Hoe houd je je hond gelukkig in de grote stad?

Laatst bijgewerkt: 15 maart 2023

Veel mensen vinden het moeilijk om een hond gelukkig te houden in een grote stad. Wat ook niet zo gek is. Je hond kan zich namelijk snel eenzaam voelen in zo’n grote stad. Daarom hebben we voor jou een paar tips geschreven om je hond gelukkig te houden in de grote stad. 

Voldoende ruimte

Dit is wel de meest belangrijke tip die we kunnen meegeven om een hond gelukkig te houden in de stad. Je hond heeft voldoende ruimte nodig. In een stad heb je sneller last van dat je een wat kleinere woonkamer hebt. Aangezien in de stad snel alles duurder is. Toch is het belangrijk dat de hond in huis ook voldoende ruimte heeft om te bewegen. Hebben ze dat niet, dan kan het zijn dat je hond heel sloom en verdrietig wordt of juist heel energiek waardoor de hond alles kapot kan maken. Zorg er dus voor dat je hond voldoende beweegruimte heeft. 

Maak veel wandelingen

Je hond kan zich in de grote stad al vrij snel erg eenzaam voelen. Het is daarom belangrijk om veel met je hond te gaan wandelen voor een beetje quality time. Ook zorgt dit ervoor dat je hond de energie kwijt kan die hij de hele dag ophoopt. Als honden zich namelijk gaan vervelen is de kans groot dat ze dingen kapot gaan maken. 

Niet uitstellen

Honden zijn dieren die echt leven in het hier en nu. Dat komt door hun instinct. Honden kennen het begrip morgen niet. Het is daarom belangrijk dat je geen uitstelgedrag vertoont tegenover je hond. Je hond kan daar heel erg in de war van raken en verdrietig worden. 

Behoud je grenzen 

Zorg ervoor dat je je hond als pup zijnde al grenzen aanleert. Dat kan namelijk veranderingen voorkomen. Als je je hond als pup heel erg vrij liet en een paar jaar later ineens grenzen toont, kan het zijn dat je hond sneller verward en verdrietig wordt. Vooral in de grote stad. Je hond krijgt in een stad veel meer prikkels dan in een klein dorpje. Het is dus goed dat je hond van pup af aan al weet wat wel en niet mag.

Veelgestelde vragen

Waarom komt je hond aan het voeteneinde liggen?

De hond heeft dan waarschijnlijk verlatingsangst en wilt dus graag dicht bij je komen liggen. 

Zien honden onze emoties?

Honden zien zeker onze emoties. Dat zien ze door onze lichaamstaal. Honden kunnen precies weten hoe wij ons voelen door alleen al te kijken naar hoe wij bewegen.

Hoe zie ik dat mijn hond verdrietig is?

Als je hond verdrietig is blijft die vaak alleen maar rondjes lopen of laat de staart tussen de benen hangen.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?

Heb je een vraag of opmerking? Plaats hieronder je reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *