden – kunnen het ’s winters behoorlijk koud hebben. Naarmate de temperatuur daalt en daalt, wordt het voor dergelijke honden steeds minder aangenaam. Je kunt het leven voor hen weer een stuk aangenamer maken door de beste hondentrui te kopen.

Bijkomend voordeel is dat de beste hondentrui ook nog een leuk design heeft. Je weet daardoor jouw hond eigenlijk “aan te kleden”, waardoor jouw hond er altijd leuk bij loopt. Dat is echter in onze ogen wel van ondergeschikt belang; het draait in de basis immers om het warm houden van jouw hond. Dat is dé reden om de beste hondentrui voor jouw trouwe viervoeter aan te schaffen.

Al met al is de aanschaf van een hondentrui voor sommige honden en baasjes van cruciaal belang. Als je het voor jouw hond in de winter ook aangenaam wilt maken, kan je eigenlijk maar één ding doen; direct de beste hondentrui aanschaffen. Daarvoor vind je op deze pagina in ieder geval alle benodigde informatie.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een hondentrui?

Wil je het graag zo aangenaam mogelijk maken voor jouw hond met een korte vacht? Zie je regelmatig dat jouw hond tijdens koudere dagen aan het trillen is? Dan kan je eigenlijk maar één juiste aankoop doen; de beste hondentrui. Maar, waar moet je nou op letten bij het uitkiezen van de beste hondentrui? Wij bespreken graag hieronder de belangrijkste criteria die de aandacht verdienen.

Allereerst willen wij je wijzen op het materiaal van de hondentrui. Het is wenselijk dat dit materiaal een warmte houdend materiaal is, zoals bijvoorbeeld fleece en microvezel. Als je het aanbod van hondentruien bekijkt, zie je dat nagenoeg alle truien van één van deze twee materialen vervaardigd zijn. Je hoeft dus eigenlijk alleen maar een keuze te maken tussen deze twee materialen.

Uiteraard speelt ook de maat een belangrijke rol. De maatstelling van de hondentruien is echter enigszins vreemd. Sommige fabrikanten koppelen de maatstelling namelijk aan het gewicht van de hond, terwijl andere fabrikanten kiezen voor het benoemen van de ruglengte. Wij willen je adviseren om het gewicht én de ruglengte van jouw hond op te meten. Dan heb je in ieder geval de juiste getallen bij de hand om de beste hondentrui uit te kunnen kiezen.

Verder moet je ook goed naar het design van de hondentrui kijken. Ga je het liefste voor een opvallende hondentrui? Of wil je liever dat de hondentrui bijvoorbeeld dezelfde kleur als de vacht van jouw hond heeft? In het assortiment vind je in ieder geval allerlei soorten hondentruien terug wat betreft design. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om voor een trui met een leuk design te gaan. Wil je bijvoorbeeld dat jouw hond er als een zebra uit komt te zien? Dan kan je voor een zwart-wit gestreepte hondentrui kiezen.

hondentrui

Feit is dat je de hondentruien tegenwoordig in allerlei soorten kleuren, designs en patronen aan kunt schaffen. Het is aan jou om te bepalen wat je mooi vindt. Bedenk hierbij goed dat je een hondentrui voor de lange termijn koopt. Mocht je denken dat je na verloop van tijd bijvoorbeeld een roze of een oranje hondentrui zat bent, is het wellicht verstandiger om voor een meer “basic” kleur te gaan. Door het uitgebreide assortiment heb je in ieder geval voldoende mogelijkheden om de juiste keuze te gaan maken.

Ook is het verstandig om naar de kwaliteit van de hondentrui te kijken. Het is uiteraard lastig om dat vanaf een beeldscherm te beoordelen, maar je kunt hierbij wél naar de fabrikant kijken. Het is namelijk een gegeven dat de beste hondentruien door gerenommeerde merken vervaardigd worden; dit ga je ook terug zien in onderstaande reviews. Wij willen je daarom graag adviseren om voor een gekend merk te gaan.

Tot slot is het ook nog verstandig om naar het prijskaartje van de beste hondentrui te kijken. Aangezien een hondentrui een lange levensduur heeft, kan het absoluut geen kwaad om hier een bepaald bedrag in te investeren. Sterker nog; dat is zelfs iets wat wij aanraden. Door nét iets meer geld aan de beste hondentrui uit te geven, geniet jouw trouwe viervoeter hoogstwaarschijnlijk jarenlang van een comfortabele en warme hondentrui. Dat is een bepaalde investering wel waard, niet waar? Kijk al met al goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding en durf te investeren. Daar ga je zeker geen spijt van krijgen.

3. De 4 beste hondentruien

Het mag duidelijk zijn; bij het uitkiezen van de beste hondentrui moet je op de nodige criteria letten. Wij hebben hierboven al besproken welke criteria dit zijn, maar we gaan graag nóg een stapje verder voor je. We zijn namelijk ook al op zoek gegaan naar de beste hondentruien. Uiteindelijk hebben we een top 4 samen weten te stellen van hondentruien waar wij zéér over te spreken zijn. Meer informatie over de 4 beste hondentruien is in onderstaande reviews te vinden.

3.1. GoldPaw – Stretch Fleece Pullover – Rekbare hondenjas/hondentrui – Grijs – Maat 20 (15 – 30 kg)

Volgens ons moet de beste hondentrui van fleece gemaakt zijn, moet deze een perfecte pasvorm hebben en moet deze comfortabel zitten. Aan al deze “eisen” voldoet deze hondentrui van het merk GoldPaw. Deze trui zit heerlijk voor jouw hond, aangezien deze rekbaar is. De hondentrui valt dus eigenlijk altijd goed om het lichaam van jouw hond, waardoor hij het al snel een stuk warmer krijgt. Handig is ook dat je deze hondentrui in de wasmachine kunt stoppen.

De GoldPaw hondentrui is in vele verschillende kleuren en maten verkrijgbaar. Met in totaal 12 kleuren en 15 maten kan je ongetwijfeld de beste hondentrui voor jouw trouwe viervoeter vinden. Wij zijn in ieder geval fan van deze hondentrui.

 • Materiaal: fleece.
 • Kleur: blauw (11 andere kleuren verkrijgbaar).
 • Geschikt voor: honden van 18 tot 23 kilo.

3.2. Bontjesvoorhondjes – Hoodie – Sweater – Licht roze met tekst – I LOVE U – XXL

Het merk Bontjesvoorhondjes heeft zich toegelegd op het ontwerpen van de beste hondentrui en dat gaat hen behoorlijk goed af. Wij zijn namelijk zeer te spreken over deze fraaie hoodie/hondentrui van dit merk. De hondentrui is heerlijk warm, heeft een prettige pasvorm en heeft ook nog een leuke opdruk; “I <3 you”. Bijkomend voordeel is dat je uit vijf verschillende maten kunt kiezen en uit twee verschillende kleuren. Je kunt dus altijd wel de beste hondentrui voor jouw trouwe viervoeter vinden.

 • Materiaal: fleece.
 • Kleur: oranje (1 andere kleur verkrijgbaar).
 • Geschikt voor: honden met een ruglengte van ongeveer 37 cm.

3.3. Nobby – Hondenjas – Teddy – Wit/roze – 29 cm

Ook over deze hondentrui van het merk Nobby zijn we zeer te spreken. Dit gekende merk heeft gekozen voor een combinatie van fleece en microvezel; door deze materialen zit deze hondentrui in ieder geval heerlijk om de rug en borst van jouw hond. De hondentrui heeft ook nog een capuchon; mocht jouw hond dit niet aangenaam vinden, is het mogelijk om deze capuchon af te nemen. Nadat deze beste hondentrui vies geworden is, kan je ‘m snel in de wasmachine laten wassen. Ideaal.

Deze trui is in 6 verschillende maten verkrijgbaar (20 cm, 23 cm, 26 cm, 29 cm, 32 cm en 36 cm) en in 2 verschillende kleuren; wit met roze of grijs met groen.

 • Materiaal: fleece en microvezel.
 • Kleur: wit met roze (1 andere kleur verkrijgbaar).
 • Geschikt voor: honden met een ruglengte van ongeveer 29 cm.

3.4. Trixie – Be Nordic – Hoodie flensburg – 45 cm

Deze lijst met beste hondentruien sluiten we in stijl af met deze hondentrui van Trixie. Dit bekende merk heeft prima werk afgeleverd met deze stijlvolle en comfortabele hondentrui. Deze trui valt goed om het lichaam van jouw hond, waarbij de sweatstof aan de binnenkant zorgt voor de gewenste warmte. Dankzij een klittenbandsluiting is het mogelijk om de pasvorm naar wens aan te passen. Ook is deze beste hondentrui uitgevoerd met een capuchon en is het mogelijk om de trui te wassen op 30 graden. Al met al een prima hondentrui.

Deze hondentrui is in vier verschillende maten verkrijgbaar: maat XXS (24 cm), maat XS (27 cm), maat S (33 cm) en maat M (45 cm). De genoemde lengtes staan in dit geval voor de ruglengte van de hond. Ook kan je nog kiezen tussen een blauwe en een grijze variant.

 • Materiaal: sweatstof (polyester).
 • Kleur: grijs (1 andere kleur verkrijgbaar).
 • Geschikt voor: honden met een ruglengte van ongeveer 45 cm.

4. Veelgestelde vragen

Heb je hierboven de beste hondentrui voor jouw trouwe viervoeter gevonden? Dan is de aanschaf daarvan absoluut aan te raden; met die hondentrui weet je het immers aangenaam voor jouw hond te maken op koude dagen. Daarbij is het wél van belang dat je de hondentrui op de juiste manier weet te gebruiken. Meer informatie daarover vind je in onderstaande sectie waarin wij het antwoord op veelgestelde vragen geven.

Wat is de juiste maat?

Voor het achterhalen van de juiste maat dien je drie verschillende lengtes op te meten: de ruglengte, de borstomvang en de nekomvang. Als je deze drie lengtes duidelijk in beeld hebt gebracht, kun je gericht op zoek naar de beste hondentrui gaan. Daarbij moet je wel goed op de gegeven afmetingen van de fabrikant letten; sommige fabrikanten benoemen alleen de ruglengte, terwijl andere fabrikanten zowel de ruglengte als de borst- nekomvang aangeven.

Hoe moet je een hondentrui omdoen?

Een hondentrui schuif je eigenlijk over de rug van je hond heen, waarna je hem op een bepaalde manier vast kunt maken. Bij sommige hondentruien gaat dit met klittenband, terwijl je bij andere hondentruien gebruik maakt van drukknopen. Lees in ieder geval altijd goed de handleiding door.

Hoe kun je een hondentrui schoonmaken?

Bij veel hondentruien is het mogelijk om deze in de wasmachine te wassen. Het advies is om de hondentrui op 30 graden te wassen, aangezien de trui anders gaat krimpen. Raadpleeg ook hiervoor de handleiding of het kaartje van de trui.

Pagina beoordelen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *